forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Юни 27, 2025 3:36 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 71  Следваща

За кого бихте дали гласа си на предстоящите Парламентарни избори '09?
ГЕРБ 18%  18%  [ 41 ]
БСП 1%  1%  [ 3 ]
ДПС 0%  0%  [ 1 ]
Атака 12%  12%  [ 28 ]
„Синята коалиция“ (СДС и ДСБ) 51%  51%  [ 114 ]
Движение „НАПРЕД“ 4%  4%  [ 8 ]
РЗС 3%  3%  [ 6 ]
НДСВ 1%  1%  [ 2 ]
Невалиден 5%  5%  [ 11 ]
Няма да гласувам. Защо? 5%  5%  [ 11 ]
Общо гласове : 225
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Политика
МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:17 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Какво се оказва сега и за какво са тия популистки алабалистики (реторичен въпрос) - България, дори и да получи разрешение да отвори III и IV блок на АЕЦ „Козлодуй“, няма право да купува ядрено гориво за реакторите, а отработеното гориво, което може да осигури, ще стигне за около 5 месеца работа на реакторите, което се изразява в около 100 млн. лв. чиста печалба. Но в такъв случай не се ли задълважа българската държава да върне на ЕС компенсациите в размер на 550 млн. евро? Нещо, което дори и тези доказани кретени не може да не знаят. Дилетантски PR ход от типа „хляб и зрелище за масите“.

отработеното гориво е това, което вече е използвано в реакторите :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:22 pm 
Аватар

antonatan написа:
Morning Glory написа:
Какво се оказва сега и за какво са тия популистки алабалистики (реторичен въпрос) - България, дори и да получи разрешение да отвори III и IV блок на АЕЦ „Козлодуй“, няма право да купува ядрено гориво за реакторите, а отработеното гориво, което може да осигури, ще стигне за около 5 месеца работа на реакторите, което се изразява в около 100 млн. лв. чиста печалба. Но в такъв случай не се ли задълважа българската държава да върне на ЕС компенсациите в размер на 550 млн. евро? Нещо, което дори и тези доказани кретени не може да не знаят. Дилетантски PR ход от типа „хляб и зрелище за масите“.

отработеното гориво е това, което вече е използвано в реакторите :smt006

Еми да де, ама явно ядреното гориво не може да се използва по 1000 пъти, има си някакъв срок на годност, някакъв капацитет на употреба. Това го казва Пешо Тъпото, аз не разбирам, както вече казах.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:27 pm 
Аватар

:smt005 ама че е и тоя. То вече е станало радиоактивно и не може да се използва, въпреки че руснаците май са правили опити вече използвано гориво да го възстановят. Не знам какви са им успехите в тази насока.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:29 pm 
Аватар

Е иначе не е ли радиоактивно?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:30 pm 
Аватар

не е, радиоактивно става след бомбандирането с неутрони. Даже има формата на упсарин

Последна промяна antonatan на Вто Яну 20, 2009 11:34 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:31 pm 
Аватар

:shock: :shock: :shock:
Пич, не вервам. Честно. Какъв е материала, който се използва в козлодуй?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:36 pm 
Аватар

http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg& ... ech_scheme

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:39 pm 
Аватар

Мисля ,че не трябва да се тревожите за Козлодуй, тревожете се за реактора в Младост :cold

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:43 pm 
Аватар

tprodanov написа:
:shock: :shock: :shock:
Пич, не вервам. Честно. Какъв е материала, който се използва в козлодуй?

Кюмур :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:44 pm 
Аватар

Ето една хубава статия от Дневник

Цитат:
Енергиен популизъм и производствен национализъм
От Бойко Пенчев

Разправят, че Преходът бил свършил. Все нещо обаче е останало, щом ключовият за генезиса на олигархията модел "национализация на загубите - приватизация на печалбите" продължава да си работи. Даже митинг в подкрепа на източването на държавата видяхме в неделя. И децата разбраха, че евентуалното, не дай си Боже, отваряне на 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй" ще доведе до икономически и политически санкции за България и печалба за частните износители на електроенергия. Само президентът и премиерът ни убеждават в противното. (Трябва да признаем, че Станишев не изглежда толкова ентусиазиран, но пък енергийният му министър Петър Димитров даже посочи дата за стартирането на 4-и блок - 15 февруари.)

