bogarra написа:
PNB написа:
До съвсем скоро играта беше супер, защото бяхме на първо място. Полусезонът е слаб дотук, но си има причини, които не зависят толкова от треньора. Има трима нови негери, които искаме да са велики, но всички са на по около 20 години и о, чудо, трябва им аклиматизация. СС си има слабости, но май забравихме как се сменяха треньори през 3 месеца и нямаше абсолютно никакъв стил. За мен СС е показал, че може и просто в момента като всеки отбор по света, така и нашият изпадна в игрова криза. Контузии, демотивация, неравностойна скамейка, всичко има значение. Отделно целта евротурнири по всяка вероятност ще бъде изпълнена, та не виждам, какво СС не е направил. Какво се искаше от него общо взето е готово. : D
Аз продължавам да питам втори месец кой треньор е свободен, който може да замести по-добре СС ? В България има 1 треньор, който може да върне Левски на върха и това е Мъри. Всеки друг освен Мъри не може да стъпи на Стоев на качествата. Със СС бихме Лудогорец, изхвърлихме ги от Купата и играхме финал за купата, който загубихме МЕГА нелепо и се борихме за титлата с отбор, който има сигурно двойно по-голям бюджет от нас. Да не говорим, че съдии ни режат и ни отнеха 7 точки. Ако прасетта ги бяха рязали така цяло първенство вече щяха да са направили 10 протеста и да са напрвили 721 свинщини ама ние винаги се делим и упрекваме. Догодина съм си обещал, че ще си записвам всяка измислена засада, всяка несвирена дузпа и спестени картони. Накрая на сезона съм сигурен, че клипът ще минава 90 минути.
Ако се направи една кратка ретроспекция на работата на Стойчо, откакто е при нас ще се видят 2 основни неща.
Първо: През последните 5-6г. в сравнение с предшествениците си отборът при него израстна неимоверно много в дефанзивен план и като цяло си личи някакъв стил на игра. Миналата година, когато Либан Абди, донякъде и Луис Педро бяха при нас имаше скорост, острота и изненада по крилата (със сегашните ни крила това е химера), а Аниете заедно с Бедоя градяха най-красивите моменти в атака (с повече индивидуална работа с Бурабия може да се получи). Аймен Белаид стана съвсем друг футболист при Стойчо (писал съм неколкократно за това), Божидар Краев също надгради и се превърна в най-младия играч с 10 и повече голове за Левски, в момента отчетливо се вижда много добрата форма на Алвеша (до преди година всички тука го подигравахме, а сега е обратното). От началото на тази година си личи и почерка на Рококо (основната заслуга, за да е при нас е на Гонзо). Сигурен съм, че бихме играли без много затруднения на високи обороти дори 120 минути. През лятото всичко ако върви по план физическата ни подготовка ще си проличи в по-голяма степен в цикъл Сряда-Събота. През есенния полусезон неочаквано за всички нас (предвид, какво можеше да се случи на клуба) изведнъж се озовахме на първо място с равни точки с кремвиршспор, за което приносът си е изцяло на Стойчо. Даже постижението се услажда още повече, като се има предвид, че в повечето мачове титуляри бяха няколко юноши и играхме без изявен ЦН, не че, когато им се отдаде възможност бяха полезни за отбора!
Второ: Няма как да не отбележа, че на Стойчо му липсва смелост, когато стане напечено. Абсолютно винаги залага на прекалено сигурното и никога не рискува, като по този начин става предвидим за противниковите треньори.
През цялото си 101 годишно съществуване и независимо от моментното си състояние Левски винаги играе за победа и излиза да смачка противника си!!! Няма как да оставиш отпечатък в съзнанието на левскарската общност ако нямаш топки, ако не излезеш да изядеш отбори, като Монтана, Пирин, Хасково, Миньор, Локо Пд и т.н. и т.н. За да расте отбора трябва да расте и треньора на този отбор, а за да стане това, от Стойчо Стоев се искат здрави и корави топки и малко късмет. И ако самия той иска да стане следващия Мъри (защо не и да го задмине при повече оптимизъм от наша страна) ще трябва коренно да си промени стратегията, когато излиза срещу селските отбори независимо дали е домакин или гост. При настоящата конфигурация на "А" група единствено трябва да се съобразява с кремвиршите, защото имат наистина качествен отбор и единици, но се видя, че и те са гола-вода, когато имат страхливи треньори. През изминалите 10 години се превърнахме в българския Милан. Футбол, игра и класирания са, като на средняк, и за радост на зложелателите ни успешно постигаме анти рекорди в цялата си история.
През годините се е доказало, че Онзи на небето обича смелите мъже и рано или късно им се отблагодарява подобаващо!