Цитат:
Бившият наставник на Левски Велислав Вуцов сподели в интервю, че е бил предаден от негов доверен човек докато бе начело на сините. Както е известно, с Вуцов начело Левски загуби първите си два мача от новия сезон (от Вихрен и БАТЕ Борисов) и собственикът на клуба Тодор Батков уволни младия специалист.
- Здравей, Вили. Как я караш след БАТЕ Борисов?
- Здравей. Ако кажа, че съм добре, ще излъжа. За да не радвам "доброжелателите" си, ще кажа, че е приемливо положението. Сега си почивам.
- Мина време, предполагам си гледал запис на мача и си могъл да осмислиш нещата по-добре. Защо Левски загуби от БАТЕ?
- Загубихме само и единствено заради късмета. Вратарят на гостите спаси един куп положения. Жалко, че така се получи. Аз обаче отнесох всичко. Нима аз трябваше да вляза и да вкарам топката във вратата, след като тя не искаше да влиза. На реванша Левски има всички шансове да продължи и аз пожелавам успех на момчетата. Дано успеят!
- Защо Гонзо изпълни дузпата, след като преди него е имало други определени за това?
- След като лидерът на този отбор се отнесе така непрофесионално към ситуацията, аз какво трябваше да направя - да вляза на терена и да се сбия с него ли? Но пак казвам - паднахме, защото нямахме шанс.
- Как приемаш факта, че бе уволнен само след два мача от новия сезон?
- Ами не постъпиха почтено с мен. Според теб сега ли бе времето да ме освобождават. Защо не ми дадоха шанс да водя тима и на реванша в Беларус. Разрази се такава медийна кампания срещу мен, че в някои вестници бяха използвали едни и същи изрази. На другия ден пишеше за резил. А какъв резил, след като ние тоталнo смачкахме противника си и просто нямахме шанс. Нима такава загуба е резил? Това е спортът. Иначе играхме много добре. През миналия сезон помниш, че Левски нямаше една победа в дербитата, отборът записа най-слабото си представяне от години насам, а сега един мач не спечелихме и край.
- Има ли наистина сили Левски за голям европробив?
- Мен никой не ме пита дали този отбор е готов за Шампионската лига. Според мен не сме готови. И не съм загубил 7 милиона евро, както казаха някои, а имах шанс да донеса 7 милиона. Това е различно. След миналия сезон, в който пак казвам, че Левски нямаше капка потенциал, се извършиха промени и трябва време преди този състав да се сработи. Когато застанах начело на Левски, не съм обещавал влизане в групи на Шампионската лига. Този отбор е нов и бе ясно, че ще преболедува. Той и сега ще преболедува и няма само да печели с новия наставник. Все пак възрастовата граница на състава е 23-24 години. Вземи за пример Георги Христов, който има 20 гола с Ботев, но с Ботев. Левски е друго. Жоро пропусна пет гола с Вихрен и после срещу БАТЕ, но не е виновен - трябва му време.
- Колко време не ти достигна на теб?
- Трябваха ми още поне два месеца да бъда оставен да работя на спокойствие. Истината обаче е, че не ми бе даден никакъв шанс за работа. Още от началото бях приет по този начин и така си остана до края. Бях оценен като личност, а не като наставник.
- В какъв смисъл?
- Един треньор трябва да бъде оценен по три главни категории. Селекцията. Според мен за малкото пари, с които градихме селекцията взехме най-добрите млади в българския футбол. Втората точка е физическата подготовка. Е, видя се, че надтичахме тези здрави футболисти от Беларус, които преди това се справиха с Андерлехт. Последната категория е тактическата схема. Е, нима нямахме положения? Та ние създадохме поне 20 такива. Просто имах нужда от време, но за жалост никой не ми го даде и не ме изслуша.
- Водил ли си разговори с шефовете от Герена, след тежката вечер срещу БАТЕ?
- Не. От тогава никой не се е свързвал с мен и не знам нищо. Истината е, че един много доверен мой човек, когото аз доведох с мен в Левски, ме предаде.
- Кой е той?
- Не искам да казвам сега име. Не искам да развалям атмосферата в тима преди важния мач с БАТЕ. Ще дойде време и ще кажа кой бе предателят.
- Добре, значи от сблъсъка с БАТЕ не си говорил с никого от клуба.
- Не, но ми се обадиха над 200 човека, които са сред най-известните футболни капацитети у нас. Всички те ми казаха, че отборът ми е играл добре и само шансът ни е попречил да спечелим. Казаха, че съм изгонен неправилно.
- Виниш ли се за загубата?
- Не. Работих съвестно и мисля, че ако ми бе дадено още малко време щях да постигна успехи. Победата онзи ден над Ботев дойде закономерно. Отборът започва да намира ритъм.
- Как оценяваш престоя си начело на сините?
- Получи се една авантюра и ще ти кажа защо. Защото бях начело на Калиакра, можех да класирам отбора в А група, но изведнъж имах шанс да стана треньор на Левски и се подведох по емоцията. Казах в началото на Батков да подготви договора и че аз само ще се подпиша.
- Каква е неустойката ти в него?
- В рамките на нормалното. Но тогава кой ти е мислел за неустойки. Нали се заехме да градим боеспособен млад отбор.
- Каква бе емоцията в началото?
- Голяма. Имам познати от лит(*кс-етрополе, които преди мача на Армията ми се обаждаха и ми казваха, че ще ядем голям бой. И нормално е, все пак лит(*кс-етрополе водеше с много точки, 20 хиляди души чакаха награждаването, празнуваха 60-годишен юбилей. Но мисля, че тогава се справих и извадих кестените от огъня. Защо не сложиха Кокала да води тима с лит(*кс-етрополе?
- И сега на къде?
- Почивам си. По принцип съм си казал, че до Нова година ще стоя на страни.
Интервю на "7 дни спорт"
По- дразнещо нещо от тоя НЯМА! Не било излагация да паднеш от трактористи на Герена, неговият отбор за пореден път бил по- силен от предишния.. Бахти селяндура смотан!