Radio Werewolf написа:
Интересно ми колко голяма агитка ще дойде на Герена от Дебрецен. Повечето тук са млади и не знаят за случките когато агитката на Ференцварош бе дошла в София. В онези времена те ни смятаха яко за унтерменши и най-нагло спряха на една спирка мисля, че бе на "Сливница" и излязоха от автобусите и почнаха да бият всичко живо на около. Разбира се, никва полиция не се намеси и онези доволни си заминаха за Будапеща.
Ференцварош първоначално бяха изяли дървото. Влизайки в София и минавайки през кв."Модерно предградие" на Триъгълника един от рейсовете им попада на кварталната кръчма която в момента се зарежда с камион бира. Та маджарите решават да се заредят безплатно с българско пиво, но тук попадат на местното опълчание което под угрозата да остане без бира им дава достоен отпор и преминава дори в контра настъпление погвайки "Зелените чудовища". По късно вече на сегашният бул."Мадрид" малко преди кръстовището с "Черковна" и култовата тогава кръчма "Стария жокей" тея хубавци скачат на отиващи към мача неорганизирани левскари. Скачат със бухалки и боксове на нищо неподозиращи хора. В завързалото се меле има пострадали и случайни граждани нямащи нищо общо с мача. Единият от рейсовете обаче е задържан от появилите се отнякъде двама полицаи/или може би тогава бяха милиционери нямам спомени/ Та вече тоя рейс обграден от всякъде от натрупала се и побесняла тълпа видях аз отивайки към стадиона. От рейса се зъбеха унгарчета показвайки боксове и вериги, а около него наще се опитваха да къртят плочки от тротоара гонейки се с куките. Една баба с бастун беше застанала пред рейса и блъскаше с бастуна по решетката и крещеше "Убивайте ги момчета". Въобще неква класическа гледка беше. На самият стадион вече събирайки се ни подгони реваншизма и тръгнахме да мъстиме. Зелените обаче бяха заградени от куките в "А" към "Г" сектор и на стадиона нямахме никви шансове за контакт. Наще даже и някви спец части бяха изкарали да ги пазят със каски, дълги палки и щитове което не се виждаше на всеки мач тогава. Знаехме че рейсовете им са на паркинга зад "А" сектор и решихме да ги изчакаме там. Свършва мача при гаден за нас резултат от което още повече народа изтрещява и му идва музата за глупости. Излизаме да ги чакаме зад "А" а там едни изкопи и огромни камари от камъни и буци пръст. Въоръжаваме се ние с клони некви дъски и кой каквото намери. Започват да излизат куките заедно с унгарците и се почна, влизаме им ние на първа но куките ни отблъснаха и вкараха маджарите обратно в стадиона. От тука се почна една битка като във филм за римските легиони. Куките със каски и щитове строени се опитват да ни изтласкат а ние правиме всичко възможно да не отстъпим. Хвърчат камъни, дървета, бомби и какво ли още не. В един момент под натиска на щурма ни успяхме да вкараме повечето от куките обратно в стадиона, но дошлите още куки от към "Б" сектор обърнаха боя в тяхна полза. Започна се една гоненица с тех и те успяха да ни разпръснат към пожарната и реката. Нашата група която беше избягала към бул."В.Вазов" успя да уцели бингото тогава. След около 20-30 минутно чакане скрити между блоковете набарахме полицейският ескорт с изтеглящите се три унгарски рейса като успяхме да нанесем тотал щета на два от тях. Не ми се мисли как са се прибрали тея до Унгария. После цирковете и гоненицата с куките продължи и из квартала. Въобще цирк вечер си беше.
Това е в съкратения вариант. Като ми намерите секретарка ще се радвате на повече случки.