Anarion написа:
Е от Лусио верно какво искате - първо го сложиха на абсолютно нетипичен пост, второ - трябваше да разцъква с класни халфове като Деко и Дарко. И трето - той тая пролет с днешния има всичко на всичко два мача, и то като резерва.
Рабех беше (почти) безупречен, но понякога прекаляваше с техничните отигравания и задържането на топката. А от това можеше да си патим.
Живко през първата част много оголваше фланга, после улучи баланса. Минев нямаше сериозни издънки, може би и защото през неговия фланг свинете рядко нападаха. Игор и Гошо - без забележки, освен свинската греда - май Игор си изтърва човека.
Мариянчо въобще не игра, сменилия го Деко поне се хвърляше по - мъжки на спорните топки. Дарко направи няколко уместни тактически нарушения....и дотам беше. Борето пък бързо изчерпа сили и се изгуби.
И на фона на това за нападателите Бог знае какви шансове нямаше. Зе Суареш най беше в час и изтормози селското им бекче, докато Хичо си остана с онзи неориентиран удар, дето Еньо поне излезе достатъчно сръчен да отклони за гол. Абе хареса ми дупнишкото чудо - гола едно на ръка, но и добре пазеше топката. А и на два - три пъти се понесе като стенобитна обсадна кула през свинската отбрана.
2 думи от мен и за спортнотехническата страна. За Лусио всичко се видя при дългия му диагонален пас през терена към Живко, когато вместо да му го даде в переспектива го върна 5 метра и уби атаката. Толкова зле никога не е бил. Дарко - олицетворение на посредствеността, но за съжаление в България дори и такива халфове няма много. Гошо Петков - имам забележки и още как! Този вратар кво само стои на голлинията като има центриране бе? Поне в 3 случая можеше да излезе и да улови, вместо след това да стават опасности на сметката на лит(*кс-етрополе. И ми писна да гледам как изритва топката в тъч с невъзможна парабула някой като му я върне. Рабех "безупречния" с това безумно гардиране на топката на аутлинията можеше да ни донесе доста проблеми. Приятелю Рабех, не всяка топка става за гардиране. Понякога, когато кълбото се движи прекалено бавно и е ясно че няма да излезе преди да бъдеш притиснат от един или двама футболисти на противниковия отбор, е добре да я изриташ напред или поне в тъч преди да са те заобградили, в следствие на коетод а я загубиш и да стане ъглов, или още по-лошо, както стана на 2 пъти - голова опасност за противника!. За дефанзивната игра, за себераздаването на Живко нямам какво лошо да кажа, но по принцип е хубаво един краен защитник, бил той ляв или десен да е в състояние да преодолее противник 1:1 ид а центрира сносно след това, или поне да е в състояние да прецени има ли възможност в дадена ситуация да надиграе с техника или бързина, или е по-добре да върне назад, като по този начин запази топката , вместо да я подари на противника. Това същото важи на квадрат пък за всяко крило, ляво или дясно, и това момче Ники Димитров почна вече сериозно да дразни. Имаче късмет от един нескопосан шут да се получи голово подаване, но това бе плод на случайност. За съжаление всички сравнения с Гиби Искренов от преди 4 години (даже го бях възпял в едно стихче) са били напразни. Много ме съмнява Стяуа да го вземе, но ако все още са Мераклии, Батков трябва незабавно да го командирова на там, за всяка сума по-голяма от 200хил. евро. Игор като че ли бе най-стабилен от целия отбор и е показателно, чде имено той си тръгва след сезона. Зе Соарес много мо разочарова, аз продължавам да смятам че има повече качества от телкийски, но днес бе пълна дупка и не знаеше какво да прави. Едва ли обаче може да бъде обвиняван, защото прасетата сравнително бързо насищаха зоната където е топката не само в собственото си наказателно, ами и по целия терен. А уви, повечето от футболистите на Левски не са свикнали да играят в такава ситуация, понеже в България така срещу нас играят само лит(*кс-етрополе и Литекс. Мариян категорично доказа че няма място несамо като титуляр, ами и в първия отбор на Левски. Директно в Б отбора. Ако беше Мъри треньор сериозно щях да съм учуден от такова решение, но имайки предвид футболната импотентност на Вуцов всичко е в реда на нещата. Еньо вкара случаен гол, освен това ангажираше защитата им през по-голямата част от мача, но беше уникално бавен, сякаш играеше на различна скорост от всички останали 21, а и вината за гредата на чорбата е негова. Абсурд е централен защитник да пази централен защитник! Когато централен защитник се включва при центриране, за опазването му отговаря централния нападател! А извън наказателното поле на защитаващия се тим се оставят по-повратливи, технични и бързи футболисти, в състояние да разцъкат и изнесат изчистената топка и евентуално да стане бърза контра. Елементарна тактика, майна! Дядо Боре така и не го запомних този мач. Нито с лошо, нито с хубаво. Това трябва да е показателно.Минев се хвърля, но и на него не му достига техника и точност на пасовете. А от там му страда и идейността. Като отбор - не достатъчно правилно движение в точните моменти, бавно прегрупиране, излишна паника на моменти, глупави индивидуални грешки първото полувреме, когато вместо да бъде изчистена топклата се опитваха да разиграват в нашето наказателно....
Дано Вили да ги вижда и да ги разбира тези неща, защото иначе не знам какво ще правим в УЕФА. За първенството е все тая, още не е ясно ще се играе ли честен футбол догодина или не.