Chetnik написа:
Не ми се включва в какафонията и няколко пъти се отказвах да пиша по тези теми, защото не виждам смисъл от вайкане и онлайн съвети. Но от сутринта си мисля пак за това и реших все пак да споделя мнението ми.
Мисля, че това, което се случва в нашата общност, е точно копие на обществената и политическата обстановка. Замислих се, че дори пропадналите руснаци боготворят и са обединени около техния Путин. Унгарците - Орбан. Много от успешните общества са обединени чрез доверието си към някаква фигура, личност или авторитетна институция, колкото и да е очевидно за околните, че е несъстоятелно това. И каквато и силна опозиция или критика да има към тази институция, има голяма част от обществото, чиято подкрепа се усеща.
При нас няма уважение към нито един политик или общественик. Критиката е перманентна, безспирна и безжалостна, а положителните мнения са единствено някакви платени тролски публикации и изказвания. И за да направя връзка с конкретната обстановка при нас - всичко се е превърнало в едно безкрайно иронизиране и присмех към всеки човек, който е на показ пред феновете. Историята със сладоледа на Колев е класика. Но и всички футболисти, ръководители, дейци някакви на клуба - най-доброто, на което могат да се надяват е "приятелски присмех' от първия ден. Изискванията, които имаме към всеки са някакви невероятни, сякаш ние сме в положението да изискваме. И сякаш ние сме пример за отдаденост, професионализъм и висок левскарски дух и морал.
Аз лично виждам повече нормалност в поведението на Гонзо, отколкото в това на повечето хора, които категорично сочат кога и какво трябва да направи. И моето мнение е, че трябва да си даде оставката. Лично аз смятам, че това трябва да стане след последния мач за сезона, независимо какво се е случило до тогава - дали сме спечелили Купата или сме отпаднали в Б група. Но това е лично мнение и не истеризирам ако Георги Иванов не се съобрази с него на секундата, защото съм го написал във фейсбук или форума и не се закълне в Библията, че ще го изпълни точно както аз съм пожелал.
Но призивите да се махне сега, веднага, за да ни олекне на нас, че си е признал и "си го е получил" унижението, ми се струват тотално погрешни. Представям си ако по средата на някакъв голям проект, по който работи фирмата ми, стане супер издънка и уволнят ръководителя ми, как ще се отрази това на работата и на морала на служителите. Като свърши проекта/сезона - правиш равносметка и сменяш ръководители, служители, чистачи - който си преценил, че носи вината и е неспособен да се справи по-добре. Ние с тези вечни крясъци за оставки само захранваме собствените си илюзии, че ей сега съвсем скоро ще се оправят нещата и ще си ставаме пак шампиони всеки сезон. Ами не - няма нищо да се промени ако наказваме всеки следващ за да си засищаме разочарованието без да имаме никаква идея за работа занапред.
+1 Най-после едно смислено мнение, браво !