forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Юни 27, 2025 9:06 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 71  Следваща

За кого бихте дали гласа си на предстоящите Парламентарни избори '09?
ГЕРБ 18%  18%  [ 41 ]
БСП 1%  1%  [ 3 ]
ДПС 0%  0%  [ 1 ]
Атака 12%  12%  [ 28 ]
„Синята коалиция“ (СДС и ДСБ) 51%  51%  [ 114 ]
Движение „НАПРЕД“ 4%  4%  [ 8 ]
РЗС 3%  3%  [ 6 ]
НДСВ 1%  1%  [ 2 ]
Невалиден 5%  5%  [ 11 ]
Няма да гласувам. Защо? 5%  5%  [ 11 ]
Общо гласове : 225
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Политика
МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 9:55 pm 
Аватар

Бисмарк е бил просто любезен домакин :smt003 Чакам позицията на трите групи по въпроса и тогава ще кажа и аз :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 9:56 pm 
Аватар

Не е честно да се приписват тия неща, дело на отделни личности, на цяла една нация. По-скоро като критерий включих взаимоотношения на ниво „обикновен немец - обикновен българин“. Всеки е слушал разказите на баби и дядовци или майки и бащи за ВСВ, пълни с отлични впечатления от немските войници и отвратителни впечатления (съвсем случайно) от съветските пройдохи с оръжия - все на българска територия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 9:57 pm 

Избираме Ние,не е точно на място.Нали не вярваш,че е станало без подсказване от някъде си?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 10:02 pm 
Аватар

Така е Вермахтът е помогнал много за инфраструктурата в България, нешите фабрики са работели с немски машини /които ако съветите не ги бяха откраднали сигурно още щяха да работят/, доста неща които са били от полза на България, но това в никакъв случай не е било безплатно :!: Ако е имало някакво по положително отношение то е било щото чичко Адолф ни смятал за арийци, както и някакво индииско племе :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 10:05 pm 

Българите сме Ари

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 10:05 pm 

За Малката секира ли иде реч?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 10:08 pm 
Аватар

Не за първи път казвам, единствената велика сила, която се застъпва за български интерес е САЩ преди Ньой. Германското влияние в България се дължи на културата и образованието. Голяма част от строителите на съвременна България са немски възпитаници. Това поражда и силния респект на българите към всичко немско, като синоним на качествено. Така и до днес. Но тва ни въвежда и в два войни с вярата, че немски щик е непобедим, което се оказва фатална грешка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 10:11 pm 
Аватар

STALKER написа:
Но тва ни въвежда и в два войни с вярата, че немски щик е непобедим, което се оказва фатална грешка.
А дали и те не са мислили това за нас :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 10:18 pm 
Аватар

alexbod написа:
За Малката секира ли иде реч?

Да, за него, бързо си прочел :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 10:27 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
STALKER написа:
Но тва ни въвежда и в два войни с вярата, че немски щик е непобедим, което се оказва фатална грешка.
А дали и те не са мислили това за нас

Със сигурност сме имали най-силната армия на Балканите за времето си, но когато си застанал на погрешната страна - кел файда.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 10:28 pm 

Не само на Балканите.....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:08 pm 

Aбе баш на края на ПСВ немците крадат на поразия и изнасят де що може храни и провизии в замяна на патрони, белязани като негодни за употреба. Доколкото съм чел, нашите войници с почуда откриват, че брашното на немските части е в български чували с имена на български производители на тях, докато нашите ядат лайна. Ама тва е, с цар немец.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:20 pm 
Аватар

::kid

Последна промяна Mr. Smith на Сря Яну 28, 2009 8:02 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:36 pm 
Аватар

STALKER написа:
Не за първи път казвам, единствената велика сила, която се застъпва за български интерес е САЩ преди Ньой.

...за да "посеят" с "демокрация" сума-ти жилищни сгради в столицата четвърт век по-късно. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:46 pm 
Аватар

south написа:
STALKER написа:
Не за първи път казвам, единствената велика сила, която се застъпва за български интерес е САЩ преди Ньой.

...за да "посеят" с "демокрация" сума-ти жилищни сгради в столицата четвърт век по-късно.

След като преди това сме им обявили война...

Между другото, не знам дали сте чували, но сградата срещу британскто посолство на бул. Васил Левски (сега има някакъв паркинг или нещо подобно) е съхранявана като паметник полуразрушена от бомбена атака до преди 15-20 г. с идеята да напомня на империалистите какво са ни сторили. Представете си, как ще се приеме едно предложение, да се издигне паметник на жертвите на бошевишкия терор срещу руското посолство.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:47 pm 
Аватар

STALKER написа:
Представете си, как ще се приеме едно предложение, да се издигне паметник на жертвите на бошевишкия терор срещу руското посолство.

80% от жителите на София няма да разберат за какво става въпрос :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:59 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
STALKER написа:
Представете си, как ще се приеме едно предложение, да се издигне паметник на жертвите на бошевишкия терор срещу руското посолство.

