Blue_Blood_Burgas написа:
Rocco_Siffredi написа:
Реал са испанското цнда. Бутани и подкрепяни от целия тоталитарен режим, само че режима е бил фашистки, не комунистически...

Ама точно епитетът променя цялата концепция, Джорджано. Кюрдите, както и баските, винаги са били синоним на сепаратизъм, интернационализъм, атеизъм и преди всичко анархокомунизъм. Познато?

Докато отсреща имаме десен традиционализъм, вяра в Бога и морала, свобода на предприемачеството и търговията, както и бранещ държавните граници национализъм. Откривате ли разликите / приликите?
А пък когато кюрдите стигнат 32 / 10, елате и ми се обадете! 
Дано децата ми са живи тогава, или поне внуците.
Почти звучи като "говеда, като стигнете 31 титли и 4 полуфинала". Доста нечорбарски като цяло
Другото вече за анархизма, комунизма, атеизма и другите подобни неща няма какво да ги коментирам, защото се отнасят точно за 2 от най- развитите, ако не и най- развитите части на Испания. И там като навсякъде има хора от всякакви прослойки и с всякакви разбирания. Кажи ми Атл. Билбао и Барселона някога обявявали ли са се за флагмани на комунизма, анархизма и атеизма в Испания? Очевидно според теб там всички са като мръсните комуняги от източна Европа и са наследници на разни мандраджии, които ругаят Горбачов, че им развалил лежането по цял ден, краденето и социализма.
Вече за какво са сепаратисти: първо защото се чувстват като неиспанци, второ, защото по времето на Франко са ги репресирали и подтискали- както обикновените каталунци и баски, така дори и отбори като Барселона и Атлетик Билбао, като символи на тяхните региони, на техния народ. В същото време е имало един отбор, който е бил бутан от цялата държавна машина, бил е отбора на властта и се е ползвал за пропагандни цели... Печелил е титла след титла, обирал е всичките топ играчи. Именно това за мен е чорбарското- половината ти трофеи да са решавани след подписи на най- високо държавно ниво... в кабинети, в които по принцип се занимават с управлението на страната, не на футбола. Трофеите от най- славните години на отбора като цяло...
Знам, че омразата към Барселона е най- вече, защото Стоичков е играл в този отбор и там е направил име, но това не прави отбора чорбарски, най- малкото, защото историческото развитие през десетилетията там е много различно, както и обществените мнения, проблеми и нагласи в Испания като държава са различни от тукашните. До утре можем да вадим от 10 кладенеца вода и да спорим кой отбор повече мяза на Испанското лит(*кс-етрополе. Общо взето да спорим е глупаво, защото никой няма да си промени мнението...
Като човек харесващ Барса от 12 годишен- демек от 2004-2005 насам, аз имам уважение към Реал, защото като почнах да гледам европейски футбол (първият европейски мач, който си спомням се проведе точно на Ноу Камп и беше един финал, на който Байерн реваха доста

) там играеха велики играчи, при това мъжки момчета, не разни гелосани манекенчета. В някои случаи дори съм ги подкрепял- особено ако играят срещу английски отбори.

По-горе ти го написаха за десетте ШЛ и полуфиналите на ДАЕШ... А омразата към Пърцилонътъ поне при мен не е заради Ел Кюрдо, а просто защото са в Топ 3 на харесваните от чорбарите чужди отбори, след Лижерпоолата и може би дори преди Доганчестър. Това обаче не ме прави фен на "разни гелосани манекенчета", признати от целия свят за един от двамата най-добри на нашето време. А за разлика от баските, които наистина нямат нищо общо с испанците и дори Европа, кюрдите са толкова "отделен народ", колкото орките от ДНР и ЛНР. Просто селяни с диалект, чуек, па макар и с по-развита икономика.
п.п: Франко побеждава окончателно през 1939, а първата титла на Реал идва през... 1954?! Дотогава всичко е Барселона, Атлетико, Валенсия... Ебем ти тия всички власти, а, лек!