Wildkid написа:
Boyo написа:
Незаконните решения накратко:
- ново първенство се прави за сезон 2016/2017, при положение че има наредба за това първенство и ново може да има най-рано за 17-18
- литекс , приносителят на лиценза, е с наказание изпадане в долна дивизия и би трябвало да го изтърпи, независимо че има ново първенство
- литекс , приносителят на лиценза, се мести от област ловеч в софия град - би трябвало 3 години да не получи лиценз за а група
- нефтохимик, верея и локо ГО се класират също по не-спортни и не-лицензионни критерии
- "кандидатстването" за новото първенство е станало без да има ясен формат, без да има лицензионни критерии, без да има официално решение на изпълкома (такова няма и до сега)
- за да се смени формата ,ако не се лъжа, всички сегашни членове на А група трябва да гласуват ЗА. Не е имало официално гласуване.
Това с 3-те години май не е баш така. Очевидно и аз грешно съм го тълкувал - въпросът е промяната да не става във въпросния 3-годишен срок, а не обратното. Има обаче други, доста крещящи нарушения:
- Литекс, приносителят на лиценза, кандидатства за такъв с наименованието Литекс, стадион в Ловеч и оранжеви екипи. Няма как този отбор да играе с този лиценз под друго име, на друг стадион и с друг екип.
- Финансовите критерии също са покрити от друго дружество, а не от това, което е собственик в момента. Няма как да се издаде лиценз на Чавдар (собственика на отбора Литекс).
Да, така го тълкуват от БФС за тригодишния срок, въпреки че аз не съм много съгласен, според мен "периода по точка 2", е целия период на членството, което "следва да е продължавало
най-малко 3 последователни години". Не знам защо това че ти казват минимален срок, в който трябва да си бил член, да означава че само в тоя срок трябва да са се случили промените.
Иначе за другите неща не е точно така. Те не са издали лиценз на Литекс - лицензът го издават сега с новото име. Литекс са кандидатствали за лиценз и след това, в хода на процедурата по издаване, уведомяват БФС, че има промяна в някои от заявените обстоятелства. Честно казано не съм сигурен дали това би трябвало да е допустимо, но не виждам някъде ясно да е казано, че не може да има промени между подаване на документите и издаването на лиценза, стига разбира се тези промени да не водят до забранени резултати. Т.е. ако приемем че тълкуването за трите години е вярно (или пък другото тълкуване, което според мен им е по-силен момент, че не придобиват неспортно предимство от промяната на името и седалището), не мога съм сигурност да кажа, че тая промяна на име и т.н. по средата на лицензионната процедура е забранена.