http://www.sport1.bg/sport1/node/99134Дражев: Всички цесекари трябва да се вдигнат
Сря, 2008-06-25 02:53
Ръководството на БФС продължава да се подиграва с българския футбол. Мен ме мачкат от години, защото Черноморец е малък, но привържениците на лит(*кс-етрополе имат уникалния шанс веднъж завинаги да изметат некадърниците от централата, заяви Ивайло Дражев за Sport1.bg по повод извънредното заседание на Изпълкома на БФС.
За пореден път Боби Михайлов и приятелчетата му показаха пълна некомпетентност и се опитаха да се измъкнат, като пратиха случая на лит(*кс-етрополе отново в Лицензионната комисия. Ако документите на клуба са изрядни, те бяха длъжни веднага да му върнат лиценза, защото са върховния изпълнителен орган на БФС и само те имат право да решават кой ще играе в "А" група, а не някаква си комисия. Взетото в крайно свит състав днес решение беше нелогично, нагло и правно неиздържано.
Боби Михайлов заяви, че не бил компетентен по въпроса и не е разглеждал подадените от лит(*кс-етрополе документи, но му се сторили наред. Как така му се стори, щом не ги е виждал? Ние знаем, че Големия Вратар по принцип не е компетентен, но може поне да си носи отговорностите, за които е избран.
Изпълкомът използва за параван легендата, че, видите ли, Лицензионната комисия е някакво независимо тяло, пратено ни от УЕФА. Всеки обаче може да види, че тя, както и прилежащата и Апелативна комисия са на пряко подчинение към БФС.
В случая с лит(*кс-етрополе централата на Борислав Михайлов изигра ролята едновременно на полицай, данъчен, съдия и т.н. Не е работа на БФС да се рови в задълженията на клуба към трети лица. Когато Реал Мадрид подава молба за лиценз, никой не му казва "Първо си платете ония 300 млн. кредити и тогава ще го получите". Лицензионната комисия трябва да види дали отборът разполага с база, школа, медицинско и техническо обслужване. Всичко останало е работа на съответните държавни служби.
БФС действа срещу "армейците" по типичния си тоталитарен начин - неудобните се мачкат до край. Някои тимове подават смешни, лъжливи и неграмотни документи в Лицензионната комисия, а никой не си мърда пръста да ги провери, но лит(*кс-етрополе беше направо разфасован. При това не без мълчаливото одобрение на Емил Костадинов, когото цесекарите трябва да изхвърлят още утре от "Армията". Той може да има място на Алеята на славата, но като управник е кръгла нула.
Подаденият от мен за пореден път сигнал, че Спартак Варна, Нафтекс и Черноморец, който аз наричам с формално правилното име Вихър Айтос, са собственост на едни и същи юридически лица, отново бе оставена без последствие.
Какво да очакваш от хора, които освен да гонят топката по поляните и да гледат как да свият някоя държавна пара друго не умеят. Чудя се от къде са апартаментите и парцелите в Банско на Боби Михайлов. Всъщност, изобщо не се чудя.