konvoec написа:
Много неща от самия пост може да са неверни. Давам го заедно с коментарите отдолу, защото ми се стори интересен. Твърденията в поста не са доказани или обратно. Нито обвинявам някой. За Моко хубаво си обяснил.
То излезе малко като нападка към тебе, А НЕ Е! За всички пиша

Няма нужда сами да си наливаме масло в огъня.
Иначе са съчинения по картинка, написаното от тях. Ако нямах горе-долу адекватна представа благодарение на това, че има адекватни хора, които да попитам!, то сигурно щях да мисля така. Това левче от билетче си е класическа схема за ... на пари

Едни неясни идват на малка порция и излизат официализирани. Последното може да се счете за лично предположение
За стадиона - трябва да разпитам, интересно ми е. Тука има две опции генерално и две ...
1. Новите собственици са лаладжии
2. Новите собственици НЕ са лаладжии. Или - като искат реконструкция и самоиздържащ се отбор, трябва да се почна от школите и базата. Ако плана е поне за няколко години напред, такива инвестиции трябва да се направят, за да може да се върнат едни пари обратно. Иначе няма как да стане. Като искаш повече фенове трябват И УСЛОВИЯ, освен желание. Като искаш повече приходи от футболисти, трябва ШКОЛА, която да ги произведе същите. Основни бизнес принципи.
3. Новите собственици са лаладжии, ама искат да правят като със заводите у нас (в темата със заводите няма да вляза, приемам общото схващане) - да разграбят. Какво имаме ние, което е скъпо - страхотен терен, дренажи и отопление. Тия сметки за ТОК кой ще ги плаща бря, продаваме го тоя хийтър
4. Фейк нюз.
Принципно в ТЪП спорт работят доста читави драскачи и то по МНЕНИЕ на други драскачи. И са най-новинарския насочения спортен сайт, нищо, че там умрелото/тирето е издигнато в култ. Спиртал 90% преписват, гонят се четения и импресии и се плаща за това. Рядко имат информация. Издържат се от факта, че едни агенции изливат бюджети при тях, а и са най-големия сайт (като импресии) у нас. Искат между 3-5к за 1 бр ПР, зависи какъв е. Често се ползват дори от футболните клубове , да се плати да излезе новина, за да се сондират мнения. Гонг лежат на стари лаври, но обикновено са супер точни в това, което пишат. Гилдията ги има за еталон в спортната журналистика.
Предполагам помните, как в гол.бг излезе информацията за Божков нов собственик в Левски още есента. Редакцията, маркетинга, администрацията и мениджмънта на тоя сайт може да се събере в хола ми, като живея в ТРИ стаен, преустроен 76кв апартамент. Тотални анонимници, но през такива се проверяват настроенията.
Стига лирични отклонения

ЕДИТ: За обезщетения - именно. Не можеш да вземеш от някой нещо, което го той не притежава. Физически няма как.
За Бока бяха основните разговори, които се крепяха да уклончивото да с доста условия. Милан беше последен спасителен напън. Даже май още пазя някъде мейла от Поли от Моко. И тука бях го публикувал май.