forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Сеп 10, 2025 2:59 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 8:18 pm 
Аватар

ultrafan_rs написа:
ти ми кажи кво е правил сузи дългото бедро
аз съм бил на 3 :smt003

Разхождал се около партийния дом с туба бензин :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 8:21 pm 
Аватар

STALKER написа:
Кво да ги гледа, нали и той същата кратуна :lol:

Вече и на мен взе да ми писва от тях :smt006 Поредните които се подиграват с гласоподавателите :!:
А тоя Нанев ,явно е решил само по градчетата да обикаля , ега се спъне в некое лайно, да си счупи врат и да го пратят за домашно лечение с влака от Дуранкулак :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 8:27 pm 
Аватар

Стига бе, Смит. Болницата в Дулово сигурно е от класиките за затваряне, точно затва Ганьо се е снимал там - за да му е лесна обосновката.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 8:31 pm 
Аватар

Чакай бе човек, къде да отидат хората да се лекуват? По тяхната логика да закрием и пожарната , щото примерно има само 1-2 пожара годишно. Да иде във ВМА, в Пирогов, в големите болници, да им направят ревизия и ще видят много интересни неща , сигурен съм. Веднъж като избягат лекарите от малките градове , после никога няма да се върнат :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 8:32 pm 

според мен на мястото на болниците в малките градове трябва да има центрове за спешна помощ, където да стабилизират човек0 преди да го изпратят в областния град. няма място за болници, които харчат ненужно, но и не става да да кажеш на тоя в силистра, да живее, а оня в дулово да го духа. според конституцията сме социална държава все пак :)
щото иначе ревем, че софия и варна са фул...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 8:33 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
Чакай бе човек, къде да отидат хората да се лекуват? По тяхната логика да закрием и пожарната , щото примерно има само 1-2 пожара годишно. Да иде във ВМА, в Пирогов, в големите болници, да им направят ревизия и ще видят много интересни неща , сигурен съм. Веднъж като избягат лекарите от малките градове , после никога няма да се върнат :wink:

В Силистра или друг близък град има болница. Постоянно опоскваната от далавераджийско-посткомунистическите групички България няма пари да поддържа болници в 7-хилядни градове.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 8:35 pm 

Тоя кретен ще направи като Сапармурат Ниязов, бившия президент на Туркменистан, дето през 2005 затворил всички болници в страната, за да се лекуват хората в столицата.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/4307583.stm :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 8:37 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Mr.Smith написа:

В Силистра или друг близък град има болница. Постоянно опоскваната от далавераджийско-посткомунистическите групички България няма пари да поддържа болници в 7-хилядни градове.

Дай пък да затворим Пирогов или ВМА , тия двете сигурно генерират загуби колкото за половин Северна България :smt006 Като падне снега , какво ще правят хората, направо треа си копаят гробовете :smt006 Като ги направят ДКЦ-та , ще има трябват линейки, хеликоптери , ала-бала , пари от къде ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 8:41 pm 
Като паднат снеговете,въпросните болници и без тва не работят,щото няма пари за ток :smt006 Поне в Балчик е така :smt006

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 8:43 pm 
Аватар

На нас ние лесно, живеем в големи градове, снега винаги ще се чисти, болници винаги ще има ! Само,че същото това право имат и хората от дулово, Шабла и Каспичан :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 9:01 pm 
Аватар

Не мога да порпусна да похваля Гришата Изображение :smt003 , който влезе във фиромската темаа като немско торпедо, кораб на кралските ВМС! Продължавай така , Гриша :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 9:05 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
Morning Glory написа:
Mr.Smith написа:

Дай пък да затворим Пирогов или ВМА , тия двете сигурно генерират загуби колкото за половин Северна България :smt006 Като падне снега , какво ще правят хората, направо треа си копаят гробовете :smt006 Като ги направят ДКЦ-та , ще има трябват линейки, хеликоптери , ала-бала , пари от къде ?

Повечето клиники към Пирогов минаха на самоуправление - сами за себе си генерират приходи, сами си изготвят и приемат бюджет, сами изразходват въпросния бюджет, заплатите на служителите зависят от месечната печалба - същинска частна фирма.

