Добре бе в този форум никой ли не прочита темата, преди да се изкаже по нея??? Хайде ще направя резюме:
Всичко започна със споменаването на тримата бразилци, които според Кратун били за точене на лиги, и пак според него - аз съм ги смятал за некадърници. На което отговорих, че Жо не е некадърник, но не е и някаква звезда:
Boyo написа:
Kryten написа:
Естествено, че няма, но тогава форумната комисия ги оплю зверски и тримата. А сега можем само да точим лиги за такива играчи. Без Бойо, естествено, който ги смята за некадърници, а Домо за най-големия играч играл в Левски за последното десетилетие.
Още в началото казах, че
от тези само Жоазиньо има нещо футболно в него, но с тези физическите данни и той никога няма да стане кой знае какъв играч. Ако ти смяташ , че Соареш и Жеан Карлуш са сериозни играчи и че Жо е направил някаква уникална кариера ...
thegboy каза, че кариерата му била супер и Краснодар е силен отбор от силно първенство:
thegboy написа:
Ми че повече от добра си му е кариерата на Жо

За миналия сезон беше обявен от фенове и от футболисти за най-добрия играч на Краснодар. Отборът е завършил в петицата на Русия, което никак не е малко.
С което категорично не съм съгласен, като смятам, че Гората сега или ние преди Батков да почне да руши са/бяхме отбор от същата или по-висока класа:
Boyo написа:
Краснодар си е Краснодар и пети в Русия не е нищо особено. Гората тези ще ги отвее без проблем. Ние до преди няколко години - също.
Според Топчо с тези думи съм казал, че Жо е слаб:
Елин Топузаков (Топчо) написа:
ПП Boyo, Жоазиньо е слаб и посредствен футболист, сериозно ли?

Къде точно съм го казал не ми стана ясно. Но все пак уточних, че:
Boyo написа:
Слаб и посредствен са различни думи. Жеан Карлуш е слаб. Соареш е посредствен. Жоазиньо има качества и играе прилично, но никога не би могъл да играе на топ ниво заради физиката си. Ако за вас Краснодар и руското първенство е топ ниво значи говорим за различна игра
И след още няколко опита да се изкара Руското първенство
топ ниво написах следното:
Boyo написа:
Колкото и да му се иска на Търговище, руското първенство е мноого далеч от големите 4. То може да се мери с френско, португалско, турско и украинско, като според мен дори и тези го превъзхождат. Достатъчно е да погледнем шампионската лига, където руските клубове рядко минават групите и още по-рядко осминфиналите – по-рядко от споменатите вече 8 държави. Освен това Жо в крайна сметка е в средняк като Краснодар, където всеки втори мач е загуба – щото за лит(*кс-етрополе и Зенит може да кажем, че са големи отбори, ама Краснодар... В това първенство играха успешно Захари Сираков, Кушев, Благой Георгиев и прочие средна ръка играчи все пак.
Мисля че бях доста ясен. Ще ми е интересно да чуя критериите, по които смятате Руското първенство за силно? Наляти пари не е критерии, щото и Иво Тонев наля в Левски. В ЕКТ Руските отбори нямат сериозни успехи – сравнете дори само с Португалски и Френски...
Спартак Москва няма как да ги давате за пример - кога за последно са спечелили каквото и да е?