Цитат:
Томов натискал играча да премине в Палермо на всяка цена
"Друг човек се е представял за мениджър на агента ми в София", разкрива Петьо Костадинов
Мениджърът на новото попълнение на Палермо Ивайло Чочев - Петьо Костадинов направи скандални разкрития около трансферната сага по преминаването на халфа в новака от италианската Серия "А". Агентът сподели, че на преговори с клуба в София е бил представен друг човек вместо него. Освен това той разкри за опит халфът да бъде "отвлечен" и вече да не разчита на неговите услуги.
"Аз съм трето десетилетие в този бизнес, за пръви път се случва клуб да желае състезател и той да не е влязъл във връзка с агента му. На място, в Сицилия, хората ни казаха неща, с които ни изненадаха тотално. Бяха останали с впечатление, че идва като подарък. Трябва да отбележа, че хората там бяха изключителни професионалисти. В крайна сметка постигнахме това, което един национален състезател заслужава. Давахме си сметка, че Чочев отново трябва да помогне на лит(*кс-етрополе. Имаше хора, които да се опитваха отвсякъде да влязат в сделката. Беше много трудно на мен и Емил Димитров да удържим натиска, особено когато "Екип" публикува информацията за Монако. Дори ще ви разкрия, че по заобиколни пътища се опитаха го отвлекат", заяви Костадинов в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3.
"Директорът на Палермо, който дойде в България, защото някой нещо му беше обещавал, остана изненадан като ме видя. Причината е, че в София е имало човек, представен за мен. Ивайло е свидетел на всичко, което се случи в Сицилия, бе през цялото време до мен. Нашенец му е обяснил, че за сумата "Х" ще подпише, а за "Х+1" ще преплува дори до там. Искам да кажа, че постигнахме три пъти това, което се е обсъждало. Постигнахме това, което един национален състезател на България заслужава. Нека всеки си гледа своите задачи. Аз не съм професор по дългове. Никой не ми е съдружник или управител на фирмата, за да ми нарежда аз какво да правя. Тези деца, от школата в Етрополе, са като наши синове. Те не са пушещо месо или подарък за някого. На хората от Палермо им беше обещано, че пристигаме и подписваме веднага. Бяха организирали пресконференция, снимки с него с новата екипировка. Но ние бяхме отишли, за да постигнем това, което заслужава той. В Палермо преговарях сам, седях срещу двама и трима. Не знам кой е този човек Джанлука, не от моето село Софрониево или Трънчовица. За първи път чувам името му. Не знам и какъв е бил този италианец, който е искал комисионна, за да затвори сделката, не го познавам, не съм го виждал и него. Струва ми се обаче, че някой ще плати за реконструкцията на старинна църква в моето село", уточни той.
"Нещата с Монако вървяха спокойно. Седмица преди да подпишем с Палермо обаче получихме информация, че трябва да изчакаме. Молеха ни да не ходим никъде, защото в момента работили по големи сделки и се налага търпение. Очакваме движение в посока Монако за прегледи. За съжаление понеделник се превърна в тъмен ден. Никой не знаеше какво се случва. Оказа се, че в същия ден се е обадил човек, който се представил за собственик на лит(*кс-етрополе и търсил контакт с вицепрезидента на Монако. Обяснява му се, че офертата на Палермо е отказана, за да може да се подпише с тях. Това обаждане утежни сериозно ситуацията. Появи се и някакво мое изказване в сайт, което не съм давал. Ако някой си мисли, че може да се работи в този бизнес първосигнално, няма да му се позволи. Подписали сме етичен кодекс, който трябва да се спазва", каза още лицензираният агент на ФИФА.
Припомняме ви, че с това изказване неяснотите около преминаването на Ивайло Чочев в Палермо не свършват. Все още от лит(*кс-етрополе отказват да разкрият за каква сума е продаден играча и съответно колко трябва да бъде платено на Чавдар Етрополе - клубът, който държи правата на национала.
Speechless ....