forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 04, 2025 5:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 6:06 pm 

Morning Glory написа:
rkk написа:
Morning Glory написа:
ЗеУените да го духат?

Тук няма значение дали са зелени или пембени.. Тука говорим за противоконституционни промени, имай предвид, че твоя Ваньо също гласува против тия промени :smt006

Кое ти даде знак да почнеш да ми "разясняваш" каквото и да е? ЗеУените и техните кафеви мероприятия - в гъзовете им.

В цялата картинка само Ваньо е кафев, т.е. един вид тъмно-зелен, ако знаеш вица :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 6:08 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
nazional написа:
Смит, правилно, ред и дисциплина му е майката. Требе си як контрол от народната милиция, баш като едно време, а не разни там да могат да си пускат и говорят каквото искат :s_police

Живуркай си в анархията и си мисли че си в демокрация и че си свободен :smt006

Смит, наистина ли искаш идиотите от нереформираната система на МВР да знаят по всяко време къде си, с кого си говориш, с кого си си писал или говорил в рамките на една година назад? И наистина ли си мислиш, че тази информация няма да изтича?
Та това са същите хора, които за 10 лева си затварят очите за груби нарушения, за малко повече прикриват откровени престъпници.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 6:16 pm 
Аватар

Някой наясно ли ще е за какво ще се протестира на 14-ти :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 8:29 pm 
Аватар

aquadark написа:
Morning Glory написа:
rkk написа:
Тук няма значение дали са зелени или пембени.. Тука говорим за противоконституционни промени, имай предвид, че твоя Ваньо също гласува против тия промени :smt006

Кое ти даде знак да почнеш да ми "разясняваш" каквото и да е? ЗеУените и техните кафеви мероприятия - в гъзовете им.

В цялата картинка само Ваньо е кафев, т.е. един вид тъмно-зелен, ако знаеш вица :lol:

На абстиненция!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 9:09 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
Някой наясно ли ще е за какво ще се протестира на 14-ти :wink:

Ще се протестира, защото на хакерчетата ще им следят фейсбука :smt006 Как някои хора чак сега се сещат, че ни се нарушават правата, и че живеем в полицейска държава :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 9:47 pm 
Аватар

Аз съм сигурен и че поне 90% от протестиращите, които пред клавиатурите ще са милиони, а пред парламента 50, не знаят, че няма да може да се следи съдържанието на кореспонденцията, а само адресата. :smt069

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 10:07 pm 

деееба простотията е тоя протест.... сигурно трябват 3 поколения да се сменят, та да спрат тия смешни, партийни протестчета...
хората никога няма да се научат кое е зле, кое не и кога нещо е за тяхно добро, кога ги лъжат

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:04 pm 
Аватар

shalala написа:
Аз съм сигурен и че поне 90% от протестиращите, които пред клавиатурите ще са милиони, а пред парламента 50, не знаят, че няма да може да се следи съдържанието на кореспонденцията, а само адресата. :smt069

ти откъде знаеш какво ще се следи, при положение, че имат пасивен достъп.
и си мисля, че по-скоро трябва да ми се даде причина да не протестирам, а не обратното :lol:
както и да е :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:21 pm 
Аватар

Знам, защото съм го учил, а сега го работя :smt006 Никой, дори и да го иска, не може да се позволи да им даде достъп до повече информация от изрично посочената в закона. А с интерфейса, който ще получат, ще им е абсолютно невъзможно да се доберат до съдържанието на какъвто и да е видео, аудио или текстов разговор :smt002

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:24 pm 
Аватар

Абе аз съм виждал аудиозаписите на служебните мобилни телефони на частна фирма, пък мвр да не може същото, не вервам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:25 pm 
Аватар

Мале, мале, ако прочетат на Момо чатовете.....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:27 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Абе аз съм виждал аудиозаписите на служебните мобилни телефони на частна фирма, пък мвр да не може същото, не вервам.

Някой от 3-те мобилни оператора е записвал разговорите водени по служебните телефони и после ги е предоставял на фирмата?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:29 pm 
Аватар

Ахам. Най-големия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:36 pm 
Аватар

Ами, струва ми се абсолютно невъзможно поради ред финансови, технически и юридически причини. Но... не съм специалист по GSM мрежи, а ти твърдиш, че си го виждал, така че нищо чудно и да греша :wink: В предното си мнение визирах по-скоро частни телекоми/интернет доставчици, защото в момента цялата олелия е за следенето в мрежата. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:39 pm 
Аватар

Съдържание не може да се следи... по-скоро би трябвало да не може :smt003

Независимо от тоя факт - това си е противоконституционно и не бива нещата да остават така.

