Стана ми жал на мача с Вадуц за Делио Роси - стоеше безпомощен край тъч линията и нещо ръкомахаше с ръчичка, от никой не разбран, от никъде помощ, лишен от възможност за пряка комуникация, не знаещ и той какво иска. Пусна Илия Димитров и Станислав Костов, колкото да угоди на феновете и да се се застрахова, че е пуснал нападатели - българи. Не се получи, макар че Илия Димитров за малко да вкара гол с глава - междудругото доста футболно отправен и като отскок, и като замах, и като посока, и удар, и то от странична а не фронтална позиция. Да, можеше и да вкараме четвърти гол, но не вкарахме!
Като цяло много лошо, срамно представяне и от футболисти, и от треньор, и от публика. Играчите бяха тромави, страхливи, непохватни, нямаше го самочувствието на по-класния отбор, на по-класния треньор, нямаше го дори домакинския фактор! Не можах да повярвам, че мач, който в даден момент е на кантар, се пее "Когато над Дунав се мръкне..." , вместо нещо стимулиращо..., но това е друга тема.
Казах преди няколко месеца, че нямаме треньор, вратар и публика, и член на форума ми препоръча да припозная, аз който гледам Левски от 1976 година - несериозно. Треньор имахме, но не и за нашите условия - той изгради добра защита, и щеше да ни направи отбор, трудно получаващ голове и и трудно губещ, но видя ,че това не се възприема напълно от феновете и започна да променя, да ротира, все повече да се съобразява с президент, с легенди, със съветници, с публика... Получи му се на 2-3 пъти, но явно наруши принципите и силата си и накрая се получи нещо средно, тоест нищо! Оставката стана логична!
И друго : Плюе се по легенди и т.н. масов Левскар - пак несериозно, защото всички ние правим образа на масовия Левскар, няма привилигеровани, а т.н. легенди със сигурност разбират 99% повече играта, дори от пишещите тук ежедневно, и дори от игралите макар и непрофесионално, като мен и много други, футбол. На това следва да се сложи край. Край трябва да се сложи и на хазартното избиране на треньори. Треньор чужденец в България трудно ще се справи, ако не е наистина известно или утвърдено име, тип мениджър, който да доведе с него 3-4 играчи от висока класа, и който да подбере ядро от утвърдени играчи от Българското първенство, и които да дойдат заради името му и перспективата. Но за да е налице това, треньорът-чужденец, трябва да е, или голямо име, или безспорен талант, постигнал вече нещо с подобен на нащия отбор!
С други думи поантата ми е, че Левски трябва да има ръководство, треньор, спортен директор, стадион и публика, които заедно да направят Левски притегателен и перспективен фактор в БГ, при което положение да се подбират и оферират най-добрите моментни играчи от българските, плюс няколко наистина класни чужденци. Тук твърдя, че с играчи като братята Цоневи, Вутов, Краев, Пиргов, Кръстев, Ангелов, Горанов, плюс двама, трима играчи тип Обертан, но от първата му година, и с който и да е български треньор, Вадуц ги биехме с разлика! Изброените ги споменавам, като такива играли при нас, а не като най-добрите моментни играчи в БГ! Просто с толкова слаб отбор наистина не се сещам да сме играли.
За мен това е пътят, а лошото е, че не виждам подобно желание, и ситуация за такава перспектива, но за мен това е единствения правилен път!!!
И последно: От както спря съществуването на Фонд "Сектор Б", и от както започнаха войните между отделните сдружения, изчезна рязко и последното, което ни държеше гордо изправени, макар и в лош период!
На всичкото отгоре, въпросите тегнещи около собственост, заплати и задкулисия отвращават и убиват изконния ни идеализъм, крепещ ни през всичките 104 години!
Дано се вземат правилните решения, и дано изобщо има такива!
Само Левски!