Да, човешко е да съчувстваш на тия хора, които ще останат без болници в градовете си. Не казвам, че не си прав, просто не оценяваш правилно условията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 10:39 pm 
Аватар

Все трябва да има нещо което е на загуба, съвсем до скоро Пирогов обявяваха кошмарни цифри за загубите си всяка година, ама щом вече са на печалба, значи имат добри мениджъри :wink: И все пак ,ако Бойко им закрие болниците на хората и ги остави на произвола на съдбата, без алтернативи, справедливо ще бъде облян на предсрочните избори догодина и в това за мен няма да има нищо оркско :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 11:07 pm 
Аватар

Юри Гауев бил общински съветник от "Атака"...вече нищо не мое ме впечатли тая държава :lol:

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=152782

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 11:11 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
Все трябва да има нещо което е на загуба, съвсем до скоро Пирогов обявяваха кошмарни цифри за загубите си всяка година, ама щом вече са на печалба, значи имат добри мениджъри :wink: И все пак ,ако Бойко им закрие болниците на хората и ги остави на произвола на съдбата, без алтернативи, справедливо ще бъде облян на предсрочните избори догодина и в това за мен няма да има нищо оркско :!:

Що реши, че искам ОркБойко на власт? :D

От сегашните кратуни с Бранникъ ще оставим в следващия кабинет само Мони Дянков :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 11:18 pm 
Аватар

Мони Дянков щях да призная ако беше дръпнал ония милиони на съдийте и да ги остави да лапат бубата :bigok
Може ли да оправдят Юуи Гауев за стрелба при наличието на над 100 гилзи за автомат, с мотива че оръжието било играчка :smt005 :smt005 :smt005 Чакам пак политологнула да говори за съдебната система :smt003 Не само,че са корумпирани, ами са и некадърни :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 11:31 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Mr.Smith написа:

Що реши, че искам ОркБойко на власт? :D

От сегашните кратуни с Бранникъ ще оставим в следващия кабинет само Мони Дянков :bigok

дам - да лъска обувките на Единствения :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 11:21 am 
Аватар

Не, че имам нещо против децата..ама малко смешно ми се вижда по тези форуми например 15-17 годишни "интелектуалци" да дават акъл на хора по на 40 и отгоре години примерно!
И другият интересен момент-някой на 25 примерно се изживява като последна инстанция пред хора двойно по-възрастни!Не казвам, че по-младият не е прав, но като се пише е хубаво човек да се съобразява с елементарни норми на възпитание!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 12:20 pm 

http://edinzavet.wordpress.com/2008/12/11/narsud1945/
http://bg.altermedia.info/?p=13855

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 5:30 pm 
Аватар

абе г-н смит ,каква е ползата от болница, в която най-сериозната апаратура е некой ехограф от 53-та , лекарят е на ниво знания 52ра (и за това много не го разбира даже ехографа) , а сградата се разпада? В тези болници в малките градчета рядко има пациенти, а като има много често умират от заболявания, от които хората постъпващи в болници в големите градове гарантирано си тръгват здрави за вкъщи...

Съществуването на тези болници не е никаква социална политика, а е направо престъпление спрямо хората в малките градове. Онзи ден шефа на болницата в Берковица се пенявеше по вестниците - за всеки берковчанин е три пъти по-добре да се качи на кола или на рейса и след 20 минути да се лекува в Монтана, където има обновена нормална болница с кадърен персонал. Преди няколко месеца този берковчанин кандидатствал по ЕС програма за апаратура - преглеждащите документите неговите са ги изхвърлили на третата страница - лекар уж, а неграмотен, не може да изготви елементарни документи... И после ще разчиташ на такива хора да ти спасят живота?????

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 6:50 pm 
Аватар

За мен най-правилно е да се закрият всички болници във всякакви населени места от типа на Берковица, Полски тръмбеш, Симеоновград и тн и да се инвестира мощно в болниците в 28-те областни центрове като се наблегне изключително много на звеното Спешна помощ, за да се извозват хората, които нямат собствен транспорт. По-добре по-малко болници, но качествени, отколкото некачествени болници във всеки град :smt006 Извън София се нуждаем точно от 27 хубави болници с достатъчен капацитет, твай.