80% от жителите на София няма да разберат за какво става въпрос

Като разберат, че другаря ДимИтров е съветски гражданин, ще им се проясни

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 27, 2009 11:59 pm 
Аватар

STALKER написа:

Целите им (както и те самите били обявили) били да унищожат военни обекти, а интерено колко са били унищожените обекти изобщо, военни или не. Сградата - хубаво, че са я "запазили като паметник за стореното", ама да не вземем да изкараме и че планът "Маршал" е бил един невероятен хуманитарен акт, извършен от съчувствие. :wink:

Mr.Smith - такава е цялата ни страна, 20% ще знаят, от тях 10 биха били "за" и 10 - "против", а останалите 80% не само, че няма да знаят, но няма и да им пука. Уви.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 12:08 am 
Аватар

south написа:
STALKER написа:

Целите им (както и те самите били обявили) били да унищожат военни обекти, а интерено колко са били унищожените обекти изобщо, военни или не. Сградата - хубаво, че са я "запазили като паметник за стореното", ама да не вземем да изкараме и че планът "Маршал" е бил един невероятен хуманитарен акт, извършен от съчувствие.

Планът "Маршал" е един невероятен акт, който вдигна на крака Западна Европа, избави я от комунистическата заплаха и спечели на САЩ съюзници. Повече от това - здраве му кажи

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 12:13 am 
Аватар

south написа:
STALKER написа:

Целите им (както и те самите били обявили) били да унищожат военни обекти, а интерено колко са били унищожените обекти изобщо, военни или не. Сградата - хубаво, че са я "запазили като паметник за стореното", ама да не вземем да изкараме и че планът "Маршал" е бил един невероятен хуманитарен акт, извършен от съчувствие.

Mr.Smith - такава е цялата ни страна, 20% ще знаят, от тях 10 биха били "за" и 10 - "против", а останалите 80% не само, че няма да знаят, но няма и да им пука. Уви.

От съчувствие или не, Европа без плана „Маршал“ повече ли би те изкефила?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 12:21 am 
Аватар

Защо винаги трябва да се залита обезателно между 2 направления? Не-черното бяло ли е? Цялата ми мисъл е, че няма нещо, което да е извършено от добра воля, няма спасители и месии, всичко е с цел облагодетелстване по един или друг начин. :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 12:30 am 
Аватар

south написа:
Защо винаги трябва да се залита обезателно между 2 направления? Не-черното бяло ли е? Цялата ми мисъл е, че няма нещо, което да е извършено от добра воля, няма спасители и месии, всичко е с цел облагодетелстване по един или друг начин.

Аз и не съм казал друго. Въпросът тук е: нямаха ли и двете страни (образно казано - САЩ и Европа) полза от плана „Маршал“, т.е. не се ли облагодетелства и Европа, заедно с инициатора в лицето на Щатите?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 12:35 am 
Аватар

Франция и Италия директно си минаваха към комунизъм след войната, ако не беше "Маршал".
Друг е въпроса, че франсетата, на които на два пъти американци им спасяваха задниците, са пишат най-лютите американофоби в Европа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 12:43 am 
Аватар

STALKER написа:
Франция и Италия директно си минаваха към комунизъм след войната, ако не беше "Маршал".
Единствената грешка на плана :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 12:22 pm 
Аватар

Кристално ясно е,че двете световни войни са направени по план и не е оставена никаква възможност на никоя страна сама да вземе решение,какво да прави!Преди първата световна на нас ни поставят толкова неприемливи условия,че трябва да си луд да се присъединиш към антантата!На практика от нас се е искало да удряме труция и германия без никакви ползи!Ние сме щели да си останем с тогавашните земи с не помня какво малко разширение,което е в днешните граници!За македония,Добруджа и западни покраейнини,никой не говори,тях сме щели да получим,след като се удовлетворят срби грци!Нали се сещате те как ще се съгласят да ни ги дадат!И всичко това е щяло да се случи след директен титаничен сблъсък между непобедимите армии на България и Германия!Сами се сещате как тези две дребни душици са щели да предизвикат поредната междусъюзническа война на балканите,само,че са щели да срещнат една доста оредяла българска войска срещу техните отпочинали и охранени детеубийци!За мен лично е голям кеф като си представя след края на първата световна,как им се е искало на "победителите" и специално-грци,срби и френските курви да нахлуят и да довършат България,но войските на срби и грци са биле в невъзможност да сторят това,тъй като са докарани да едно "извънредно цветущо" състояние след сблъсъците с "победените" български войски!За втората световна е достатъчно да се каже,че единствените резултати до ,които довежда са-създаването на държавата израел и законите за антисемитизма!Коментара е излишен!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 12:39 pm 
Аватар

MG, Stalker - или не можете да вникнете в написаното от мен, или аз нещо оставам неразбран (по-вероятно е второто :smt003 ). По никакъв начин не критикувам плана "Маршал" и не знам защо по дяволите оставате с това впечатление. Просто го вмъкнах в контекста, за да се направя на умен, въпреки че не съм. :smt006

Онова, което имам предвид е не дали е трябвало или не е трябвало да бъде одобрен, извършен или изпълнен. Изобщо не поставям под въпрос резултатите или възможните последици от неизпълнението му. Просто нека наричаме нещата с истинските им имена. :idea:

В случая - нека се върнем на написаното от Stalker преди не-знам-си-колко мнения. САЩ били против наложените репарации за България от Ньойския договор. Еми, браво, благодарим ви, задокеански неортодоксални братя. Ама явно не са таяли някаква небивала обич към нас, за да се застъпят зад исканията ни. Тоест, да сравняваме застъпничеството им се равнява точно на същата полемика дали руснаците са ни помогнали за Освобождението само и единствено от братска любов и безкористни цели.

