Макарона написа:
Кво да ти кажа, то се изписа. Класически пример за висока преса бяхме днес. Тактиката на Евертън в мача с Пул 0:0 е може би най-класическият пример този сезон. Едва ли много хора са обърнали внимание, или биха го гледали на запис, но просто точно така играха Евертън, както ние днес.
Като цяло ги е научил добре, тва е "лесната" част.

Аниете и Домо пресират рано центърът им, налага се Лудогорец да я подават ляво/дясно и там ги затваряме добре. От там и коментарът по-назад, че Абди бил по-полезен от халфовете. Реално вторият път, в който ги пуснахме през центъра, Безяк беше сам с/у вратаря и нацели греда. Тактиката е перфектна, така градиш отбор - от защита към нападение. Вече ще си проличи дали СС има знанията да надгради, щото така като днес може да играеш реално и с 11 Алвеша. Смисъл, движението по терена е еднакво за всеки играч, независимо дали е Роналдо или Алвеша, а дали вече ще могат да изнесат топката е
Въпросът. И тук вече се опира до индивидуални качества, тренировки и т.н. И да, току що сравних Алвеша с Роналдо
Също физическата подготовка - близо 75 минути се държахме, което за мен е похвално, накраят се умориха всички, пресата си работеше, просто по-лесно ги допускахме да центрират, но за наш късмет не създадоха нищо, защото и те се умориха. А и цялата идея на високата преса е, че 2-ма пресират, 5-6 бягат без топка - черноработници по терена. Така че като цяло доста похвално. Определено се обори идеята, че ще продадат мача.
Лошото е, че тая тактика работи точно 1 път

Смисъл, ако утре играем с тях по днешният начин, ще ни бият. Не мога да го обесня с думи, просто е така, всеки малко-над-средно-грамотен треньор с добър, офанзивен отбор ще си нагласи отбора срещу такава преса във втори мач. Както писах горе дупката става в халфовата линия, но за 1 мач тактиката е перфектна. Реално, за мен, на Герена излизаме да се надиграваме с тях. Индивидуално. Пост на пост. Бек с/у крило. Крило с/у бек, атакуващ срещу дефанзивен и т.н. Не съм гледал Лудогорец почти никога, освен срещу нас, но сигурно имат по-класни играчи от нас. Единствено факторът публика + спечелени единоборства може да ни вземат мача. Тук идва въпросът с жълтите картони. Днес бяха, колко, 5-6? И нито един не беше незаслужен, според мен

На реваншът съдията лесно може да пресили нещо и прегоряли играчи като Белаид, Гаджев, Аниете дори, може да ни костват много.
Притеснявам се, че ще излезнем с една идея повече дефанзивно на Герена. Но.. Сектор Б...

. Кофти час, 18:30, хората от провинцията не са облагодетелствани. Вярвам все пак, че левскарите са останали доволни от днешният мач и ще дойдат.
Реално съм/бях голям критик на СС, но се признавам за облян отвсякъде, кефи ме човекът, разбира я играта според мен.
ЕДИТ: Точно с такава тактика лесно се стига до 4 кръг в ЛЕ.
АЕСИНИТЕБА67