Друг е въпросът, че ако реално това се ползва на място и както трябва, може да е полезно.
Но при положението, че знаем какво е българското МВР - дали?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:45 pm 
Аватар

Добре бе, каква е цялата тази смръдня за следенето щом има нещо наречено crypto :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:46 pm 
Аватар

Всеки опит да се отнеме личната свобода,независимо от мотивите,е огромна опасност и просто човек трябва да реагира,свободата е нещо,което никой не го подарява

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:48 pm 
Аватар

:smt003 МВР-то от миналата година е започнало да си търси млади кадри в област видеонаблюбение, гледам им на сайта имат обяви в областта на сигурност на информацията, компютърни системи, комуникации и прочее :smt003

Последна промяна antonatan на Вто Дек 29, 2009 11:55 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2009 11:55 pm 
Аватар

Добре де, защо толкова ви се струва невъзможно следенето на разговор като съдържание, независимо дали е гласов, скайпов и тн? Реално, аз пък си мисля, че един оператор изобщо не може да започне дейност, без да е инсталирал необходимите възможности за записване и подлслушване, както и филтрирането и следене по определени думи в разговор. А разните си там чатове, мое мнение, че е най-елементарното за слушане. Ония ден видях как подслушват оптичен кабел, та вече не ми се струват невъзможни секви такива неща...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 12:03 am 
Аватар

Ето тук вече изприказва много небивалици :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 12:04 am 
Аватар

:wink: Дай пример?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 12:09 am 
Аватар

винаги шут в гъза на милиционерите и комунистите :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 12:15 am 
Аватар

1.

Цитат:
Реално, аз пък си мисля, че един оператор изобщо не може да започне дейност, без да е инсталирал необходимите възможности за записване и подлслушване, както и филтрирането и следене по определени думи в разговор.

Това е абсолютен филм. Тези неща не се изискват, подсъдни са, МНОГО са скъпи и са МНОГО неефективни. Един прост VPN/IPsec тунел и загиват :smt006

2. Скайп ползва държавния стандарт за криптиране в щатската администрация - AES 256, практически непробиваем.

3. Оптика без някакво специално оборудване закачено на нея, не може да се подслушва.

4. Чатът могат да го подслушат, ако е през някой допотопен клиент и то в локалната мрежа на МВР :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 12:21 am 
Аватар

Е, аз не казах, че немаше техника към кабела, но не беше нещо особено. Нито пък беше с някакво особенно качество подслушването. Но си беше факт, ей така за ташак. И не беше трудно.

Относно филмите, виж нашия всеобщ любимец Т. Батков що дума.. - виж и кога го дума - http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=1794&sectionid=1&id=00001

А сигурност и американско правителство - е те тук нема как да се съглася. То и гугъл уж е най-полезната медия, ма всъщност лично за мен е най-големата шпионска машина.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 12:22 am 
Аватар

shalala написа:
2. Скайп ползва държавният стандарт за криптиране в щатската администрация - AES 256, практически непробиваем.

И аз така съм чувал, ама като чуя "практически нещо си" и се сещам за "Титаник - практически непотопяем" :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 12:24 am 
Аватар

Ама аз не разбирам, за какво ти е шперца от някоя ключалка, след като да придобиеш ключа не е толкова трудно, или пък в много случаи, специално за месинджърите - да си отвориш директно зад ключалката, без да те ебе как е защитена тях е елементарно...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 12:30 am 

Защо никой не коментира действията на новиО кумир Дянков...тоя човек сериозно ме радва :smt007

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 12:31 am 
Аватар

tprodanov написа:
Е, аз не казах, че немаше техника към кабела, но не беше нещо особено. Нито пък беше с някакво особенно качество подслушването. Но си беше факт, ей така за ташак. И не беше трудно.

Относно филмите, виж нашия всеобщ любимец Т. Батков що дума.. - виж и кога го дума - http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=1794&sectionid=1&id=00001

А сигурност и американско правителство - е те тук нема как да се съглася. То и гугъл уж е най-полезната медия, ма всъщност лично за мен е най-големата шпионска машина.

"Според запознати става въпрос за техниката, която служи на органите на сигурността за подслушване."

До тук със статията :wink:

А като имаш физически достъп до тоя оптичен кабел за какво сигурност въобще можем да говорим? Оптиката е чисто и просто преносна среда. Като се закачиш на единия край, ще получиш изпратеното от другия. Тръба :smt006 Само че МВР не може да тръгне да разкопава кабели, да реже, пресплайсва и закача каквото си реши по тях. Частна собственост му се вика :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 12:55 am 
Аватар

rkk написа:
shalala написа:
2. Скайп ползва държавният стандарт за криптиране в щатската администрация - AES 256, практически непробиваем.

И аз така съм чувал, ама като чуя "практически нещо си" и се сещам за "Титаник - практически непотопяем" :smt003

смЕтни 2 на степен 256 и пак си помисли дали е пробиваем :lol: А 'практически' е, защото теоритично ако започнеш сега да го разбиваш, има вероятност някъде след 20 000 години да успееш

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2009 1:04 am 
Аватар

Шалала, тва с оптиката беше само пример бе пич. Не казах, че мвр това ще тръгнат да правят. Няма да тръгнат да разбиват и ключове - що да разбиваш неразбиваем ключ, като можеш да помолиш учтиво да ти го дадат? Лично мое мнение - не съществува криптиране на информация, което да е проблем за правителството на сравнително нормална страна. Всичко останало е въпрос на законови мерки, разрешителни режими и извънредни ситуации при неспазването им.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]