forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Сеп 05, 2025 11:56 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 71  Следваща

За кого бихте дали гласа си на предстоящите Парламентарни избори '09?
ГЕРБ 18%  18%  [ 41 ]
БСП 1%  1%  [ 3 ]
ДПС 0%  0%  [ 1 ]
Атака 12%  12%  [ 28 ]
„Синята коалиция“ (СДС и ДСБ) 51%  51%  [ 114 ]
Движение „НАПРЕД“ 4%  4%  [ 8 ]
РЗС 3%  3%  [ 6 ]
НДСВ 1%  1%  [ 2 ]
Невалиден 5%  5%  [ 11 ]
Няма да гласувам. Защо? 5%  5%  [ 11 ]
Общо гласове : 225
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Политика
МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 2:29 pm 

Напротив, има огромен шанс Атака да са още в следващото правителство като коалиционен партньор на ГЕРБ. Не знам дали това ще е по-зле от сегашната тройна коалиция, но със сигурност няма да е и по-добре. Просто ще си стоим на дъното.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 2:54 pm 

Ще гласувам, достатъчно малко права имам в тая държава и без това...
Като че ли по навик ми се иска да цъкна СДС, но така или иначе те не са това, което помня от едно време, сами си преебаха всичко отвътре... Важното е да се гласува срещу комунисти и турци и без това достатъчно малоумници ги подкрепят. СДС и ДСБ не ги виждам изобщо как ще са толкова водещ фактор. ГЕРБ ми се струва, че достат народ ще ги подкрепи, а те са единствените засега (освен малоумниците от АТАКА), които могат да дадат отпор на другаря станишев, али ага доган и компания. Бат Бойко-мутра и т.н., знаем си го що за стока е, ама в днешно време така или иначе политиците са една и съща измет или дори да има различни те се изравняват в месомелачката. Още се чудя, може би ще видя как вървят изборите и по-към края на деня ще се вдигна. Или ще е СДС, или с не толкова голямо желание ще е ГЕРБ, в случай че водят. В днешно време вече е почти все тая, поредните обещания, поредните палячовци, поредният министър-председател, поредната тухла в стената...

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 7:21 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Ще гласувам, достатъчно малко права имам в тая държава и без това...
Като че ли по навик ми се иска да цъкна СДС, но така или иначе те не са това, което помня от едно време, сами си преебаха всичко отвътре... Важното е да се гласува срещу комунисти и турци и без това достатъчно малоумници ги подкрепят. СДС и ДСБ не ги виждам изобщо как ще са толкова водещ фактор. ГЕРБ ми се струва, че достат народ ще ги подкрепи, а те са единствените засега (освен малоумниците от АТАКА), които могат да дадат отпор на другаря станишев, али ага доган и компания. Бат Бойко-мутра и т.н., знаем си го що за стока е, ама в днешно време така или иначе политиците са една и съща измет или дори да има различни те се изравняват в месомелачката. Още се чудя, може би ще видя как вървят изборите и по-към края на деня ще се вдигна. Или ще е СДС, или с не толкова голямо желание ще е ГЕРБ, в случай че водят. В днешно време вече е почти все тая, поредните обещания, поредните палячовци, поредният министър-председател, поредната тухла в стената...

Всъщност позицията „всички са маскари“, която поддържаш, я измислиха и е най-угодна на тези, които искрено мразиш, по което определено приличаш на мен и печелиш уважението ми. Всички са маскари... в БКП и нейни производни като ДПС, НДСВ, ЛИДЕР и т.н. И точно затова именно за тях е идеално младите гласоподаватели в тая клета държавица да си мислят по тоя начин: „ебал съм ги, нема да им гласувам, щото са еднакви“.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 7:28 pm 
Аватар

А десните и те са един дол дренки.Всички са комунисти,много малко си го признават.
2001 защо спечели Симеон? Защото беше ново лице в политиката. Сега новите са Герб,но дали ще спечелят не е ясно.
Morning Glory,не искам да влизам в излишни спорове,просто споделям мнение.Може и да бъркам,но така си мисля. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 7:43 pm 
Аватар

БанкерО написа:
А десните и те са един дол дренки.Всички са комунисти,много малко си го признават.
2001 защо спечели Симеон? Защото беше ново лице в политиката. Сега новите са Герб,но дали ще спечелят не е ясно.
Morning Glory,не искам да влизам в излишни спорове,просто споделям мнение.Може и да бъркам,но така си мисля. :smt006

