aquadark написа:
При анархо-капитализма всички инситуции са части, защото няма държава. Чувал ли си някога за "Анархо-капиталистическа държава" като термин?!!? Неслучайно на английски се казва  "STATELESS society". Е как тогава при анархизма ще имаме "STATE" (държава), когато всеки анархист се стреми към общество без такава?
И нещо друго - надали ние в нашите си животи ще доживеем подобно нещо, защото това трябва да е глобално усилие на цялото човечество...  а най-малкото все още няма обединено понятие за анархизма заради различията между отделните школи, но определено се върви натам.

За анархо-капиталистическа държава не съм чувал, но не съм чувал и за капиталистическа държава също с изключение на Сингапур (в Хонг-Конг също са капиталисти, но той e автономен административен район в рамките на Китай, а не държава). 
Има едни дето само приказват за капитализъм, но когато опре ножа до кокала са си пак добри социалисти (виж САЩ и финансовата криза). 
Понеже в България няма практика понятията 
държава и 
държавно управление да се разграничават, ние слагаме всички анархисти в един кюп. 
Целта на анархо-комунистите е 
"Stateless Sociecy" (общество без държава). Те 
не вярват в частната собственост, която според тях e източника на всичко зло на света. Как една държава ще притежава територия когато не вярваш в притежанието? Поради това тяхната главна цел е да няма държава.
Целта на анархо-капиталистите е 
"Sociary Without Government" (общество без държавно управление). Те вярват, че 
частната собственост и свободата да я стопанисваш са най-важните неща за едно общество, а държавното управление (разбирай политическото) застрашава именно тези две институции. Ако премахването на държавното управление доведе до това да няма държава, тогава ОК. Ако обаче не доведе то дезинтеграция на държавата, тогава още по-добре. 
Дали държавата ще се разпадне или не се базира на това дали националната отбрана може да бъде доставена от частния сектор или не. 
Ако може, тогава няма нужда от държава. 
Ако не може (моята позиция) тогава има нужда от държава и тя не може да се разпадне. 
Ако съм те разбрал правилно ти вярваш, че ако няма министри, министерства, държавни агенции, народни представители и т.н. не може да има държава. Аз въобще не мисля така с изключение на държавните агенции които се грижат за националната отбрана и защитата на националните интереси. 
Именно това е темата на дискусията между нас.