Wildkid написа:
За глобата от УЕФА изрично си пише, че ще се удържа, но това няма никакво значение.
Колев на приказки го докарва прилично, но това, всъщност, няма абсолютно никакво значение. Досега на доста приказки се наслушахме, Финягата също почна с доста приказки и бая народ тук също с разтуптени сърца се кефеха колко правилно бил подхождал, как приоритетите му били правилни и прочее. Така че приказките са хубаво нещо, ама не топлят. Въпросът е да видим реални действия. Не че нещо, ама досега особено много видими действия няма, затова и няма как да правим някакви заключения че е по-добре от преди. Единствено знаем, че са им платени забавените заплати. Всичко друго засега е на етап приказки, доказателства ще има като изтекат сроковете - ако ни пуснат в ЕКТ, значи нещо се прави, ако не - значи не се. Ако вземем лиценз без проблеми - значи се прави, ако не - значи не се. Ако дълговете намаляват, преструктурират се и т.н. - значи се прави, ако не - значи не се прави. Ако не задлъжняваме повече и към разни дргуги "фирми" на "собственици" - значи моделът е променен, ако пак ни издържат със заеми - значи не е..... Ето това е важното, а не какво е казал тоя или оня. Оставяме настрана как ще се развива самия отбор оттук нататък.
Честно казано, дотук на мен Колев с нищо не ми е по-различен от предния буфосинхронист Усмивката, и тия преди него. Всеки от тях можеше да говори разни неща, но си беше някакв обикновена пионка. Досега на мен Колев по никакъв начин не ми е показал нещо различно - това, че е изпълнил нареджанията на "шефа" да разкара терньора, да назначи Шубата, или да разтрогне с Неможката не променя с нищо това впечатление - същото спокойно щеше да го направи и Усмивката, или всеки друг. Тепърва ще трябва да се доказва и Колев, и всички останали, които ще бъдат назначени - дали могат и какво могат. А и ще видим дали изобщо те ще решават нещо, или пак ще се чака на Бащицата, както досега. Нека видим реално преструктуриране, реална работа, някакви реални промени - в структура, в планиране, в приоритети и прочее, преди да се кефим, или да оплюваме поредните. Много, ама много се надявам наистина в клуба да протекат нужните процеси, за да се структурираме нормално, и да можем да почнем да мислим за футбол и резултати и за развитие като клуб - и като база, и като школа, и като мърчъндайз, и още куп неща извън самата игра, които са необходими на един м=нромален, професионален клуб с нашия потенциал и нашите претенции. Честно си признавам, че не очаквам да се случи реално, просто защото за целта е нужно наистина да има сериозен инвеститор, който искрено да иска да направи това, като си дава пълната сметка, че това значи няколко години тежка работа, много тежки периоди и решения, сериозни инвестиции, които едва ли ще се върнат и доста труден път до това този клуб да започне поне минимално да се издържа от собствени дейности, а не да чака пари отвън. Такъв човек, обаче, би се захванал само, ако наистина адски много милее за клуба, и пренебрегне очевидните знаци, че впускането в това нещо е неправилно бизнес решение (голям риск, срещу отдалечен във времето и твърде несигурен като резултат шанс за някакъв успех, а за възвращаемост и печалба - почти нулев). А аз, лично, много се съмнявам Черепа да е такъв човек. Затова ми е много свито, че нещата ще си продължат постаро му, с работа на парче и живуркане както досега.
Съжалявам, че не съм в общия приповдигнат тон, но..... Дано наистина нещо положително се направи!
Всъщност, не, (поне според мен) защото Усмивката имаше достатъчно време да махне по взаимно съгласие Неможидар, докато тоя идиот ни сра на живота и нервите. Уви не го направи. Даваше абсолютни малоумни интервюта, в които твърдеше, че уж разбираш ли всичко е наред, а отново не беше така. Да, имаше и добри неща, но със сигурност бяха по-малко от лошите.
Нещата в любимия отбор се променят лека полека и се забелязва. Поне лично за мен се вижда коренна промяна от идването на П.К. Да, малко е, но за това време, в което дойде направи много повече от предишните, които бяха в ръководството. Тепърва започват реформите около клуба и единственото, което трябва да направим е да потърпим (отново) и изчакаме развитието, което ще предложат и В.Б. и П.К.