http://www.mgtravel.bg/image/info/map_b ... pality.gif

Където областта е по-голяма, като Благоевград например, може да има някакъв малък медицински център (по-скоро от типа на спешна помощ) в Сандански или Гоце Делчев примерно, както и по курортите от типа на Банско задълже, тва е.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 6:51 pm 
Аватар

Няма полза, но каква реформа е просто да се закрият, а в момента нищо друго не се прави :) Защото при спешен случай е важно да получиш помощта бързо, а не доктора да е некъв супер квалифициран Хаус :lol:

Boyo написа:
Преди няколко месеца този берковчанин кандидатствал по ЕС програма за апаратура - преглеждащите документите неговите са ги изхвърлили на третата страница - лекар уж, а неграмотен, не може да изготви елементарни документи... И после ще разчиташ на такива хора да ти спасят живота?????

Никак не са елементарни за човек неспециалист, освен тва не виждам как от тва си вадиш извода, че не го бива като лекар :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 6:59 pm 
Аватар

Brannik написа:
За мен най-правилно е да се закрият всички болници във всякакви населени места от типа на Берковица, Полски тръмбеш, Симеоновград и тн и да се инвестира мощно в болниците в 28-те областни центрове като се наблегне изключително много на звеното Спешна помощ, за да се извозват хората, които нямат собствен транспорт. По-добре по-малко болници, но качествени, отколкото некачествени болници във всеки град :smt006 Извън София се нуждаем точно от 27 хубави болници с достатъчен капацитет, твай.

http://www.mgtravel.bg/image/info/map_b ... pality.gif

Където областта е по-голяма, като Благоевград например, може да има някакъв малък медицински център (по-скоро от типа на спешна помощ) в Сандански или Гоце Делчев примерно, както и по курортите от типа на Банско задълже, тва е.

И още нещо, в момента болниците в България са около 300 - сами сметнете колко може да се подобри качеството ако същите пари се инвестират в около 40 примерно (някои големи градове са с повече от една) :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 8:02 pm 
Аватар

Отидете да поживеете за 1 месец в тези малки градчета, дето искате да им затворят болниците и друга песен ще запеете ! Гаранция :smt006
Като затворят болницата в Берковица, ще се направи ли Спешна помощ с необходимият брой лекари , сестри , апаратура и 10 линейки да обслужват общината и да препращат болните във Враца :?: Аз съм твърдо убеден, че нишо няма да се направи :smt006 Ще се оставят хората да се оправят както могат, ще оставят една продънена линейка и това ще е :smt006 Ще се радвам Бойко и ко да ме опровергаят, но се съмнявам ? Междудругото , в началото аз също си мислех, че ще превърнат болниците в ДКЦ и Спешна помощ , наблъскани с линейки, ама досега никой нищо казва по въпроса, само някакви виртуални 4 хеликоптера , които ще се ползват заедно с полицията и армията :smt090
Имам предложение за реформата - Да се закрие правителствена болница :idea: Нема да правят животоспасяващи операции на отрепки като Киро Японеца (всъщност май във ВМА я правиха, ама все тая :smt006 ) Реално и сега сложните операции се правят в големите болници, ама неможе една родилка да се друса 100 километра до болницата, по-добре да си стои и роди в къщи :idea:
psalm69 според мен между държавната администрация и болничния персонал има разлика и не трябва да се поставят под общ знаменател !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 8:32 pm 
Аватар

Найдене, неусетно се включваш в "жалния рев" на другарите и зеУените им другарки, чиято плоскост за точене на пари и от здравеопазването се посмалява. Разбираемо е комунягите отново да впускат в своя услуга демагогията - все пак 65 години точене на държавна пара си е сериозно хоби.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 8:40 pm 
Аватар

Точно така, болниците в Ардино и Омуртаг източиха държавата :smt005 :smt041

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 9:22 pm 
Аватар

Кое точно ти е смешно, Змей? Че здравеопазването е една от "дойните крави"? Или че в болниците хвърчат големи пари?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 9:30 pm 
Аватар

Тамплиеро :bigok

Цитат:
...Когато цървули дойдат на власт
те се превръщат в ботуши...

