всъщност това се прави за здрави мускули на краката и при правилна фигура за заздравяване на долната част от гръбната мускулатура!
следващото го оставям без коментар:
Цитат:
Владимир Гаджев: Покани ме Мъри, дано и Вуцов ме хареса
Владимир Гаджев е едно от новите попълнения на Герена. Преди пет години юношата на сините преминава в Панатинайкос. После халфът облича екипите на Левадиакос и ОФИ от Крит. 20-годишният играч показва добра форма и стига до младежкия национален отбор. Сега Гаджев ще има възможност отново да облече екипа на Левски.
- Владо, доволен ли сте, че отново сте на Герена?
- Разбира се. Все пак това е клубът, в който израснах като юноша. Ще съм много щастлив да облека фланелката на първия отбор. Това ми беше мечта.
- Сигурен ли е трансферът ви в Левски?
- 99% ще играя в Левски. Въпрос на няколко дни е да се уточнят подробностите и да подпиша договор.
- Как се стигна до интерес на Левски към вас?
- Този въпрос седеше още докато Станимир Стоилов бе треньор на Левски. След идването на Вили Вуцов интересът се запази. Проведоха се разговори между него и моя мениджър. Треньорът също прояви желание да се върна на Герена. Това бе и моето желание.
- За какъв срок ще е договорът ви?
- Още не съм напълно наясно. От Панатинайкос може да ме пуснат под наем за една година или направо да ме продадат.
- Доволен ли сте от заплащането?
- Парите са почти уточнени. Аз нямам големи претенции. Доволен съм. Исках да играя в Левски, отбор с големи цели, а не като преотстъпен в слаб тим от Гърция.
- Колко време изкарахте в Гърция?
- Четири години. През първата бях в школата на Панатинайкос. Една година прекарах в първия отбор, но не играх нито един официален мач. После ме преотстъпиха на Левадиакос. През миналия сезон ритах в ОФИ Крит.
- Какви са впечатленията ви от Гърция?
- В началото ми беше доста трудно. Бях много млад, на 16 години. Но приех това предизвикателство. Надявах се, че нещата ще се развият по-добре. Но не стана така, както си го представях. Все пак за млад футболист е трудно да пробие в гранд като Панатинайкос. След това се наложи да ме преотстъпят на отбори с по-малки амбиции. Иначе след шестия-седмия месец започнах да се приспособявам към живота в Гърция. Помагаха ми доста хора. Полетът Атина - София е един час, така че се прибирах относително често.
- Какви са разликите между Панатинайкос и Левски?
- По-различна е базата. По-голяма е, има доста терени за юношите. Но като цяло не ни превъзхождат с абсолютно нищо. Организацията е по-добра от нашата, затова се постигат успехи.
- Как започнахте в Гърция?
- Получих предложение и естествено, се съгласих. Като чух за кой отбор става дума, малко се главозамаях. Но все пак натрупах опит, който се надявам да ми бъде полезен в Левски.
- Научихте ли гръцки?
- Да, след няколко месеца вече го говорех свободно.
- Имате ли приятелка там?
- Не, не, аз си имам приятелка в България от доста време. Казва се Лили. Често ме посещаваше, докато бях там, но не можеше да стои постоянно, защото учеше. Това обаче не пречеше на връзката ни. Но гъркините като цяло не струват пред българките. Не само те, според мен у нас жените са най-хубави. Въобще не ми е минавало през ума да заглеждам момичетата в Гърция.
- От колко време сте заедно с приятелката си?
- Шеста година вече. Дано продължим заедно и занапред.
- Какви са първите ви впечатления от Левски?
- Макар и да съм само един ден, стори ми се, че футболистите са жадни за успехи. Ръководството също. Надявам се нещата да продължат така. Отношенията между шефове и футболисти са добри, което е много хубаво.
- Ще се преборите ли с конкуренцията?
- Не се притеснявам от конкуренция. Гледам себе си. Ако направя добра подготовка, всичко си е в моите ръце. Работата на треньора е да преценява кои са най-добре подготвени за дадения мач. В Левски има доста добри футболисти, но не се притеснявам.
- Освен като вътрешен халф на какви други постове сте играли?
- Като втори нападател. Най-добре се чувствам или като опорен халф, или зад нападателите. В средатата се чувствам по-добре.
- Имате ли някакви впечатления от Вили Вуцов?
- Не съм работил досега с него. Но щом е в Левски, значи има качества да е добър треньор. Сигурен съм, че ще помогне доста.
- Какви са шансовете за Шампионската лига?
- Зависи много от това какъв отбор ще се падне на жребия. Ще ни е доста трудно при всички положения. Дано да имаме късмет да ни се падне някой от по-малко силните. Ще се опитаме да се преборим по някакъв начин.
- За УЕФА сякаш имате повече шансове?
- Определено трябва да се представим добре в един от двата турнира. Всичко зависи от жребия.
- На какво се дължи представянето на младежкия национален отбор?
- Тръгнахме с доста големи амбиции. Но доста бързо ни приземиха. Още в мача с Черна гора. Излязохме с доста голямо самочувствие. Но онези момчета, макар и да не показаха качества, проявиха по-голямо желание и дух. Показаха, че и по този начин може да се печели. Нататък беше трудно да се борим с отбори като Португалия и Англия. В мачовете навън тези два отбора ни победиха с половината от възможностите си. На стадион "Васил Левски" бихме Португалия, но това беше с повече късмет. Като цяло слабо представяне.
- Треньорската смяна ще освежи ли отбора?
- Ние така или иначе вече бяхме отпаднали. Да се надяваме, че тези момчета, които се класираха на европейското за юноши, ще ни отсрамят в другите квалификации. За нас това беше срам, няма какво да се заблуждаваме.
- Кой е фаворитът ви на европейското първенство?
- По принцип съм за Италия, но отпаднаха. Сигурен бях, че Русия ще победи Холандия. Имат много добър треньор. По-свежи са, понеже са играли по-малко мачове за първенство.
- Кой ще стане шампион?
- Германия. Може и Испания, в последните години не са правили нещо значимо. Но ще им бъде много трудно срещу руснаците. Не вярвам турците четвърти пореден мач да имат такъв късмет. Все някога ще свърши.