Много груба стана на места дискусията, в безумни крайности. И тъй като аз съм един от мрънкачите, или не знам точната квалификация, ето защо мисля, че трябва да натискаме Батков, и как, подредено в безразборен порядък:
Ето защо:1. Заради нашата си собствена чест:
Преди 6 месеца написахме на Батков ето това: "НКП е сериозна организация, която не може да не се съобрази с желанието на хилядите си членове г-н Батков да "лиши" Левски от присъствието си, поради което решението не подлежи на ревизия." Сложихме го под заглавие "Одит, продажба на акциите и довиждане" и го нарекохме ултиматум. И после млъкнахме. Дори и шейха на Бруней да дойде с милиардите си, за какво ще му е да се съобразява с фенове, които си мълчат?
2. Пак за горния цитат: Когато го писахме това горе, ако не бъркам бяхме значителна част от хората тук, при това, ако не бъркам - и тези, които в момента призовават да не правим нищо срещу Батков. Тогава, аджеба, що го писахме това? Всички го четохме, всички се съгласихме с текста. Що тогава казахме, че ако не направи нищо "го почваме", а днес твърдим обратното? Нищо не се е променило от тогава.
3. Батков или Пеевски: Ами не, те не са алтернатива, а едно цяло. Пеевски е в Левски заради Батков. Чрез Батков. Няма как да казваме, че няма да гоним Батков, за да не дойде Пеевски, след като той е дошъл именно заради него, заради зависимостите му, заради малоумието му. Ако си ЗА Батков, то си ЗА Пеевски. Гъзът на Батков е отворената врата за Пеевски.
4. Защото, ако натиснем Батков, и да кажем, че го принудим, тогава продажбата ще е открита и явна. Точно тогава има шанс нормален инвеститор да прояви интерес. Защото, ако продажбата е на тъмно, от Батков, без нашия натиск, то тя ще е в Пеевски. Тъпо е да мислим, че Мустака ще се обърне към различен човек, от този, към който се е обърнал веднъж.
5. Защото Батков не е алтернатива: Дали евентуален нов собственик ще промени нещо и в каква посока ние не можем и не знаем. Със сигурност обаче знаем, че посоката с Батков е само надолу.
6. Защото фактът, че днес трябва да гоним И Пеевски И Батков се дължи единствено на това, че преди 5 години спряхме там, дето не трябва. Защото ако се бяхме напънали до успех, днес Пеевски нямаше да има. Затова да не правим нищо срещу Батков няма как да е логично и да доведе до добро.
7. Защото, дори да не успеем, винаги тук сме си говорили, че изразяването на позиция е нещо, което е задължително, независимо от успеха.
Ето и как:1. Ако натиснем Батков, левскарската общност е с нас. Цялата. Ако преди 5 години имаше хора, на които Батков не им пречи, такива вече няма. Имаме целия отзвук от всички медии - дори лайнарите от Гонг започнаха да налитат. Батков е слаб отдавна, вълната е срещу него, и освен нас, всякакви помии също ще я яхнат. Това обаче, ще работи за нас.
2. Тук преобладава мнението, че Левски е намесен политическа свинщина. Това е и моето мнение. Ако левскарското общество се размърда, то участниците в политическата свинщина ще бъдат принудени малко или много да се съобразят с това. Не заради електорални рискове, това едва ли би станало (не сме чорбата все пак

). А защото рискът при напрегната и скандална обстановка от това от някъде да започнат да изкачат факти, които никой не иска да изкачат, става голям. Е, аз съм убеден, че ние като левскарска общност имаме умни и можещи парчета навсякъде. Някой ще може да проследи сметка, друг договор, нема се учудя, ако имаме човек в кантората на Мустака. Ние не знаем какви са фактите около клуба, но с работа, търсене (чудесен пример е искането от Тръста акциите да бъдат предоставени от офшорката), можем да притискаме много.
3. А за да се реализира всичко това горе, хората непрекъснато трябва да бъдат запалвани в идеята за атака срещу Батков и привличани към нея. А това става с позиции, ясно изразени навсякъде.
Имам и две напълно неясни неща за мен:
1. Тук има едни мнения, че ако Батков просто ни заебе акциите, тогава всичко си ебава майката и това не трябва да се допуска. Това добре. И същевременно казваме - Батков, върни отбора на народа. Дейба и противоречието, честно.
2. Всички разчитаме на тия 15%, които Батков ще прехвърли на Тръста. Да не забравяме обаче, че ако собственик е Пеевски, на него (и не само на него) не му е особен проблем да вдигне капитала от 750 000лв (или колкото стане там към момента) на 7,5млн и тогава от 15% ставаме с 1.5% и кой от къде е. Ако целта е просто да имаме акционер, заради правото на достъп до общи събрания и документи - и сега имаме такива.
Хайде без нерви и всеки - кой с каквото може.