Абе аре са, що спечелил, това е толкова дъвкано, че едва ли има някой, на когото не му е ясно. Въпросът, както и по-напред написах, е, че това се повтаря всеки път.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 7:55 pm 
Аватар

Не бе няма свежи лица в българската политика,които да покажат,че са различни от останалите. Ето мен ме е яд,че Мартин Заимов не спечели кметските избори,просто за първи път имаше кандидат,който да е различен от останалите,за когото да си заслужава да гласуваш. Сега за кого?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 8:03 pm 
Аватар

БанкерО написа:
Ето мен ме е яд,че Мартин Заимов не спечели кметските избори

Ето какво мисли горепосоченият за паметник на Хан Аспарух в София:
http://www.martinzaimov.com/2008/06/15/ ... %B8%D0%B5/

Цитат:
..... много по-подходящо би било да построим паметник на човек направил много за София, привързан към това място, прекарал много време тука и превърнал го в световен културен център – Константин Велики, римският император създал Християнската Империя и за разлика от хан Аспарух, известен на цял свят.

Цитат:
Явно все още имаме нужда от вдъхновението на препускащите варварски орди за да приемем реалността на унизителната ни културна и икономическа изостаналост.

Цитат:
Нямаме нужда от хан Аспарух за да се гордеем с постигнатото през последните 100 години – ...

Иначе като оставим това, се появи идея за друг паметник и на мен лично страшно ми допада:

Цитат:
Наскоро се забелязва разцвет в инициативите за паметници на владетели от Първото и Второто българско царство в София, Пловдив и Варна, съответно кан Аспарух, цар Симеон Велики и цар Калоян. Всичко започна от една реализирана добра идея в Пловдив и паметника на кан Крум, добре познат на всички. След това, всички се сетиха, че във всяко село и паланка има паметник на партизани и на "братската руска армия-освободителка", но почти липсват паметници на владетели от средновековната ни история. Оказа се, че на х. Аспарух са посветени всичко на всичко 3 паметника в цяла България и то в такива значими градове като Исперих, Добрич и Шумен. (Нищо лично, но е престъпление да няма нито един паметник на Аспарух в 7-те най-големи български града) С Калоян и Симеон Велики положението е още по-трагично-няма нито един паметник в България на тези двама велики владетели към 2008 г. (Скоро надяваме се ще имат по един във Варна и Пловдив)

Тази тема е провокирана обаче от факта, че София-столицата на Третото българско царство е най-безличният сред големите ни градове откъм българска символика и то не само заради липсата на владетели от Средновековна България. Целият център се доминира от Руски паметник, Паметника на цар Освободител, Паметник на руската армия, Руската църква, ул. Московска, катедрален храм "Св Александър Невски" и тн. От малък съм се питал се в кой руски град се намирам и защо няма поне един български кан или цар а безлични псевдопаметници, заменящи нашите истински символи.

Доживяхме да се роди идеята за български паметник в центъра на София, а именно на кан Аспарух. Идеята е похвална. Аз смятам обаче, че на това място би трябвало да се издигне паметник на кан Кубрат и 5-та му сина, пресъздаващ легендата с 5 те пръчки. Това би създали изключително мощен символ, че ние приемаме Старата Велика България от 632 г за начало на българската държава. Но по-важното тук е не да спечелим 50 г повече за собствено си его. Като поставяме акцента на Кубрат и 5-та сина ние заявяваме родството си с волжките българи чрез Котраг и македонските българи чрез Кубер. Също така с украинските и молдовските българи чрез Батбаян. Също един такъв паметник пресъздаващ завета на стария кан, ще се свърже директно с мотото на България- Съединението прави силата. По този начин правим заявка за ново отношение, нов прочит на историята и начало на осмисляне на истинските измерения на националната идея. Съединението прави силата, изписано на българския парламент ще промени смисъла си. В момента се налага идеята за единствтото със семейството на европейските народи и подобни клишета. По този начин обаче, чрез паметника ще се появи един много силен визуален символ на мотото.

До паметника е хубаво да се направят карти накъде са тръгнали всеки един от братята, в коя година, какъв е резултатът на различни езици. По този начин не само чужденците ще осъзнават българския характер на Македония и Татарстан, но и например студенти от Македония ще се запитат хм, какво прави Кубер в Битола.

