Сериозно за последен път ти обръщам внимание, и то само защото продължавам да смятам, че всеки, който има някаква идея, която да е от полза за клуба, трябва да бъде стимулиран, както и че всеки би следвало да схване, че ако искаме нещо да се случва (както в организациите на феновете, така и в клуба като цяло), трябва да спазваме поне някакъв ред, а не всичко да е като седянка в парка.... Та:
1. Вчера ти попита "що не вземем записите на старите мачове на Левски и да си ги въртим по телевизията".
2. Очевидно нямаш никаква идея що е то авторско право и сродни на авторското права, но така или иначе - казах ти, че мачовете са (в по-голямата си част поне) в архива на БНТ, а те не са най-сговорчивите пичове на света и не желаят да ги дадат (т.е. казват "нема грижи бе, ама дайте адската сума"). Казах ти, че това им е стил на работа, а не е нещо конкретно, т.е. на тях не им дреме - или плащаш, или духаш. Ако ще да си Нешънъл Джиографик (БУКВАЛНО, ето казвам ти го - пък ти ми кажи кой е по-авторитетен - НГ или Иван и Андрей....). Включиха се и хора, които конкретно вече пробваха това по отношение на мачовете на Левски.
3. Ти тръгна да обясняваш как немало начин тия от БНТ да са такива и немало начин да нема начин.
4. Казах ти, че съвсем даже си е точно така и няма как да се разберем с тях, освен с политически натиск от най-високо ниво. Не Тонев. Не Иван и Андрей. И ти казах, че го казвам, щото знам как стоят нещата в БНТ. Други го потвърдиха.
5. Ти продължи с тая мантра, като направи завой с "УС трябва да го предложи, ква им е работата".
6. Дойде Седем:едно и съвсем културно ти каза това, което казах и аз - за да може нещо да се предложи в УС на Левски, то първо трябва да се предложи на УС на Тръста (или на НКП). И пак съвсем културно ти казахме и как можеш да го направиш, като отделиш 3 минути от времето си за това. Обясних ти и защо няма как Седем:едно на всяко заседание на УС на Тръста да вади от джеба хартийка, на която е нахвърлял всичко, което се е подхвърлило във форума, в рейса, в крючмата и т.н., защото ще стане ужасен хаос. И пак те подканих да си направиш труда да го предложиш. В общи линии всичко, свършено от Тръста досега е предложено от членовете му (и не само тия, които са в УС).
7. Вместо да кажеш "да, ок, ще напиша", ти тръгна да обясняваш как не било твоя работа, видиш ли, ми що направо не се предлага....и как, представяш ли си, то какво било по-важно от това да вземем записите на мачовете....
8. За десети път ти казвам, че ФОРУМЪТ НЯМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В УС ИЛИ КЪДЕТО И ДА Е. Форумът е една група хора, които си пишат тука.
9. Хората, които участват в УС на Тръста и се включиха в дискусията, породена от теб, няма да го предложат, защото прекрасно знаят какви са пречките това да стане, и не са намерили изход от ситуацията. Т.е. никой няма да предложи "абе, аре да вземем мачовете на Левски. То няма да стане, щото вече пробвахме и ни поискаха 7 цифри, ама дай да поискаме". Точно затова те помолихме и аз пак те моля - напиши идеята си и я прати на Тръста. Тогава УС ще я обсъди. Ако имаш идея как да се преодолее проблема, който вече беше описан - напиши и това.
Надявам се най-после да си разбрал. А ако не си - жалко, но аз нямам повече сили да обяснявам.
_________________ С ЛЕВСКИ СЕ РОДИХ С ЛЕВСКИ ИЗРАСНАХ С ЛЕВСКИ СЕ РАДВАМ С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА
www.bgblood.org facebook: БОДК / BOVBD
|