Morning Glory написа:
Мислиш, че така, като ми напишеш, че мнозинството българи не са чалгари, селяци, аграрни елементи, отрепки, клошари, тъпанари, кръшкачи, скатавки, постоянно търсещи далаверата, ще промениш мнението ми, пряко добивано, проверявано и сверявано емпирично и периодически с години лично от мен, или какво? Това за мен обяснява целия кенеф и надежда за нещо по-добро съм изгубил преди доста години. Съсредоточил съм се върху личния просперитет, след като просперитетът на национално ниво е невъзможен заради лошия човешки материал (думи на месията ти, които напълно споделям).
Непоследователен и нелогично действащ народ, който през определен период се хвърля на определен месия, който „да го оправя“ (включително лицето, което очевидно за всички много уважавам - Иван Йорданов Костов), няма как да заслужи уважението ми и мълчанието ми пред явната истина, което ти намираш за нормално.
Чудесен, типичен син завой. През 90-те, когато за СДС гласуваха няколко милиона, тогава мнозиството българи не беше определяно като,
чалгари, селяци, аграрни елементи, отрепки, клошари, тъпанари, кръшкачи, скатавки и постоянно търсещи далаверата, ами за него се казваше че било демократично и търсещо промяна.
Иначе от перфектната дисекция, която направи на българската нация си избрах едно изречение -
Съсредоточил съм се върху личния просперитет, след като просперитетът на национално ниво е невъзможен Това изречение се отнася и за мен, както и за 99,9% от българите. В условията на демокрация е съвсем нормално първо да помислиш за теб и чак тогава за всичко останало. И ако една част, да речем 20-30%, от бълграското общество регистрира добър просперитет, то това ще рефлектира върху икономиката на страната в положителна посока. А една по-добра и стабилна икономика, ще даде повече възможности на останалите 70-80%, които не са успяли да просперират, или са посперирали но малко. От мои лични разсъждения, точно това се е случило в САЩ след рецесията през 30-те. Разбира се тогава и войната оказва голямо влияние, но това е една друга тема.
Естествено, трябва да просперираш но без да пречиш на другите и ако пречиш, то поне да се опитваш да го правиш колкото се може по-малко. Най-елементарният пример е, когато някой "много бърза" напрви десен завой от лява лента, и по-този начин предреди 20 автомобила. И пак опираме да моята теза, че не само политиците са виновни, ами и манталитета на българина. За да съществува нормално една държава не стигат само добри политици или само интелигентно общество. Трябва и от двете, макари малко, но и от двете.
Сега по въпроса за електората на ГЕРБ
"ГЕРБ са избрали и 52% от гласувалите за ОДС на парламентарните избори през 2005 г., 62% от тогавашните избиратели на НДСВ, 41% - от БНС, 21% - от тези на БСП, 20,8% -от тези на ДСБ. 53% от неупражнилите правото си на вот през 2005 г. този път са го направили в полза на ГЕРБ. "
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=170791През 2005 за ОДС са гласували 280 323 души. 52% от тях отиват сега за ГЕРБ, тоест 145 767.
За ДСБ 234 788. 20,8% - 48 836
За НДСВ 725 314. 62% - 449 694
За БНС 189 268. 41% - 77 600
За БСП 1 129 196. 21% - 237 131
Което доказва моето предположение, че Бойко е събрал от всички горе-долу по-равно. И оборва ваще теории, че гласовете за ГЕРБ са предимно от бивши сини.
И накрая, понеже съм честен човек, който обича да истината да се казва, ще пусна още един цитат:
"Типичният син избирател е на средна и по-висока възраст , с високо образование и най-вече столичанин."Както се казва......Високомерните столичани ви презират.