Всеки ден българите ще го виждат. Ще се превърне в редовно място за посещение на делегации от чужбина, в близост до институциите.
Според мен това би трябвало да се обсъди в общински съвет и ако предложението се приеме да се изготви конкурс с най-добрите наши художници, защото паметника би трябвало да е въздействащ наистина, а не груба скала с 2-3 резки за лице.

Какво мислите?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 8:08 pm 
Аватар

Жорката моШно чете архивни предизборни платформи и изказвания. Жоре, дай да помагаме с каквото можем за политическата програма на твоята партия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 8:10 pm 
Аватар

БанкерО написа:
Не бе няма свежи лица в българската политика,които да покажат,че са различни от останалите. Ето мен ме е яд,че Мартин Заимов не спечели кметските избори,просто за първи път имаше кандидат,който да е различен от останалите,за когото да си заслужава да гласуваш. Сега за кого?

:roll: :shock: Тоя е ебати идиотът.. Долните изказвания го показват...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 8:35 pm 

Мартин Заимов????

Внукът на националния предател или синът на комунистката,роден в Женева :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 8:41 pm 
Аватар

добре де,изложИх се и ни мъ бивъ. :oops: спирам да коментирам

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 8:51 pm 

Всичко хубаво, но 100-150 нови, качествени лица в парламента и министерствата не могат да сменят над 400 ХИЛЯДИ (400.000) държавни служители. Не могат да променят мисленето и да отърват от егоизма, мързела и материализма 90% от Българите. Не могат да вземат милионите на хилядите престъпно забогатяли. Не могат да образоват наново хилядите студенти-парашутисти, от които се очаква "ново мислене".
Кой заблуждаваме? Кой заблуждаваме, че нещо би се променило към по-добро? Кой заблуждаваме, че със смяна на закони и поставяне на по-високи норми те ще се спазват и съблюдават? Че ще има хора, които да отговарят на тях, когато самото образование е напълно неадекватно да ги подготви?
Вижте Италия, вижте Испания, вижте Гърция - страни със сходен на нашия манталитет в доста голяма степен. За толкова години демокрация да бяха цъфнали и вързали, ако нещата така ставаха. Да, много пред нас са, но дали всичко това не е леко илюзорно? Факт - ще им стигнем един ден нивото, но някой бил ли е в Южна Испания за по-дълго, ходил ли е в Неапол, налагало ли му се е да посещава гръцка болница? Та в тия страни през месец има общодържавни стачки без особени ефекти (освен запазване на статуквото), а ние не можем да съберем повече от 5000 човека за собствената ни природа. Каква промяна точно очкваме, и от кого, ако не от самите нас?
Има една проста истина - когато всички мислят първо за другите и след това за самите себе си, тогава нещата се оправят. Но на тези географски ширини тези хора са малцинство, особено след ВС2...
Ако действително някой имаше воля за качествена промяна, преди 20 години тя щеше да започне от образованието и сега изобщо нямаше да го водим този разговор.
Съветизация, американизация... Господи, кога отново ще имаме собствено мнение !?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 9:45 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Жорката моШно чете архивни предизборни платформи и изказвания. Жоре, дай да помагаме с каквото можем за политическата програма на твоята партия.

Споко, като настъпи моментО ти специално ше бъдеш уведомен :mrgreen: Ма първо треа поработиме,та да осигуриме финансиране :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 10:28 pm 
Аватар

aquadark написа:
Съветизация, американизация... Господи, кога отново ще имаме собствено мнение !?

Навремето имаше едно такова - движение на необвързаните :lol: Тито, Голем Абдал Насър и Неру беха там
:disco

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2008 11:41 pm 
Аватар

Citizen_Kane написа:
Мартин Заимов????

На предните избори тука имаше доста фенове на Заимов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 12:41 am 
Аватар

:mrgreen: Аки изказа мнението на годината
няма да гласувам, или ще си дам за гласа за някой идиот като Жеков например. Твай.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 1:16 am 
Аватар

Като е тръгнало с мнения на годината , да кажа и моето тогава, а ? :lol:
А то е: Ние сме нация от мишки, Хитлер за нас :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 1:39 am 
Аватар

sct02 написа:
няма да гласувам, или ще си дам за гласа за някой идиот като Жеков например. Твай.