Междувременно се появиха билбордове, призоваващи "Дай скорост на българското". Патриотично било във време на криза да купуваме български стоки, за да запазим работни места. Зад кампанията стои същата политическа сила, която организира и манифестацията в подкрепа на президентската инициатива за отварянето на 3-и и 4-и блок - движение "Напред".

Отсега са ясни основните пунктове в популистката реторика на новосформираната пропрезидентска формация - патриотичен апломб с прагматичен протекционистки привкус. Засега само ни призовават да "изберем българското", но сигурно в хода на предизборната кампания ще се заговори и за защитни мита, държавна подкрепа за "стратегически отрасли", "евтин кредит" - все неща, които са в пълен разрез с философията и политиката на Европейския съюз. Затова и ръмженето срещу Брюксел ще се засилва, внимателно дирижирано от "Дондуков". Въпросната напредничава формация ще разчита и на носталгичния вот - на онова "Ей, някога колко предприятия имаше, а сега нищо!". Тон отново даде президентът с фундаменталното откритие, че след Тодор Живков една гайка не била завинтена в България.

Този нов енергийно-производствен популизъм разчита на нежеланието на мнозина да си спомнят или да научат, че прехваленото "производство" на социализма фалира още през 80-те - заради икономическата си неефективност и технологична изостаналост. Първанов и Ковачки се обръщат към онази част от електората, която още си мисли, че селското стопанство го е съсипал Филип Димитров, а индустрията е ликвидирана от Иван Костов и Александър Божков.

България има нужда от ефективни, печеливши производства, но за развитието им е нужно нещо много повече от патриотична демагогия. Не протекционизъм и държавни субсидии към избрани бизнес играчи, а привличаща инвестиции среда - това ни трябва. Не лепенки "Произведено в България", а премахване на бюрократичните спънки и съпътстващата ги корупция, работеща съдебна система, която бързо може да санкционира неизправния длъжник или некоректен партньор, балканска инфраструктура. (Не, не европейска, което очевидно не ни е по силите, а поне балканска - като тази на съседите.) С една дума - такава промяна в бизнес климата, която да убеди предприемачите, че в България е по-печелившо да правиш пари по честния начин.

Всичко това, разбира се, не е в интерес на олигархичните мрежи и политическото им представителство. Всъщност защо с такова упорство президентът и различни политически и лобистки движения ни убеждават, че България може да произвежда евтина електроенергия (от АЕЦ) и да разчита на евтин газ (от братска Русия)? Може би заради нечии частни интереси в енергетиката, но не само. Евтината енергия е мит - България не разполага нито с газ, нито с нефт, нито с уран. Функцията на този мит е да прикрива тъжната истина, че българската икономика в голяма степен е като на съветски сателит - енергоемки производства, в които печалбата идва от ниската цена на енергоносителите. Всъщност управляващите ни казват: "Спокойно, ще си караме постарому." Напук на икономическите закони и здравия разум. Както обаче се видя, сателитите също плачат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:44 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
Мисля ,че не трябва да се тревожите за Козлодуй, тревожете се за реактора в Младост :cold

Млада наперена журналистка, решена да направи сензация.. отива да вземе интервю от шефа на учебния реактор в Младост.
-здравейте
-здравейте..
-искам да попитам - вярно ли е, че поради изтичане на радиация от реактора, има необичайно много четирилистни детелини в полянката около реактора?
-да, вярно е!
-а защо тогава не можем да ги видим?
-много бързо бягат!

