Alek написа:
След като 17-18 годишни хлапаци натрупат 2-3 сезона с мачове, доста повече от Вутов и Краев, биват продавани за много пари, защото се дават за примери Иванович, Матич, Видич и още десетки сърби, за хърватите дори е безсмислено да говорим в момента. Така е давано шанс на Бербатов, Стилиян и т.н. Когато се засядат на пейката или правят наеми в "Б" група, те сами вътрешно се отказват и следващите им договори са за да мине месеца, а не да се гради успешна кариера. Гарантирам ти, че ако се махнат всички чужденци от "А" група, или се лимитират до 3ма в отбор, ще произвеждаме много повече кадърни футболисти, при все, че вече не сме спортна нация. Вижте Литекс, нищо и половина не направиха като взимаха титлите, заебаха ги, започнаха да играят само с младежи и в момента целият национален отбор са техни кадри. Всичко приключи след ребрандирането, защото Лудогорец няма как да се бутнат с юноши. Така че процесът не е толкова прост, колкото на думи. Има много неща, било то и незаинтересоваността на преподавателите в началните училища да закачат някое дете към определен спорт.
А, за конкретен пример директно ти казвам за г-н Напрежението - Илиян Илиев, които каза, че български треньор ( Мъри, Херо или Тройчо ) му е попречил да стане треньор в Казахстан. Единственото което не каза, кой от тримата е бил.
Абсолютно е вярно това за юношите. Без налагане няма как да стане, освен ако не говорим за Меси, Мбапе или подобни. Аз затова се дразня как в повечето случаи след втория мач всеки юноша е "разкрит". Ако навремето Чичо Митко не беше треньор на чорбата, най-вероятно Бербатов и Стилиян щяха и те да си останат за местна консумация, щото и тях ги "разкриха" феновете в началото. А и като цяло по онова време нямаше толкова чужденци и се даваше повече шанс.
Между другото понеже няколко човека пишете как никъде не се инвестирало в школа, това не е така. Лудогорец инвестират много, плащат добри заплати и на треньорите, не знам дали играят връзкари, но определено имат добри футболистчета в школата. Да видим обаче дали някога ще им дадат шанс - ако Домуса е решил, би трябвало до 1-2 години да започнат да пускат и някой/някои от техните, ако не, и те ще си останат в графата таланти и няма да станат футболисти...
А за Илиян Илиев, доколкото знам има предвид Херо.