На Жеков съм му отказвал интервю, много тегаво начинание :smt005 Добре, че имаше един дедка мераклия да се изкаже :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 4:50 am 

не гласувайте :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 10:18 am 
Аватар

Citizen_Kane написа:
Мартин Заимов????

и е евреин :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 10:22 am 

Е,сметам че се подразбира,щом е евреин начи 90% е и комунист :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 10:32 am 
Аватар

Luftwaffe написа:

Ти па специално си най-големият мишок! Хитлер за теб, ега те не заеба в българо-гръко-руснака.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 10:33 am 
Аватар

Тов не беше никак демократично :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 10:35 am 
Аватар

Бойко печели и прави коалиционен кабинет. Кога съм го написал това? На 4 декемрви 2008 г., когато някакви кафеняци от ХД, ОК, ЦК и не знам си още кво, бяха размазни еуегантно :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 10:36 am 
Аватар

Morning Glory написа:
Luftwaffe написа:

Ти па специално си най-големият мишок! Хитлер за теб, ега те не заеба в българо-гръко-руснака.

И как стигнА до тоя гениален извод :?:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 10:42 am 
Аватар

aquadark написа:
Всичко хубаво, но 100-150 нови, качествени лица в парламента и министерствата не могат да сменят над 400 ХИЛЯДИ (400.000) държавни служители. Не могат да променят мисленето и да отърват от егоизма, мързела и материализма 90% от Българите. Не могат да вземат милионите на хилядите престъпно забогатяли. Не могат да образоват наново хилядите студенти-парашутисти, от които се очаква "ново мислене".
Кой заблуждаваме? Кой заблуждаваме, че нещо би се променило към по-добро? Кой заблуждаваме, че със смяна на закони и поставяне на по-високи норми те ще се спазват и съблюдават? Че ще има хора, които да отговарят на тях, когато самото образование е напълно неадекватно да ги подготви?
Вижте Италия, вижте Испания, вижте Гърция - страни със сходен на нашия манталитет в доста голяма степен. За толкова години демокрация да бяха цъфнали и вързали, ако нещата така ставаха. Да, много пред нас са, но дали всичко това не е леко илюзорно? Факт - ще им стигнем един ден нивото, но някой бил ли е в Южна Испания за по-дълго, ходил ли е в Неапол, налагало ли му се е да посещава гръцка болница? Та в тия страни през месец има общодържавни стачки без особени ефекти (освен запазване на статуквото), а ние не можем да съберем повече от 5000 човека за собствената ни природа. Каква промяна точно очкваме, и от кого, ако не от самите нас?
Има една проста истина - когато всички мислят първо за другите и след това за самите себе си, тогава нещата се оправят. Но на тези географски ширини тези хора са малцинство, особено след ВС2...
Ако действително някой имаше воля за качествена промяна, преди 20 години тя щеше да започне от образованието и сега изобщо нямаше да го водим този разговор.

Добро мнение :smt023

Отдавна се опитвам да ви обясня в тоя форум, че проблема на България не са политиците а манталитета на хората.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 10:44 am 
Аватар

Black Jack написа:
Отдавна се опитвам да ви обясня в тоя форум, че проблема на България не са политиците а манталитета на хората.

+1.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 10:55 am 
Аватар

Luftwaffe написа:
Morning Glory написа:
Luftwaffe написа:

Отне ми около половин минута.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 10:58 am 
Аватар

STALKER написа:
sct02 написа:

На Жеков съм му отказвал интервю, много тегаво начинание :smt005 Добре, че имаше един дедка мераклия да се изкаже :mrgreen:

На 9ти септември бяхме с Жеков на памтника в Борисовата, където се събираха комуноидите, той вървеше с микрофона и задаваше въпроси от сорта на "вие колко хора убихте на черната дата 9-ти септември ?" :smt005 по едно време всички присъстващи разбраха кой им е дошъл "на гости" и щяха да го разкъсат, ама бехме корава бригада и не им се дадохме :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 11:15 am 
Аватар

Morning Glory написа:
Luftwaffe написа:
Morning Glory написа:

Отне ми около половин минута.

Искрено се радвам за теб. Пък и нали не си мишка, значи трябва да се радваме, че има такива като теб юнаци.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 71  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]