ПП Пич, е тоя уран пак е радиоактивен бе? И той и контролиращите пръчки са радиоактивни. Не го разбрах нещо - иначе устройството го знам, мааму и прасе...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:48 pm 
Аватар

е то и ние сме радиоактивни, ако става на въпрос, е добре, слаборадиоактивен е и няма да ти окапе косата или да почнеш да повръщаш, ако го подържиш в ръцете малко. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:50 pm 
Аватар

Сега очаквам гневни мисли по форумите - Как можаха да сложат реактор в столицата на България :smt003
:arrow: виждал съм и петлистна детелина :!: Дали съм радиоактивен :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:59 pm 
Аватар

са го схванах - абе всъщност е радиоактивен, но на говеда не вреди???

хахахаха
ахахахах
хахх, кур бе, деба и реакторите, деба и емотиконите, наздравееее :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Мене ме кефят ония пръчки дето се пъхат-пъхаш ги - гаси се, вадиш ги - пали се. Баси, нема ли некой да ми даде да управлявам аец за 30 минутки... :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 12:01 am 
Аватар

tprodanov написа:
Баси, нема ли некой да ми даде да управлявам аец за 30 минутки... :mrgreen:

Остави ни време да си купим по една совалка :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 12:09 am 
Аватар

Имам един приятел - инженерче, в сименс. Та преди да отиде в сименс, работеше в риск инженеринг, като подизпълнител на сименс, нещо в козлодуй, покрай всички ремонти там. Ма сериозна работа де - говорим за инженери от най-високо ниво. Та пича, от обща култура дет се вика им дали един тренажор на козлодуй - ама същински като истински, да се пробва в аварийна ситуация. Пича вика - 15 от 15 пъти го гръмнах :mrgreen: :mrgreen:

Та... с тия совалки ни въ бива, хахахахах

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 12:16 am 
Аватар

tprodanov написа:
Имам един приятел - инженерче, в сименс. Та преди да отиде в сименс, работеше в риск инженеринг, като подизпълнител на сименс, нещо в козлодуй, покрай всички ремонти там. Ма сериозна работа де - говорим за инженери от най-високо ниво. Та пича, от обща култура дет се вика им дали един тренажор на козлодуй - ама същински като истински, да се пробва в аварийна ситуация. Пича вика - 15 от 15 пъти го гръмнах :mrgreen: :mrgreen:

Това ми напомня на класиката "като знам какви са ни инженерите,ме е страх да отида на лекар". :smt003

и слънцето пак пече ли - пече!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 12:22 am 
Аватар

Не бе, не е такава работата. Говорим за инженер, от най-високо ниво. Просто не му е специалноста това - управлението на аец. Бай дъ уей - пичовете - негови колеги от сименс - немция взимат заплати от порядъка на 25-50 000 евро на месец. Ебахти цифрите...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 1:06 am 

Аз пък бях в АЕЦ 2006-та май месец :smt003
Преведоха ни през егати мерките за сигурност, разведоха ни наоколо и ни вкараха вътре ако не се лъжа при реакторите, които мисля че точно тогава ги спряха... Седим ние 50 човека ученици с 3-ма даскали + директорката, която е физичка и попиваше всяка една дума, че даже влизаше в дискусия с тоя от АЕЦ дето ни обясняваше всичко кое как работи с най-малки подробности :smt003 После ни вкараха в мястото с многото копчета и ръчки, откъдето се ръководи всичко. Хората си бяха на работа, но ни обърнаха внимание, естествено. Имаше един дето мязаше на елф и общо взето като го види човек първата му асоциация веднага е АЕЦ Козлодуй :oops: Там този, който ни развеждаше продължи да бърбори и вкара ебаси термините, добре че единия работник ни видя, че повечето гледаме като телета, та човека ни хвана и с простички думи ни обясни кое как е :)
Сега оттам пазя малко снимки, съвсем като се влезе ако не ме лъже паметта не даваха да се щрака... Помня и 1-2 термина, пазя си разни книжки и брошурки взети оттам... И общо взето това е, с физиката не съм добре, бях станала в 6, после дундуркане с рейса, 30 градуса жега и зверски глад... Иначе може би щях да помня малко повече неща :smt003

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 1:12 am 
Аватар

tprodanov написа:

Мене ме кефят ония пръчки дето се пъхат-пъхаш ги - гаси се, вадиш ги - пали се.

