BlaueZoneDüsseldorf написа:
Истинските фенове подкрепят идея. А най-истинските са на дивана при препятствия по пътя.
Би ли дефинирал и коя точно е "идеята" на истинските фенове, за да определим границата на фалша, че все ми се струва, че си яко кривнал от оригиналната идея. Аз все си мислих, че идеята хваща почва, покълва, развива се и израства, както всичко и всеки, ама явно не би. Защото единствената идея през 1914 година, е група приятели да ритат топка, водени от разбирането, че физкултурата изгражда будни и родолюбиви по дух българи. Всяка друга идея е твоя трактовка на "идеята", която си възприел като по-правилната идея. Значи трябва да настояваш Левски моментално да напусне първенството и да рита в градинка в центъра на София, където да се съберем приятели на по бира.
Идеята, приятелю, се е развила и продължава да се развива. Идеята днес е, че Левски е най-обичания и най-популярния клуб, защото носи свободолюбивия дух на българския народ, защото е създал велики спортисти, които са извоювали велики победи и много трофеи. И тези неща, преплетени, са създали идентичността на този клуб. И тъй като играта е футбол, а не семейно планиране, за да отстоява идентичността си, Левски не може да си позволи да изпада в посредствеността за толкова дълъг период от време, а ние да викаме квот такова. Тука е така.
Не вярвам, че възрастни хора настина вярват, че футболен клуб ще събера 20к на срутен стадион, без да играел футбол, без да печелил мачове и да носил наслада и титли, и от всичкото нагоре, видиш ли, тези 20к трябвало да са по дифолт, щото нали, от любовта не се очаквало нищо. Вярвах в нещо такова на 17, когато пътувах сам с влак от другия край на България за мач със Сливен или Спартак Варна на Герена. Целият свят ми доказа, че греша

Идентичността на Левски е да бъде над всички в България. И като светоусещане, морал и принципи на привържениците си, и като победи, титли и мачкане над останалите клубове. Защото само така се затварят усти, а среднякът става фактор. И ако носи и традицията и изконната идея, за която говориш, факторът става гранд. Затова Лудатасарай, например, никога не може да стане гранд. Просто липсва част от уравнението и развитието спира до фаза фактор.
Някои хора са дотолкова обременени от прасетата, че смятат идеята Левски да трябва да мачка и да печели титла след титла за ебати срамния апокриф.