Е не, бях просто неволен наблюдател на супер комични сцени. Малко дълъг пост се получи, но някой ако има желание, нека прочете за приключението ми в Негован.
Не помня преди колко време точно беше, може би 5 години, участвахме в някакъв турнир по минифутбол и трябваше да играем срещу някакви хора от негован, които бяха заявили някаква малка тревиста полянка точно зад едната врата на главния стадион.
Никога не бях ходил в тоя човешки рай Негован, сигурен съм, че едва ли и пак ще ида де.

На отиване пътувахме с някакво бусче около 40минути,по едно време тоя караше буквално с 10км в час, беше една мръсна жега, а автобуса беше пълен до дупка.
Стовари ни на някаква улица до ещадиото и от там се почна едно чудене, какво правим на стадион при положение, че формата на турнира е 5+1 и защо има към 500-600 човека, та и повече публика.

След дълго чудене, нашия любезен домакин ни звънна по телефона, намери ни и ни заведе на 'игрището' зад вратата. По същото време обаче се играело някакво дерби между Сокол Негован и Сокол Бенковски, аз като провинциално момче, бях чувал само легенди за Бенковски, но се оказа, че доста от тях са истина в последствие.

Нашия въпросен мач завърши с победа за нас, защото едно от момчетата, които играеше за мини отбора на Негован го повикаха да влезе като смяна в главния мач, там обаче се разрази истинска драма, мисля че с някакви скандални отсъждания в полза на негованци те бяха победили с 4:2 или 3:2 не си спомням много добре резултата. Та гостуващата агитка на Бенковски(на външен вид закоравели престъпници, хулигани и биячи), явно бяха фенове и на други отбори, защото бяха добре подготвени-факли, димки, хореота, песни и тн. Бяха значително по-малко от публиката на домакините, но значително по-смели и откачени, след последния съдийски сигнал започна да ескалира напрежението и гостите започнаха да налитат на бой, а бедните селянчета от Негован започнаха да тичат по къщите и да се крият, мисля че имаше и няколко смелчаци, които не избягаха, ама си отнесоха шамарите.
Общо взето това беше, първото ми и единствено досега ходене в Негован(едва ли ще повторя някога пак), преди тоя мач бях виждал факли, димки и агитка в България само на наши мачове, не можех да повярвам, че в окръжната група има такива неща.
Прибирането беше също доста интересно, дойде някаква маршрутка, натовари ни всички, но ние вече смели като феновете на Бенковски, а и все пак 'Левски не плащаа', платихме само 1 билетче, а ни закара целия отбор.

Това "дерби" се получи така, защото 2 години преди тоя мач тия се правиха на ербапи в Бенковски и наште буквално ги беха изпотрошили, даже имаше репортаж по бтв. После ние нямахме 2 години отбор по селските групи, но чувахме от разни Негованци, че рано или късно щяло да има мач и като отидеме там нямало да си тръгнеме... Е да де, ама отбора се създаде, а като дойде време да играеме в негован всички го преха лично заради приказките на тия селяци. 3-4 дена преди мача се разбрахме как да отидеме, направихме някои друг транспарант, факли димки и т.н. и тръгнахме към гадното село към 60-70 човека, от които 50 Левскаря и 10-20 които не гледат футбол, но трябваше да присъстват
Цел мач им пяхме, а след мача отидохме да си поговориме, ама както каза се прибраха по къщите, а по младите избягаха....Като цяло където и да отидехме (а ние ходехме навсякъде
) ставаше цирк, но никога не смееха да направят нещо местните, защото си ги беше шубе... Само в Иваняне един път подценихме ситуацията и отидохме 15-20 човека, а те незнайно защо искаха проблеми с нас.... Добре, че и те от 100 човека публика 90 бяха Левскари, та се некой с некой се познаваше и нищо не стана....