SZ_FEN написа:
Играем по схемата на Мъри без да имаме футболисти за нея. Ето какво имам предвид:
- Въпросната схема изисква нападател тип таран, а не Жоро Христов и Ортега (а и Жеан Карлуш преди тях), които са играли успешно в отбори практикуващи 4-4-2. Тези двамата нито имат физиката, нито психиката за да са тарани.
Колкото и да звучи странно, единствения човек в този момент който пасва на схемата на Мъри и на когото можем да разчитаме е Еньо Кръстовчев. Еньо играе добре с глава, а и има ръста и цялостната физика да се бута и да освобождава пространство за играчите зад него.
- Нямаме халфове за 4-3-3. Тази схема изисква 2 дефанзивни халфа и халф тип "лек нападател". Та ние нямаме нито един дефанзивен халф, а леките ни нападатели (Бардон, Дарко, Йовов) са в такава лоша физическа форма, че ги подминават като малки гари.
От няма и къде Сърмов, Балтанов и Бардон са без алтернатива в отбора. Аз лично бих рискувал някой път с Жоазиньо като лек нападател и един измежду Топчо и Бензукан като дефанзивен халф (в комбинация със Сърмов или Балтанов).
- За защитата единственото нещо което мога да кажа е, че Генев и Топчо са еднакъв тип играчи (въпреки ръстовата им разлика) и за това не могат да играят добре заедно. Генев и Топчо биха се чувствали по-добре до Рабе или Бензукан, но не и в защитен тандем един с друг.
С оглед на това,
всеки по-слаб отбор от А група или чужбина знае как да ни противодейства.
Трябва само да ни играе в сгъстена защита и ние капитулираме защото нямаме халфове, които да отнемат топката и да започнат изненадваща атака чрез крилата, нито пък имаме централен нападател който да се пребори за топката в наказателното поле. Да не говорим, че не можем да вкарваме голове от статични положения.
Ратко и Гонзо се намират в уникална ситуация. С оглед на "селекцията" която имаме в момента, никой няма да ги упрекне (включително и Батков) ако решат смело да залагат на момчета от школата. Ако пък Батков реши да им се прави на свиня и в резултат на това бъдат уволнение пак няма кой да ги упрекне защото на всички им е ясен източника на проблемите в Левски.
Ще ми се Ратко и Гонзо да се замислят за това и да дават смело напред!!! Където са 4 поредни загуби там са и 5

).
Ето затова говоря от месец. Който и да е начело на отбора, с тези играчи толкова. Време е малко да се измести погледа от треньора и спортния директор ( които и да са ) и да се погледнат малко тези на терена какви са. А, е пределно ясно, че тези на зелениО килим ( както казва Петела ) са там само и единствено заради Батков... Истината е, че имаме една супер защита, но никой от дефанзивните халфове не помага качествено и затова ни вкарва по-често от предишни години, смятам, че тази защита с нищо не отстъпва на онази от Похода, но положението в пустата халфова линия, за която говоря от над година и всеки ми се смееше колко добър е Сърмов, просто ни разбива замисъла на игра. Без Гаджев ние нямаме нито един качествен вътрешен халф, а имаме 4ма прекрасни AMC-та, като нито един от тях не може да играе дръпнат назад. За централен нападател да не говорим, там е по-голяма дупка и от халфовата линия. Христов няма самочувствието ( и ред други качества ) да хване и да бие топката, той постоянно я изкарва към крилата и бразилчетата правят каквото могат, а реално в 90% от случайте успяват да центрират прекрасно в наказателното поле, но тук е абсурда, НА КОГО ЦЕНТРИРАТ? Това е нещото което не мога да разбера в този отбор, когато бяхме при Мъри, нямаше центрирания към Валери, а крилата пускаха ниски удобни топки, я за Бардон, я за Валери. Според мен тук се крие проблема който имаме от 2 години с вкарването на голове, имаме типичните крила, преодоляват човек и центрират, но нямаме кой да вкара гола, а Телкийски и Йовов ( нямащ нищо общо със сегашния ) играеха в предишни години вътре в центъра и имаха опита и качествата не само да преодолеят човек, но и да нахлуят вътре в наказателното поле.