На тва му се вика болен от трипер хуй в действие :smt003 :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 4:10 am 
Аватар

tprodanov написа:

Пича сега да не се занимава с възобновяемите източни към Сименс? Щот знам един такъв дет отиде от Риск инжинеринг в сименс?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 10:31 am 
Аватар

tprodanov написа:
Не бе, не е такава работата. Говорим за инженер, от най-високо ниво. Просто не му е специалноста това - управлението на аец. Бай дъ уей - пичовете - негови колеги от сименс - немция взимат заплати от порядъка на 25-50 000 евро на месец. Ебахти цифрите...

e и тук таванът на заплатите за инженери е същият, ма с една нула по-малко и в лева :wink: все пак сме low cost country. Ма е добре, щото има работа. Не знам при теб как е, ама в електрониката има яка свивация. Повечето фирми са намалили заплатите, съкратили са 10% от персонала и така. Бе учителят ми по математика беше прав да изкараме по една педагогика и да ставаме даскали по математика :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 11:08 am 
Аватар

Mr.Smith написа:

E кво да се тревожим, ....верно още от дете к**а ми е почти 1 фут, ама продължава да си работи безотказно колко години вече....да е жив и здрав реакторО (еликсирО) :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 12:43 pm 
Аватар

Запознат написа:
Mr.Smith написа:

E кво да се тревожим, ....верно още от дете к**а ми е почти 1 фут, ама продължава да си работи безотказно колко години вече....да е жив и здрав реакторО (еликсирО) :smt006

А какво правим с двете кофи ташаци ,които остават :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 1:00 pm 
Аватар

:smt005 :smt005 :smt005 Затапиха ли те :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 4:45 pm 
Аватар

Едвин Сугарев
Mediapool

Столицата ври и кипи от протести – след като бяха припознати като най-корумпираната страна от цивилизована Европа и бяха оставени да мръзнат в сибирския студ от “братска” Русия, българите най-сетне се сетиха да протестират.

И както е редно в подобни случаи – всеки протестира по своему, за своите си въжделения и визии за светло бъдеще. След дълга серия гилдийни протести за помощи и заплати, през миналата седмица се откроиха и два национални – протекли почти паралелно във времето, но сякаш в различни Българии, дори в различни светове.

Неполитическият протест на студентите се състоя сякаш не през декември 2009 г., а през януари 1989 или може би пак през януари 1997 - хората скандираха “Оставка!” и “Червени боклуци!” – и искаха смяна на системата. Властта този път не тръгна да вика танковете, но пък беше събрала над хиляда полицаи и жандармеристи, за да охраняват нейния рахат.

Протестът беше попилян с полицейски палки, бяха ранени десетки демонстранти, няколко пъти повече бяха арестувани по особено брутален начин.

Числата говорят сами за себе си – от около две хиляди протестиращи по официални данни бяха арестувани 156 души, докато в Рига – при 20 000 протестиращи в течение на няколко дни, с много повече вандалщини и по-тежки сблъсъци с полицията в арестите попаднаха 126 човека.

Полицейското насилие бе оправдано и похвалено

както от вътрешния министър, така и от премиера Станишев; а в първия и най-горещ ден от протестите дори опозиционните депутати зяпаха през прозорците на Народното събрание как бият техните избиратели.

В другия протест – политическия (политически – защото е откровено предизборен) участваха около два пъти повече протестиращи. Може би “протестиращи” не е точната дума, тъй като протестираха не против, а за нещо – за отварянето на затворените блокове в АЕЦ “Козлодуй”. Тяхното шествие протече без каквито и да било инциденти, а представителите им веднага бяха приети лично от премиера Станишев.

И никакво възражение срещу управляващите и тяхното безхаберие, довело ни в европейския фризер и в сибирската газова зима. Напротив – мощно рамо за ясно изразената президентска и не тъй ясно изразената премиерска воля за същото.

