al3kz написа:
Никсън, разкажи малко повече за разговора с твоята израелска връзка.

не знам дали имаше някаква ирония, но: ами то просто го питах с писмо и ми отговори:
Цитат:
Hey
Kaku played already in Bolton in England
He is very good defensive midfielder, who plays much better than asus
Thank you for the e mail and good luck
иначе инфо взех и от тук:
http://www.4thegame.com/club/bolton-wan ... gkaku.htmlЦитат:
Bolton Wanderers completed the signing of Nigerian international midfielder Blessing Kaku from Israeli outfit Ashdod.
The 26-year-old was recommended to Trotters boss Sam Allardyce by Jay-Jay Okocha and impressed during a subsequent trial spell at the Reebok Stadium, earning the offer of a three-year contract.
The deal looked to have stalled because of a problem with his medical, but that has now been overcome and Allardyce is predicting big things for his latest acquisition.
"Blessing is an excellent signing for us," he told the club's official website.
"He impressed me and my coaching staff on a recent trial and has all the attributes to be a success in the Premiership.
"He has an excellent passing game and likes to get on the offensive.
"He also has the necessary defensive instincts to make it in the English game and is not afraid to get stuck in and win challenges in the middle of the park."
Kaku spent last season with Ashdod but had four seasons in Belgium prior to his move to Israel, having spells with Racing Genk, Harelbeke and Molenbeek.
He holds a Belgian passport so does not need to apply for a work permit, but was not able to play for Wanderers until his international clearance had been processed.
In November 2004, Kaku joined Derby County on a month's loan, with a view to the deal becomming permanent after the midfielder failed to make an impact at the Reebok Stadium. He returned to the Northwest after making four appearances for the Rams but struggled to break into Sam Allardyce's starting line-up. He made only 3 appearances in Bolton colours and now looks certain to leave the Reebok Stadium.
ето гоогле превод ако иска някой сам да си го преведе:
Цитат:
Болтън Wanderers приключи подписването на международната нигерийското Полузащитник благослов Kaku от израелските инвентар Ashdod.
26-годишна възраст е препоръчително да Trotters бос Сам Allardyce от Джей-Джей Okocha впечатлени и през следващите изпитание на правописа в Reebok стадион, спечелил офертата на тригодишен договор.
Това изглеждаше да има stalled заради проблем с медицинското си, но това сега е преодоляването и Allardyce се предвиждат големи неща за неговото придобиване късно.
"Благословия е отличен подписването за нас", каза той на клуба официалния уебсайт.
"Той ме впечатли и ми техническа подкрепа на персонала за скорошно изпитание и има всички качества за да бъде успешна в АНГЛИЯ.
"Той притежава отлична игра и минаваща обича да получите от обидно.
"Той също така разполага с необходимия отбранителен instincts, за да го в английската игра и не се страхуват да идват в и спечели предизвикателства в средата на парка."
Kaku прекарали последните сезона с Ashdod, но имаше четири сезона в Белгия, преди да му мине на Израел, след като с кабелна Racing Genk, Harelbeke и Molenbeek.
Той притежава белгийски паспорт, така че няма нужда да кандидатстват за разрешение за работа, но не беше в състояние да играе за Wanderers до международната му клирънс е бил обработен.
През ноември 2004 г., се присъединиха Kaku Дарби Каунти за един месец, на кредит, с оглед на сделката става постоянна след Полузащитник не успяха да направят удара в Reebok стадион. Завръща се в северозападната след четири изяви за кочове, но се бореше да разбие в Сам Allardyce на стартовата линия-нагоре. Той направи само 3 изяви в Болтън цветове и сега изглежда на някои да напусне стадион Reebok.
ето и:
http://soccernet.espn.go.com/players/pr ... 4&&cc=5739Цитат:
Blessing Kaku Bio
Bolton signed Blessing Kaku on a three-year deal in August 2004. He holds a Belgian passport so does not require a work permit.
The Nigeria international played for Ashdod in the Israeli league in 2003/04.
He was part of Nigeria's Olympic team in Sydney in 2000
Bolton manager Sam Allardyce said of Kaku: 'Blessing is an excellent signing for us. He impressed me and my coaching staff on a recent trial and had all the attributes to be a success in the Premiership.
