Eric Cartman написа:
Слуашйте малко Wildkid какво ви приказва. България просто не е футболна нация, не е нито никаква спортна нация според мен. Вярно е че много хора си намират по-приятни занимания отколкото да ходят на мач. Даже започвам да си мисля, че дори и Шампионсксата лига да спечелим след няколко силни мача откъм посещаемост на българина пак ще му омръзне да ходи. То поне половината народ не го ебе за никакъв футбол, а и тия дето ги интересува повечето вече се интересуват само от Барса и Реал. Футболните нации събират по 50 000 за бенефис примерно без проблем, независимо колко е силен отбора. Стилян Петров в Глазгоу напълни стадиона, тук я имаше 10к я не. Съмнявам се в държави като Германия и Англия да трябва да се "надъхват" хора за юбилей примерно. И не, не е само защото там играят друг футбол. И много пъти се е писало за мантилетата ни, че мач се пълни само на важни мачове, еми да така е. Тука много много не ни ебе за спорта като цяло, ако се правят всенародни драми и т.н. от некласиране на европейско като цяло. Нашата заинтересованост стига само до там, да следим в спортала примерно как върви класирането и как е завършил някой "обикновен" мач, та да знаем въобще дали ще има "завързан" мач и дали си струва да се ходи. Това е според мен. Като цяло българина все по-малко го ебе за неща като спорт примерно.
Не е само това! Отделно цялата гняс, с която е свързан вече българския футбол- мениджърски интереси, пране на пари, престъпни трансфери, купени мачове, футболисти сребролюбци, некадърно и продажно съдийство, нехайство на държава и разни съюзи към спорта, престъпни и платени журналистически бълвочи, оставяни без последствия. Още си спомням финала 96та: така ограбен и излъган не съм се чувствал никога през живота си. После една година като чуех за футбол ми ставаше лошо- верно тогава бях надъхано хлапе, но и сега като излезем срещу микре например- знам, че страничните карат грейт уол (но пак им серем в къщичката за пиленца)...

Идеята ми е, че бг футболът много се омърси и отблъсква много хора...