/Славомир Генчев. Антидот/

Преди 65 години комунистите извършват най-забележителното масово убийство в българската история. В една яма от бомба край софийските гробища са разстреляни 150 души - целия политически елит на Царство България. Убити са Принц Кирил Преславски, ген. Никола Михов, проф. Богдан Филов, всички царски съветници, министрите от правителствата през последните 3 години и народните представители от последните 2 парламента, командирите на всички родове войски и на основните "стратегически" подразделения. Световният учен - хирургът проф. Станишев - един от най-забележителните и високообразовани хора на България е принуден да установява смъртта на всеки разстрелян. Последен в ямата с негасена вар пада самият той.

Има пряка връзка между това събитие и факта, че българите избраха Димитровград за строеж на века...

Унищожението на държавния политически елит не е само ужасно нехуманно масово убийство. То е преди всичко "програмна" проява, своего рода "манифест" на новата власт. Комунистите са наясно, че за да наложат властта си, трябва преди всичко да потъпчат елита на нацията - всички образовани, знаещи и можещи хора трябва да бъдат смазани, за да могат на тяхно място да виреят примитивните дейци на работническото движение и емигранти от СССР.

Тази политика, започнала зловещо и решително в нощта на 1-ви срещу 2-ри февруари 1945г. се провежда неотклонно в продължение на 45 години. Днес можем да кажем, че комунистите успяха в своята цел.

В продължение на 45 години (а по малко по-различен начин и през следващите 20) българското общество е подложено на обратна селекция. Колкото образованието, средата и произхода на един човек са по-ниски и примитивни, колкото родителите му са по-неграмотни и бедни, колкото по-ниско стои семейството му в социалната стълбица, толкова по-големи са шансовете му да се издигне в социалистическото общество.

От 1. февруари 1945 до 11. ноември 1989г. биографиите (днешните CV- та) се пишат по един и същи начин:

"... произходжа от бедно работническо семейство..."

"...бедно и многолюдно селско семейство..."

"... родителите му били неграмотни, но природно интелигентни..."

"...били бедни и необразовани, но трудолюбиви хора, които с пот на челото... къшея хляб"

"... израстнал в мизерия и немотия..."

По времето на социализма биографията е всичко. От нея зависи дали ще имаш работа, дали ще имаш жилище, дали ще ти позволят да следваш... Биографията се пише от кварталната ОФ организация, която кара местните комунисти да ти напишат "характеристика" - дали семейството ти е враждебно към народната власт, дали ядете в порцеланови чинии, ходите на църква, къпете се и прочие дребнобуржоазни предразсъдъци. Същите тези квартални комунисти, които надничат дали не учиш френски с баба си и не се къпеш прекалено често за да те изкарат Враг на народа, са онези "редови честни комунисти", които днес се кълнат, че нямат нищо общо с "деформациите" на системата, те били били идеалисти...

Веднъж написана, характеристоката те следва по служебен ред през целия ти живот - в гимназията, университета (ако цървулите изобщо ти разрешат да следваш), в работата, независимо каква е тя, в паспортната служба - когато поискаш да излезеш в чужбина, в "Мототехника" - когато решиш да започнеш да чакаш 20 години за да си купиш Москвич... и в гроба, ако близките ти искат разрешение да бъдеш опят като християнин.

Обратната селекция, налагана от режима, държавният култ към простотията и неграмотността ражда трагикомични ситуациии. Дядо ми - подполковник от царската армия, герой от войната, раняван при Драва, кавалер на ордена За храброст" и двукратен кавалер на орден "За военна заслуга" е изхвърлен от армията, изхвърлен от дома си и лишен от земята си. Не му позволяват никаква работа, защото може да направи "саботаж" на социализма. Остават му 1 декар (30 х 30 м.) лозе, от което той буквално изхранва семейството си.
Когато трябва да пише биография на синовете си, пише, че е земеделец - лозар...

Другият ми дядо е свещеник. (поп, както казват цървулите). Единственият начин леля ми да бъде допусната да следва е да бъде осиновена от вуйчо си, железничар. Така може да пише в биографията си заветното "работническо семейство" и да се моли номерът да мине...

Онези по-заможни люде, които няма как да се изкарат бедни, гладни и неграмотни, защото всички знаят голямата им къща на главната, започват трескаво да търсят някой далечен роднина, който през на следването си бил съквартирант с един ремсист, или по време на стачката на кибритените работници на гара "Костенец" случайно возил в автомобила си бременна родилка - работничка... Ако намерят въпросния епизод, пишат

"... произхожда от богато НО прогресивно семейство, което подкрепя борбата на работническото движение..."