Като цяло онова, което имам предвид, е, че няма такова нещо като държава, която да ни подкрепя ей-така. Мнението ми за намесата на чуждите държави в нашите интереси, обобщено с три думи - кур за всички. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 12:59 pm 
Аватар

STALKER написа:
Русофобията би следвало да е естественото "агрегатно" състояние на всеки нормален българин, при положение, че ние сме сред най-пострадалите от руската/съветска имперска политика през последните 130 г.
И нека подчертая, че "фобията" ми се отнася към политиката на руската държава, а не към руския народ. Него по-скоро го съжалявам, защото никога не е усетил и няма да усети свободата. Поради простата причина, че не я цени. От 65 г. и нас се опитват да ни дресират да не ценим свободата си. Да си мислим, че е най-важното е ракията и суджука да се без пари, па дори и да ги няма в магазина. Да милеем по "татово време", понеже било "сигурно и спокойно" (особено в Белене, Ловеч и Скравена), понеже за 2 седмици са те пращали на море във вмирисаната станция на профсъюзите, а съветските другарки са пускали за една кутия цигари "Стюардеса".

Това ще ти го крадна и ще си го изказвам като мое съждение. Сори ;-)

Само това дипломатичното, че изпитвам само някакво постно съжаление ще си го спестя. Политиката им е такава, защото паплачта го позволява. Долните мужици са родени, за да бъдат тъпкани и ограничавани. Руснаците трябва да бъдат мразени точно по презумпция. Заедно с чорбарите са единствените типове хора, с които спокойно може да си позволим предразсъдъци преди да сме ги опознали. Така или иначе около 98% от тях не вАжат... а останалите 2% пак си остават чорбари и руснаци, така че просто не си струва да се занимава човек...

;-)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 1:42 pm 
Аватар

Част от интервюто на Иван Михайлов за "Всяка неделя", макар и с отвратително качество, струва си да се види

http://www.youtube.com/watch?v=gOo_4tlsffI

http://www.youtube.com/watch?v=edyC1QvIbxE

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 2:41 pm 
Аватар

south написа:
MG, Stalker - или не можете да вникнете в написаното от мен, или аз нещо оставам неразбран (по-вероятно е второто ). По никакъв начин не критикувам плана "Маршал" и не знам защо по дяволите оставате с това впечатление. Просто го вмъкнах в контекста, за да се направя на умен, въпреки че не съм.

Онова, което имам предвид е не дали е трябвало или не е трябвало да бъде одобрен, извършен или изпълнен. Изобщо не поставям под въпрос резултатите или възможните последици от неизпълнението му. Просто нека наричаме нещата с истинските им имена.

В случая - нека се върнем на написаното от Stalker преди не-знам-си-колко мнения. САЩ били против наложените репарации за България от Ньойския договор. Еми, браво, благодарим ви, задокеански неортодоксални братя. Ама явно не са таяли някаква небивала обич към нас, за да се застъпят зад исканията ни. Тоест, да сравняваме застъпничеството им се равнява точно на същата полемика дали руснаците са ни помогнали за Освобождението само и единствено от братска любов и безкористни цели.

Като цяло онова, което имам предвид, е, че няма такова нещо като държава, която да ни подкрепя ей-така. Мнението ми за намесата на чуждите държави в нашите интереси, обобщено с три думи - кур за всички.

Напротив, разбрах те, но явно аз съм този, който не си обяснява ясно мислите. Цялата ми идея е, че България има съвсем видими ползи от сътрудничество със страните от Централна и Западна Европа и САЩ - на основата на чисто прагматични и рационални взаимоотношения, докато има и още нещо очевидно - България не само, че не се радва на ползи, ами търпи все загуби от опитите за партньорство (с непредсказуем партньор) с Русия, които на всичкото отгоре се изграждат не на прагматизъм, а на някаква ортодоксално-славянска линия от чорбарски тип.

Не говорим за емоции и чувства, а за ползи от всякакъв характер.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 2:46 pm 

кви ползи може да имаш от партньори на които меко казано им е през кура за теб. ние може да извлечем много по-голяма полза от тва да сме капия на руснаците(тея които играят табла ше разберат) защото хамериканците и техните кучета англетата отдавна си имат капии(държанки) на балканите в лицето на турция и гърция :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 71  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]