Boyo написа:
Black Jack написа:
Boyo написа:
Глупаво е да продадеме ДМ за 1.2 и да купиме заместник за 1.6 - не сме Реал или Барса.
Е с това не съм съгласен. Точно такава трябва да ни е политиката. Продаваме някой за 1лв., и на негово място купуваме по-добър, който почти винаги е по-скъп - в нашият случай 1.5лв. Разликата от 50 стотики, я допълваме от реализираната печлба от предходия сезон. А можем да продадем двама (Хичо и Ричард) и с парите от тях да купим един но по-класен. А дупката от продажбата на втория я запълваме с юноша, но юноша който вече три години тренира поне с пърия отбор, и има яколко мача зад гърба си (Балтанов или Табаков).
Както написах - не сме Реал или Ман Ю. Нашият основен източник на приходи са продажбите на играчи и Мтел. Така че, ако за всеки продаден купуваме по-скъп ще фалираме за има няма три месеца

Като почнат парите да идват от фенове, тв и т.н. тогава може да действаме така, до тогава е абсурдно
Няма как да фалираме, ако всеки сезон влизаме поне в групите на УЕФА. А това не е толкова трудно, с оглед коефициента който имаме. Точно, защото не Мтел, и не продажбата на играчи, а участията ни в ЕКТ са основният ни източник на приходи последните няколко години.
NIKSANA написа:
Black Jack написа:
nazional написа:
Явно стана неразбирателство - последните години не сме взели играч за 1.6 милиона евро именно, защото отбора се самоиздържа(мое и на някои други хора мнение).
Точно де. Няма никаква грешка, за същото говоря и аз.
Значи можем да продадем играч за 1.2 млн евро (Ричард), а не можем да купи за тези пари друг играч на неговият пост?
има разнсоки за едно 400 500 хиляди които заминават от тия пари.. не го забравяйте, комисионни, данъци..а и се замислете малко казах ви.. никой не дава пари без възвращаемост..нали за да е стигне до момента за влизане в ШЛ или УЕФА батков е дал пирмерно 2 млн за 2 години преди това...и непрекъснато дава за заплати.. той не се е обрекал да храни отбора той е собственик.. дава и ВЗИМА.. което е повече от нормално ако нямаш печлаба зарязваш определн бизнес.. а това за него може да е всичко но е и БИЗНЕС..за всеки един би било точно това..!
Добре де тези 1,2млн. не са чисти за нас. И нали точно това обясних по-горе ако парите не стигат - продаваме двама.
Да Батков наистина е давал пари преди сезона с 1/4 финала в УЕФА, ама после не си ли ги взе тройно? И колко играчи продадхоме за последната година и половина? Пелето, ГелО, Курдов, Йовов, Бардон, Мечо, Топчо, Ричард, Валери..... Това не са ли приходи? Не може ли с тези пари да се купят нови играчи? Сега ще ми кажеш мароканците и бразилците.....Ми хубаво за тях сме дали 2,5млн. общо, а горе-долу толкова сме взели само от Ричард и Валери. Ами останалите? Вярно, че за тях не взехме кой знае какви пари, което супер голяма грешка на ръководството, ама все сме взели нещо....аз ги изчислявам някъде към милион. Еми поне половината от този милион да се дадат за футболист/и ? А ние колко дадохме този сезон? 0.00лв. !!! Знаеш ли колко пари е дал десетия в Румъния и деветия в Гърция това тренсферно лято за нови играчи? Милиони !!! Е как да играем в Европа ? Как да постигаме успехи ? С Гаджев, с Деко, с Веско Минев или може би с Яшар ? Един път хванахме с трици маймуни, втори път пак хванахме с трици маймуни....ама маймуните се научиха вече и нещат трици !