категорично съм за СТАРАТА, а и слава богу повечето от нас мислят като мен,а за тези „естети“ които харесват повече сечевото пред традицията,тези които предпочитат лопатата пред оригинала,бих искал да им посоча някои основания,които нека поне ги накарат да се замислят малко!!! от една страна имаме емблема от 1922г , която въпреки всичко и всеки в историята е оцеляла и до днес!, емблемата на лашчис от 98г е създадена, защото обстоятелстваа са го наложили,сега когато са преодоляни много премеждия,статуквото и традицията трябва да възтържествуват!!! пречи ви червеното и жълтото, били съответно чорбарско или налудничев цвят, бих казал че през 1922г не е имало лит(*кс-етрополе,имало е левски софия,чийто първи екипи са в черврно и жълто,жълтотои синьото са цветовете на благородието,на превъзходството,не случаино са избирани от царете и елита,а червеното се свързва с цвета на кръвта като знак на уважение към поколенията живяли преди нас,затв е един от цветовете и на знамето ни!!! жълт,златен -лъв(лев) на червен фон ,това да ви звучи познато....да тв е гербът на РБ, гърбът е лъвски както и отборът!!! попитайте някои художник , който разбира от хералдика,каква е стойността на измисления щит,който прилича на лопата но не и на щит,подходящ за емблема и то за отбор с традиции като Левски!!! за тези които разбират от художествено изкуство не е неизвестно, че съществуват три основни цвята-синьо,жълто и черено, а всички други цветове (без т.нар. неутрални) са производни от тях ; синьото в значката на художника Минчо Качуев от 1922г от хералдическа гледна точка доминира над останалите резервни цветове-жълт и черен! освен естетиката от съчетаването им,не за подценяване е и оригиналната форма,повечето емблеми са някакви щиттове или кръгли(аз им викам нули),оригиналната емблема на левски е с уникална форма,тв показва че ние сме единствени и ни отличава над масата отборчета, левски е религия и институция!!! ако не сме единни,тв е лош знак, затв ПРИЗОВАВАМ всички ,които поради някаква причина са се заблудили и подвели ,да се присъединят към множеството правилно ориентирали се ии да приемат избора им-това е демокрацията -повечето определят какво ще е за всички!!! съединението прави силата!!!
_________________ Л=Любов+Лоялност+Лидерство Е= Единство+Елит+Ентусиязъм В= Вярност+Воля+Възход С= Сила+Смелост+Святост К= Красота+Колос+Класа И= Истина+Идеал+Икона
|