'He has an excellent passing game and likes to get on the offensive. He also has the necessary defensive instincts to make it in the English game and is not afraid to get stuck in and win challenges in the middle of the park.'
The player landed a contract after a commanding display in a pre-season friendly against Spanish Cup holders Real Zaragoza.
Kaku played in Belgium for six years, with Molenbeek, Harelbeke and lastly Genk. He was loaned to another Israeli side, Hepeol-Beersheva, for 2002/03 before signing for Ashdod.
In Nigeria he represented Calabar Rovers, Sharks FC and Iwuanyanwu before moving to European football with Austrian outfit SV Bruamau in 1996.
He made his Bolton debut in a 2-0 Carling Cup victory at Yeovil Town.
Kaku had made two further appearances before being loaned to Derby County in late-November 2004.
и:
Цитат:
Болтън подписва благослов Kaku на тригодишен сделката през август 2004 година. Той притежава белгийски паспорт, така че не се изисква разрешение за работа.
В Нигерия международните играе за Ashdod в израелските лига през 2003/04.
Той е бил част от олимпийския отбор на Нигерия в Сидни през 2000 г.
Болтън Сам Allardyce каза управителят на Kaku: "благословия е отличен подписването за нас. Той ме впечатли и ми техническа подкрепа на персонала за скорошно изпитание и имаше всички атрибути за да бъде успешна в АНГЛИЯ.
"Той притежава отлична игра и минаваща обича да получите от обидно. Той също така разполага с необходимия отбранителен instincts, за да го в английската игра и не се страхуват да идват в и спечели предизвикателства в средата на парка. "
Играчът поземлени договор, след като командир показват в предприсъединителния период приятелски срещу испански Купа на носителите недвижими Сарагоса.
Kaku играе в Белгия в продължение на шест години, с Molenbeek, Harelbeke и накрая Genk. Той бе loaned на друг израелски страна, Hepeol-Beersheva, за 2002/03 преди подписване на Ashdod.
В Нигерия той представлява Calabar Rovers, Акули FC и Iwuanyanwu преди да се движат в европейския футбол с австрийската инвентар SV Bruamau през 1996 година.
Той направи дебюта си в Болтън 2-0 Carling Купа победа в Yeovil Town.
Kaku са направени две допълнителни изяви, преди да бъде loaned на Дарби Каунти в края на ноември 2004 година.
и последно wikipedia
:
Цитат:
Blessing Kaku (born March 5, 1978 in Ughelli, Nigeria) is a Nigerian international football player, who was a member of the national squad at the 2000 Summer Olympics in Sydney. He currently plays for Maccabi Petah Tikva FC. He has also played for K.R.C. Genk in Belgium, Hapoel Be'er Sheva F.C., Maccabi Tel-Aviv, FC Ashdod (all in Israel), Bolton Wanderers, and Derby County but failed to make an impact in England in his short spells with the latter two clubs.
His transfer from F.C. Ashdod to Bolton Wanderers in August 2004 is one of those about which the Stevens inquiry report in June 2007 expressed concerns because of the apparent conflict of interest between agent Craig Allardyce, his father Sam Allardyce - the then manager at Bolton - and the club itself[1].
и:
Цитат:
Kaku (роден 5-ти март 1978 година в Ughelli, Нигерия) е нигерийски футболист международни, които е бил член на националното имената на 2000 Летни олимпийски игри в Сидни. Той в момента играе за ФК Maccabi Petah Tikva. Той също така играе за K.R.C. Genk в Белгия, Hapoel Be'er Sheva FC, Maccabi Тел-Авив, FC Ashdod (всички в Израел), Болтън Wanderers и Дарби Каунти, но не успя да направи един удар в Англия по време на краткия си с кабелна последните два клубове.
Неговият трансфер от Челси Ashdod да Wanderers Болтън през август 2004 е един от тези, за които Стивънс проучване доклад през юни 2007 г. изразиха загриженост поради явното конфликт на интереси между агент Крейг Allardyce, баща му Сам Allardyce - тогавашният мениджър на Болтън - и на самия клуб [ 1].