Black Jack написа:
Спокойно можем да продадем Пичо за милион и Живко за още 350-400 хил. С които пари можем да вземем Том или Ивелин от Литекс, или някой халф като Асус.
Това са приходи, като отпадаш от БАТЕ. За справка тази година от Лига европа, не от ШЛ а от Лига европа, при влизане гарантират оклло 3-4 млн. евро.
Хичо не трябва да в Левски, защото е пълен некадърник. "Играе" вече 6 година и си е на същото ниво. Колко трябва да го чакаме за да влезе в час? Да го продадем сега докато все още може да му се вземат пари, иначе ще стане както с Мечо, Бардон и Топчо - за жълти стотинки. И ако си тръгне Йовов няма да е титуляр а смъртна резерва, а Жоазиньо ще е титуляр. Това разбира се ако аз съм треньор не Велев.
И както споменах по-горе, за издръжкат на един клуб може и да се използват кредити. Въпроса един път да се завърти колелото (както го завъртяхме в ШЛ) и после нещата са лесни.
Хичо не можем да го продадем за милион, защото не струва толкова. Не се заблуждавай. Това че от 5 години не се бил развил, а играел по един и същи начин, не му пречи да е по-добър от доста други в отбора. По-добре Хичо, отколкото Йовов, Деко или някой от останалите юноши. Хичо е твърде млад, за да си мислиш, че след една година нищо няма да струва. Докато стане на 30, както беше с Мечо, Топчо и Бардон, има много вода да изтече. 2 силни мача в евротурнирите и цената му ще скочи двойно. Когато имаш играч на 30 и някой ти предложи милион за него - приемаш. Но когато е на 22 или 23, е различно. А Йовов, докато в Левски се мисли по този малоумен начин, ще е титуляр. Защото в Левски се робува на имена и се създават идоли. И то не за друго, ами за да сме по-различни от
онези другите, и е адски жалко, че цялото ни битие е подчинено на това да сме различни от тях. Това било чорбарщина, онова било чорбарщина. Смърт за такива клишета и хората, които ги пускат. А и Жоазиньо не е нищо особено, не знам какво сте се влюбили в него. Добър играч, но само за нашите стандарти и то само когато е във форма.
И съм твърдо против Левски да се издържа на кредити и да се чака влизане в групите на лигата, за да се връщат. Българските отбори не могат да играят под напрежение, а дори и без напрежение, нищо не ни гарантира, че със селекция за 5 милиона ще бием отбор като Жилина или Бате. Това са тактически грамотни и физически силни отбори, а за да бием такива трябва и ние да сме тактически грамотни, физически силни, но и да имаме по-добри изпълнители. За съжаление в България можем само да се похвалим че имаме по-качествени играчи от техните, но не и по-грамотни и подготвени. А това е така, защото не се работи правилно в школите.
Извод - за да се оправят нещата всичко търябва да започне от школите и не става въпрос за 3 терена и общежитие, а за прекъсване на шуробаджанащината и за наемане на професионалисти, защото да си треньор на деца е съвсем различна професия, не може всеки втори бивш ритнитопковец да става такъв.