Не ми се пишат фермани и за тва си позволявам да пусна мнение на заем от един друг форум , което покрива изцяло и моята позиция по въпроса...Дано авторО нема нищо против...
Цитат:
Имам право да пиша к'вото си искам и мисля, защото за разлика от тъпаците на терена никога не си бойкотирам отбора, никога не се оглеждам за оферта да избягам нанякъде и никога не съм искал пари, за да нося синия екип. Никога не съм позволявал на агитката от Каспичан и Невуново да вика по-силно от мен, но те позволяват някакви мишоци да ги направят за смях. Никога не са ме водили на лагер в Австрия, никога не съм взимал 20,000 премия за влизане в ШЛ, никога не съм карал хубава кола, но и никога не съм хвърлял такова петно на отбора ми. Никога не съм се подготвял за нещо 3 месеца, само за да се спъна в първото стъпало... Левски е публиката, нищо друго - нито Батков, Баждеков и Сираков, нито онея наемници, които ритат топката само за пари и нямат грам сърце. Ако се кефиш на готините футболистчета, които след 2 години ще ритат с други екипи и ще им е през курО за синия отбор, може да ходиш да си ги гледаш в "мачовете" от А група. Аз нямам поле за изява тази година, защото едва ли ще има мач с повече от 15,000 души на стадиона. Средната посещаемост ще бъде 1,500 в най-добрият случай. С други думи "Левски" умря, беше убит от тея калъфи и сега колкото и да се правим на герои, ще тъпеем дълго време.
Разликата между тебе и лайната на терена е, че ти сега страдаш, а те се оглеждат за трансфери, за да се развивали. Ти ще мръзнеш зимата срещу някой селски отбор и ще си спомняш с провесен нос за този позор, а останалите на "Герена" футболистчета ще си мислят за руси коси, конски сили и карати. А разликата между теб и мен е, че аз изпадам в екстаз, когато секторът скандира и бушува, а не когато падам с по 5:0 или губя насред София от сбирщина кънкисти. Последният път, когато се чувствах добре на стадиона, беше на финала за купата срещу "Литекс" в Стара Загора и, повярвай ми, 11-те мишки на терена нямаха нищо общо с това. Нищо не бих казал, ако загубим в един мач срещу силен съперник дори и с 3-4-5 на 0, но това от последните две седмици - ебал съм им майките на тея... Причините може да са само две - подценяване или бойкот - нито една не е извинителна, защото или са подценили нас по трибуните, или нас са бойкотирали... Стадионът и вчера беше пълен повече, отколкото тея капути заслужават и той не се пълни заради тях, а заради името на отбора. Те обаче не отиват на стадиона заради цветовете и традицията. Благодарим им за всичките велики победи срещу отборите средна-ръка от Европа. Но ако ще падме от високо, по-добре изобщо наникъде да не тръгваме. Не е оферта да излезеш на мегданО да ти се смее цялото село - в случая цяла Европа. И не е оферта да сме дребни души, да се залъгваме и радваме с полувинчати успехи, а провали като този да подминаваме с лека ръка. И да си казвам аз сега до следващото лято - нищо, момчета, аз ви обичам. Сини лъвове мои. Да го духат - аз тях не ги обичам, а обичам всички хора, които са ревали снощи или са си изпокъсали нервите заради тая малоумна сбирщина.
Нещо се прави в тоя отбор, но кой знае кога ще разберем ние какво е то... Не знам дали се нарича бизнес, дали се нарича престъпност, дали не е нещо друго, но знам, че със сигурност не е футбол. И знам, че не се прави за хората по трибуните, както е било в началото, както беше и когато аз за първи път отивах на мач. Защото, когато отпаднахме от "Олимпия" навремето след 10-тина дни отнесохме лит(*кс-етрополе със 7:1. Мислиш ли, че тая паплач днес ще направи нещо такова? Или ще отиде да загуби в Самоков, да се съсипе в Стара Загора и после да наплеска някой селски отбор с много в София. Когато губиш се разбира колко точно струваш. Сега ще разбереш колко струват любимците ти, а аз ще видя колко струват приятелите ми, които твърдят, че са левскари... В екстаз последните две години са изпадали тези, които тази няма да ги видиш на стадиона. Ако мислиш, че аз съм летял в облаците, защото сме били "Киево", "Удинезе" и "Артмедия", защото сме били най-смешният отбор в ШЛ 06/07 - не, не съм. Щастлив бях когато бихме "Олимпик" (Марсилия). Защото бихме европейски шампион - за първи и последен път. Но това няма много значение - значение има фактът, че ти си ровил в Интернет тази вечер, ти си написал някакво мнение и си споделил с някого, че те боли, а онези мишки са се прибрали вкъщи, казали са на жените си - преебахме се, сега няма да има пари - и са отсвирили. Защото не им е за първи път да се осират. А да се насереш значи не да загубиш на Ноу Камп с 5:0, а да паднеш с 0:1 у дома, пред собствените си привърженици от отбор, чието име никой от нас не беше чувал допреди 4 седмици... На кого ще му пука, че си преплувал океана, щом ще бъдеш запомнен с това, че малко по-късно си се удавил в локва?
Левскар да ти казват е дума голяма, левскар да си, братко, е чест!