Обратната селекция е включително и естетическа. Жените не смеят да носят "капели", защото могат да ги обвинят в "битово разложение" или "буржоазен морал". Вместо европейската капела, възпитаничките на колежи носят забрадка като селянки помакини. Прическата е немислима дързост. Мъжете заменят широкополите шапки с работнически каскет. Цилиндрите и фраковете стават реквизит на театрите.

Тези "бившите" хора, които са имали неблагоразумието преди 9 септември да се къпят, да учат, да говорят френски или немски и да лъскат обувките си с вакса, редовно са "профилактирани" от работническо-селската власт. По време на Берлинското въстание, Унгарските събития, Пражката пролет, Полските събития, или просто около посещение на другарите Хрушчов, Брежнев или Ким Ир Сен в България биват прибирани от милицията "за кратка справка", която трае средно 3 години, а за някои е последна...

Когато през 1979г. група ОФ - деятели с интерес към историята започват бегли опити за развитие на науката "генеалогия" , която е свързана с родословни дървета и родова памет, те биват жестоко порицани от ЦК, а в Работническо дело излиза статия от Владимир Топенчаров, който ги обвинява в буржоазен реакционизъм. Родословието е вредно за сициалистическото общество, защото създава предпоставки за социално разслоение на трудещите се и е опит за преразглеждане на ролята работническо-селската класа....

Няколко поколения българи бяха възпитавани по този начин и в тази среда. Резултатите са налице:

- Днес в България милиони хора съжаляват за съборения мавзолей, защото бил част от историята. Макар и грозна и зловеща част, разположена на централния градски площад.

- Днес България е страна, в която споменатия централен градски площад - между Двореца, Театъра, Банката и министерството на отбраната е заета от... паркинг.

- Днес в България милиони хора са против махането на паметника на Съветската армия, която окупира страната им, защото бил част от историята. Част от историята - най-страшната, най-високата и видима отвсякъде част, която напълно доминира целия градски пейзаж столицата и се вижда отвсякъде.

- Днес в България 90% от населението се забавлява чрез алкохолизъм под звуците на циганско-турско-индийски ритми със сръбски текст.

- Днес в България смятат, че Димитровград е най-забележителия градеж на миналия век.

- Днес в България няма нито едно културно събитие, където да е норма мъжете да носят смокинг, а жените - рокля с гол гръб. Дори и Виенската филхармония да дойде в София, 1/3 от публиката ще приличат на трактористи - по "официален" пуловер и черни маратонки. Днес в България, както и тогава, официалното облекло е само театрален реквизит. В нито една европейска държава няма такава андрешковщина.

- Днес в България огромното мнозинство от хората си мисли, че дрехите служат за да не ходиш гол. Никъде в Европа анцугът не служи за друго, освен за спорт. У нас се ползва като "smart casual"...

Днешна България гледа на културата, образованието, възпитанието, естетиката, книгите, дрехите, семейната среда по същия начин, както преди 65 години гледаха неграмотните примитиви с шмайзерите - като на "дребнобуржоазни предразсъдъци" - с онова нахитрело презрение, с което влашките циганета в казармата гледат на "вишагите" - и намигат тарикатски с плувнал поглед на малките си очета.

Обратната селекция на победилата простотия продължава да насипва бомбената яма край гробищата. Ден след ден. Един голям Димитровград от 111 000 кв. км...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 9:33 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Кое точно ти е смешно, Змей? Че здравеопазването е една от "дойните крави"? Или че в болниците хвърчат големи пари?

Във всички бели държави за здравеопзване се харчат големи пари :wink:
Комбинацията по една болница в облстен център, линейки на 20 г. и непостроени пътища не знам дали я има в Уганда, Бенин и Сомалия :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 9:43 pm 
Аватар

STALKER написа:
Morning Glory написа:

Във всички бели държави за здравеопзване се харчат големи пари :wink:
Комбинацията по една болница в облстен център, линейки на 20 г. и непостроени пътища не знам дали я има в Уганда, Бенин и Сомалия :smt006

Именно защото парите са някъде другаде и минават през определени хора линейките са на 20 г., болниците се затварят, а общият сбор от построените магистрали е 400-500 км.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]