Срам, срам, сто пъти срам! Айде сега тези, дето се съсипаха от дране и драскане на транспаранти "Помио" да вземат да си кажат, ама честно - хареса ли им новия отбор с новия наставник? Ако да, могат и да не се резилят тука направо да вървят при вожда и учителя Тодор и да му пеятхимни за възхвала. Щото нямат много време - реванша е след седмица, а там - един Господ знае. Викайте по Кокала колкото искате, но аз по - страхлив "Левски" не съм виждал от...абе и аз не знам откога. Цяло второ полувреме някакви клинични бездарници, дето само по милостта на някакъв местен Абрамович се водят професионални футболисти вместо да си вадят хляба като докери някъде по каспийските пристанища ни карат да треперим. Остави това, че в последните секунди можеха и да ни треснат и изхода от цялата авантюра отиваше на (майка си в путката. И добре, че рефера не видя как Рабех (най - класния ни играч - и такова нещо съм чел!) замалко да откъсне главата на онзи. Той поне добре че беше колкото висок, толкова дървен и бездарен. И пак ни събираше по трима - четирима играчи! Някои аналитици обясняваха, че било срамота да не бием "Санта - каквито - там - бяха" поне с 8 - 0 Не, другари - срамота е в края на мач с някакви азери, дето в "А" група биха изпаднали треньор на "Левски" да сменя Бардон с централен защитник и да завършим мача с трима такива (отделно два бека и два опорни халфа), белким овардим безценното 0 - 0 Навремето Кокала справедливо беше псуван, че в Минск така и не посмя да извади защитник за сметка на нападател. А на сегашния стратег какво - медал за храброст ли да дадем? Но страхливецът Муслин (за когото и тук съм виждал слабоумни вопли какъв голям предводител бил) какви помощници да въди около себе си, освен подобни нему страхливци? Кат ония, дето навремето тътриха да бягат презглава от Сливница само при вида на нещо подобно на редовна българска войска - след като местните шопи със сопи ги бяха омлатили порядъчно, от редника до генерала? Ами е на, сега и ние си имаме такъв начело. Способен да остави Жоро Христов на пейката, само и само да угоди на самозвания селекционер и бащица - благодетел и да държи протежето му почти цял мач на терена - въпреки че върхът в кариерата на анонимното негро е гол срещу "Миньор" и асистенция в нагласен мач с "Пирин" пред има - няма петдесет човека. Честно казано идея си нямам какво има да става тук. Как ще вкараме барем един гол - като пускаме Генев в атака в последните минути ли? Каква полза от Бардон, Гаджев, За Суареш и който и да е малко от малко креативен играч след като топката се изнася основно с панически боцове по въздух? И добре, айде някак ще минем в четвъртия кръг. А там? А в първенството? А в Ловеч, Благоевград, Варна и Пловдив пак 0 - 0 ли ще пази отбора?! Дайте, викат тука да дадем шанс на Достанич. Добре, така да е. Транспаранти "Помио" и викове оставка няма да има. Но помнете ми думата - казах още преди смяната че с Достанич начело не за Велев - за Вили Вуцов ще ревем. Жега било? Климатът ги уморил? Абе я стига глупости! На ония прохладно им е било, така ли?! И чета тука глупости как и при Петрович било същото - все едно не изхвърлихме "Бран" в гостуване, все едно не мачкахме "Хайдук" още в Сплит, все едно не трябваше Зидан да влиза, за да измъне "Ювентус" в Торино и сякаш нямаше мач в Истанбул, в който "Галатасарай" завърши последните минути окопан пред пеналтерията си!
_________________ И рече Бог: "Само "Левски" ! И направи небето синьо.
|