И никаква погнуса от политическото:

протестът бе организиран от ВМРО и “Напред” – една партия, която недвусмислено изразява интересите на енергийната олигархия, и чийто лидер е един от най-богатите хора в България.

Това, че в момента тече разследване за данъчни измами срещу същия господин, очевидно не е попречило нито на политическите му амбиции да се превърне в третата сила в българския парламент, нито на възможностите му да събира широки народни маси, жадуващи да бъдат поведени към светлото ядрено бъдеще на нацията и да видят страната си като енергиен център на Балканите, стъпил на три морета.

Разни протести – разни идеали.

И разни Българии – държа да го повторя. Една на хората, които имат нещо общо с идеалите, и друга на тези, които отдавна са забравили значението на тази дума. Защото не за идеали става дума при тях, а за измекярщини и ламтежи за власт.

Сигурно празноглавците, дето трамбоват софийските улици в името на “топлото”, ще се почувстват обидени. Нека помнят тогава, че “топлото” го няма, че спират производства и работници остават на улицата, защото няма газ, а не защото няма ток.

Ток има и дори в момента някой в България продължава да го изнася. Дали хората на улицата знаят кой е този някой? Едва ли – защото договорите за енергийни сделки в България са най-строго охраняваните държавни тайни.

За сметка на това г-н Ковачки сигурно ги знае, тъй като фирмите му са страна по доста от тях. Ние не – затова и не знаем как и защо са предоговорили стария договор за газа: не го знаят гражданите, не го знаят журналистите, не го знаят депутатите, не го знае никой.

Дали пък не крие някоя срамна тайна – например защо плащаме най-скъпия газ в Европа? Не, тези тайни са винаги съкровени, винаги позитивни, винаги в полза на дружбата от векове за векове. Справка – “големият шлем” на Първанов, дето щеше да ни гарантира дългосрочни и абсолютно сигурни газови доставки.

Нека проправителствено протестиращите си спомнят

все пак, че България получи стотици милиони евро компенсации за спирането на трети и четвърти блок на АЕЦ – като същото беше легитимно договорено като част от условията на присъединяването ни към ЕС.

Познайте от чий джоб ще бъдат извадени тези милиони – а също и към коя страна ще се присъединим, ако вследствие на подобен анархистичен акт самият договор за присъединяване бъде преразгледан.

Което впрочем е напълно възможно, след като стана ясно от пресконференцията на ядрения физик Георги Котев и от заведеното във връзка с изнесените от него факти следствено дело срещу ръководството на АЕЦ.

Става дума за централа, в която е възможно да бъде подменено ядреното гориво от руската фирма доставчик, и централата да го въведе в употреба, без да има необходимия сертификат и тестове за сигурност за този вид гориво – като при липсата на такива експертизи не се знае и как трябва да се реагира в кризисна ситуация!

Парадоксът: управляващите в България направиха всичко възможно, за да гарантират пълната енергийна зависимост на страната от Русия – с договора за Южен поток, сключен буквално напук на Европа и с неприкритата цел да се бламира проектът Набуко; с нефтопровода Бургас – Александрополис, от който България ще спечели буквално жълти стотинки в сравнение с риска от екологична катастрофа, която провали туризма по българското Черноморие – който е и основно приходно перо в бюджета, с АЕЦ Белене – който ще натовари не това, а следващите български правителства с неизвестно колко милиарда евро – и те ще бъдат извадени, разбира се, отново от джоба на българските данъкоплатци.

При тази пълна енергийна зависимост се протестира не срещу нея и не срещу Русия, която най-безцеремонно ни врътна кранчето за газа – а в нейна полза, тъй като подобно отваряне на ядрени блокове означава и нов договор за доставка на ядрено гориво и прибиране на радиоактивни отпадъци – и съответно в полза на енергийните комисионери, които при всяка подобна сделка прибират огромни комисиони.

Протестът обаче не е само масовка за скрити финансови интереси

– той обслужва и съвсем конкретни политически интереси. Една от основните му функции е да отбие общественото внимание от “големия шлем” на Първанов и многостранния резил на Станишев, възникнали вследствие на путинофилията българска.

