nazional
Разликата между псевдонационализма и псевдодемократизма май е...никаква?! Еднаквото криворазбиране или по-точно сляпо разбиране и на двете май води до едно и също?
Сиреч да бягаш по тънкия лед и на двете е еднакво нездравословно ми се струва.Няма ли според теб сценарий,в който ако речем им кажем,ето,мили турци,оставяме ви новините,оставяме ви това,оставяме ви оново,в знак на либералното ни отношение към вашето малцинство,ви се извиняваме,прощавайте...Няма ли сценарий,в който утре някои елементи от тия,щото има и такива,не ми говорете само за работливите,хрисими турчоля,реши да направи едно вестниче,после едно списанийце,после едно радийце,после един дом за братско и разбирателство,после един паметник,после получи от едно място едни парички,после една гара,един влак,едни убити...Няма ли сценарий,в който по пътя на великото спазване на правата да се случат същите пакости,в дългосрочен план,както ти предричаш?
Ние продължаваме да се правим на по-големи демократи и либерали и от папата (ми дойде на акъла,да го еба в нещастника и него

).Хората ни показаха как се прави.Твърда ръка.Има някакви брожения срещу нещо,в случая минаретата,референдум,чао ебете си майката.
Нали ревахме толкова време за референдум!?Сега пък темата не е сериозна.
Аз в България наблюдавам следното нещо.Като се мълчи,закво се мълчи,мърши,стадо,боклуци,vijte garcite kak ska4at,a nie 6to ne mojem taka и т.н.
Когато пък се заговори и се появят някакви нагласи,чешкият кенеф,братя Юзеирови,митът Батак,турските новини и т.н и т.н,еми не се надигаме за каквото трябва,псевдонационалисти и се почват дългите политически патоси за това кой и как от кого и за какво има изгода да се направи кое и което как като се случи ще спечели кой.
Да се напише един списък какво може и какво не трябва!Аз не знам да има референдуми на теми искате ли магистрали,искате ли повишение на заплатите и в гаден,мизерен,пробит панелен блок ли живеете,крадат ли ви,престъпността ок ли е!
Стига все сме се страхували да не обидим тоя и ония.И без това в тая страна имат прекалено много свободи.Като тръгнем да събираме малките и на пръв поглед незначителни парченца от пъзела като "новините",май нещо доста стават...
А и в заключение,ако след това нещо ще има някой ощетен,обиден и онеправдан,между българина и резака,познай кой искам да е?