forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Авг 07, 2025 12:28 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1125 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 38  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:00 am 
Аватар

Другия вaриaнт е дa го поръчaме. :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:03 am 
Аватар

freak|joe написа:
Ти наистина не четеш какво се пише. Върни се в темата за тръста, чети там, чети и устава. Когато го направиш съм сигурен, че няма да задаваш този въпрос.

Добре де, кажи как ще стане! Кратко и ясно! Все едно те пита някой в кръчмата дето иска да става член. Нали няма и него да го препратиш към устава и темата във форума?!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:04 am 
Аватар

Синитее написа:
Другия вaриaнт е дa го поръчaме. :smt005

Най реалистичния вариант!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:05 am 

Е отговориха ти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:05 am 
Аватар

Къде това?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:08 am 
Аватар

Най-интересното днес бяха закачките с ванесата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:10 am 
Аватар

acrimonious написа:

Мързи ме да пиша по темата, отговорностите и ангажиментите са свързани с решенията на акционерното събрание и при неспазването им има определени последствия (пр. при увеличаване на капитала, ако не презапишеш в срок, ти намалява дяла и т.н.), но пак да кажем- занимават се с това юристи и нотариуси...

Правиш се, че не ме разбираш...в момента ние поставяме коня пред каруцата...нито знаем каква подкрепа ще получим от левскарската общност, от там да получим допълнителни механизми...спонсори например.....нито знаем, с какви конкретни ангажименти се наемаме в клуба...единственото, което аз реално виждам е, че поемаме 15% от данъчната тежест на батков.
Представи си следната хипотеза...общо събрание на ПФК-то....приема се бюджет от 10 М, изискуем от акционерите, което обвързва Тръста с 1.5 М моментално.....а ние не сме готови....какво правим тогава?
Втората хипотеза....за мен надценена....Тръста събере 5000 члена за една година...за мен доста надценен вариант....но да го приемем... 5000 Х 20 = 100 000 + 300 000 от някъде си....еми пак не стигат.....какво правим тогава?
Ми ние.....визирам Тръста просто нямаме реална представа за задълженията на клуба, защото аз съм уверен, че дори батков да капитализира акциите, а не просто да ги отпише, води след себе си куп ангажименти....в най-кратки срокове....като издръжка на клуба във вид на заплати, данъци, поддръжка на базата....отложени плащания....сещам за за стадиона, за които трябва да се платят едни 3,2 М още януари....и куп други. Ние тръгваме отзад напред ми се струва....
И още нещо трябва да се каже ясно на хората.....Ако сте акционер в дадена компания, в случая Тръста, това не означава, че можем да се включваме в ежедневното развитие на "бизнеса", тоест управлението на клуба.....Степента, до която ще имаме думата е само на ежегодното гласуване при избора на борд.....това първо и второ....основната идея на всяко АД, какво е?
Да притежаваме акции на дадена компания означава, че ние сме един от многото собственици на компанията и като такъв, ние имаме право на собственост....и се надяваме на печалба...това го махам, защото става въпрос за Левски....но в случая ние не купуваме или получаваме не собственост...а дълг....факт. :!:
Ето тия неща трябва добре да се изяснят, а не като набора, да викаме, ами като не ти отърва....прав ти път......сори за цитата 7:1 :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:13 am 
Аватар

Жалки сте и не говоря за футболистите, а за форумните мрънкачи, така наречените glory hunters. Грам не ме интересува, че Левски паднал от бирое, не ме интересува и ако завършим на 7мо място. Обичам Левски и екип ще си купя, и чорбарите ще храня, и ще си кача още снимки на Левски във фб, пък ако ще и да падаме от всеки.
п.п. Цитатът за Левски без Гунди е много силен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:16 am 

Силен последен пост на Търговище,обобщи всичко общо взето (казвам го сериозно,без грам ирония) :lsclapp :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:21 am 
Аватар

UL написа:
Моля те да ми изброиш тези клубове в Германия, където ФЕНОВЕТЕ управляват клуба със своите 51% акции и да ми напишеш точно как го правят :)
Може би се събират всичките 200 000 акционера и назначават президент, треньор, домакин и почват селекция за играчи :)
Очаквам все пак да ми посочиш клубовете и как става управлението.