Друга основна функция е свързана със сценарий, чиято крайна цел би могла да бъде и генералната политическа преориентация на България, отбиването й от Европейския съюз и превръщането й от троянски кон на Русия в откровен руски сателит. Ядрената митология, която движи тези хора, съвсем не е безобидна – зад нея прозира къде прикрит, къде съвсем откровен антиевропеизъм.

Моделът отново е руски – и там “широките народни маси” се радваха на Газпром, който като един чутовен богатир врътнал кранчето на злата буржоазна Европа. Тук положението е същото – само дето вместо врътване на кранчето се провижда пускане на ядрени блокове, а Газпром е персонифициран като българския президент.

Третата функция е предизборна: “Напред” тръгва напред към властта. Целта, както винаги, е оставането на бившите комунисти и техните чада на държавната трапеза. Още отсега е ясно, че

тройната коалиция няма шансове в този си вид

– поради което се мислят разни модификации. Коалицията с Бойко Борисов, чиято заповед послужи като индулгенция за полицейските насилия над студентите, е възможна – но изглежда на сегашните властници не им допада идеята да свирят втора цигулка в оркестъра на толкова непредвидим диригент.

Как да бъдат покрити нови електорални пространства при настоящия срив, е задача с много неизвестни; един от възможните отговори е: чрез нови коалиции, които на пръв поглед нямат нищо общо със сегашната власт. “Напред” + ВМРО + “Гергьовден” е оптималният вариант за такава – защото въпреки откровено проруската си политика, тройната коалиция поне формално е свързана с приемането ни в ЕС.

Коалицията Напред & Co ще позволи да бъдат покрити далеч не малкото избиратели с антиглобалистки и антиевропейски настроения – включително разочарованите от БСП пенсионери ще има къде да отидат, за да се върнат гласовете им в подкрепа на същата власт.

Така тройната коалиция ще стане четворна, а ако гласовете не достигат, ще преглътнат и Волен Сидеров, колко му е – щом е на ползу роду. Могат да го направят например министър на МВР – много ще му отива.

Както се казва – това е положението. След парадокса да имаме цар, стратегически съюзник на комунистите, имаме и войводи, които водят хората си в лагера на БСП. Вероятно Ванче Михайлов би се обърнал в гроба, ако можеше да види какви ги върши самозвания негов наследник – този пухкав човечец с агентурен псевдоним.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 4:57 pm 

Ванга навремето е казала, че България ще се оправи и то придържайки се стирктно към Русия... дано не е била права за второто.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 9:39 pm 
Аватар

Много тежка статия на Сугарев. Тежка, щото обикновено истината и реалността тежат :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 11:33 pm 
Аватар

Да, колко много истини, в толкова малко написано :!: Дали не са се изпотили очилата на някой комунист докато е чел :roll:
:arrow: Аз все още си мисля,че на 14-ти номера с бомбата си беше кур-капан срещу ББ, който нямаше избор да не се хване :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 22, 2009 12:39 am 
Аватар

http://dnes.dir.bg/2009/01/21/news3884253.html

Цитат:
Можем да очакваме в близко бъдеще нарастване на младежкото левичарство, основаващо се на идеята за възстановяване на "истинския социализъм-комунизъм". Това се казва в Годишния доклад за младежта у нас на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) за 2007 г. Документът се обсъжда в парламента и ще бъде приет от депутатите.
В доклада са приложени резултатите и изводите от социологическо проучване на агенция "Медиана".
...
Според анариза социализмът се е изчистил от негативните си наслоения и се е превърнал в "доброто старо време". "Демокрацията" пък донякъде е компрометирана. Близо 1/3 от младите са убедени, че демокрацията е донесла повече вреда на България, отколкото полза, показва изследването на "Медиана". А младите са най-демократично настроени в сравнение с другите поколения, се казва в документа.
Според анализаторите младите хора у нас са отчуждени от обществените въпроси на деня и трудно разбират смисъла на политиката и политическия живот.

:roll: :| :smt021

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 71  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]