bogarra написа:
Дори и най-малките отбори се опитват да спазват тактики. Имам доста познати юноши и си ги карат да спазват тактики от много малки. Не виждам какво странно има в това примерно Хасково да имат диамант 4-4-2 примерно. Коментаторите в Диема са си класа над всички останали.
Мда, футболът като цяло стана много тактически. Ако преди 15-20 години един гол се вкарваше заради индивидуална импровизация на отделен играч и беше достатъчно да пуснеш повторение за да разберат всички какво е довело до гола, сега головете често са предмет на сложни тактически разигравания, движение без топка и прочие. Дали причината е липса на играчи, които могат да импровизират и да "творят" или обратното - тези играчи си ги има, но срещу тактически подготвен противник са безполезни не знам, но е хубаво коментаторите да анализират играта в детайли. Бях в чужбина по време на световното и гледах няколко мача по немска тв - задължително след мача се правеше тактически анализ на ВСЕКИ гол. Без да разбирам немски, само като им видя сложните диаграми и откривах неща, които по време на мача не съм забелязал. Но коментаторите и гостите в студиото там са си много подготвени, не като да коментира Сокачев с гост Пламен Марков