Направи си справка във wiki и виж сам колко отбора от водещите отбори в Германия са акционерни дружества с дял на феновете над 50%.
Лично от мен един прекрасен пример - Борусия Дортмунд: http://de.wikipedia.org/wiki/Borussia_D ... 6_Co._KGaA
Държейки акции например в Борусия, човек има право да гласува при избирането на хора в управителния съвет.
В примера - след като Нийбаум и Майер докарват невероятна финансова криза, така договорите им като президент и меринджей просто не биват подновени. Вместо това Раубал се връща отново като президент, а Вацке става изпълнителен директор.
От тогава са изминали 8 години, а клубът от 120 милиона задлъжнялост, днес е на годишна печалба от... И това може да провериш. :wink:
sin_1914 написа:
Аз имам предложение отностно популяризирането на тръста. Защо не се поставят на първата страничка на тръста. Целите, изброени в четлив и разбираем формат, бенефитите/ползите от съществуването му. И няколко параграфа по на долу секция с често задавани въпроси и техните отговори. Така ще има по малко объркване и конфронтации, от които в момента нямаме никаква нужда, а напротив. Знам че тука са само начетени професори и доценти, които мисловно и душевно асимилират материята, но все пак има и олигофрени като мен, както един много-уважаван от мен измамник се изрази за моята особа, които биха били спечелени доста лесно с едно такова обобщение както предложих по горе. На мен например ми отне доста време в четене на различни теми, докато се орентирам в ситуацията и антиматерията на тръста.

http://sinyabulgaria.org/ Сайтът ми изглежда напълно изчерпателен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:32 am 
Аватар

Момчета, в момента Левски е неработеща структура, оглавявана от един глупак, ема един финансист, който е долу горе в час и надолу нищо, с главно Н. От няколко години финансиран от бог знае кой, без финансови отчети публикувани както е по закон и без ясна визия за бъдещето. Този процес беше доведен до полууспешен край благодарение и на някои наши легенди. Това ръководство на клуба реши, че не е нужно да направи нещо за вековния юбилей, да се опита да изгради някаква структура. Левски съществува само и единствено благодарение на ентусиазма на десетина човека, които жертваха много за да осъществи юбилея ни и да се създаде Тръста. Малко или много левскарската общност показа, че е фактор с който трябва да се съобразяват. Не забравяйте, че Тръста е организация в която хората работят на доброволни начала и за тяхна сметка ( дано скоро това се промени ), нещата стават бавно, но се случват, а за да се случват трябва активност. Аз също искам Тодор да се махне, но това към момента е малко вероятно да стане. Така, че първо имайте вяра, щото без да вярваш в успеха нещата не стават, привличайте приятелите си за каузата, събудете познатите си левскари от летаргията и идвайте на стадиона, купете си карти, фланелки. Това е начина.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:46 am 
Аватар

Kво е станало днеска? Загубили сме финал за КЕШ от берое, с два гола в последната минута ли :smt017 Кое е новото? Отбор, съставен от некадърници, да загуби мач? Айде стига глупости! На първия случайно срещнат да му кажеш, че в Левски играят борко, морко, пачо, лъчко, владко и мн. др., и без да разбира от футбол, ще му стане ясно за каква некадърна сбирщина става въпрос!
Дайте да съсредоточим усилията си върху идеите на тръста и да се спрат тия футболни драми. Да, не е приятно, даже напротив- откачам да гледам тоя слаб, меко казано, Левски, но в момента имаме Важна задача, чието довеждане до края може да спаси клуба ни, и да ни донесе бъдеще, много по-различно от настоящето.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 12:58 am 
Аватар

Кока-Кольо написа:
Има обаче и нещо друго! Хайде вече или всички да спазваме правилата, или тия дето на ги спазват - да ядат дървото! Щото на мене ми писна ония скъсаняци от Панчарево, в разрез с всякакви лицензионни правила за финансов феърплей и тн. само да взимат без да плащат. Шото тая работа започва да става малко циганската. Ние хубаво сме бедни - стоим си на тъмно и студено, защото не можем да си плащаме, а мангалата от Панчарево на 6 месеца слага нова сателитна чиния, краде ток, вода не плаща, ходи на екскурзия в Холандия и получава помощи за 15 чавета. Според мен е крайно време тези въпроси да се поставят, първо от тръста пред ПФК, а после и клуба пред БФС, лиги-миги и тн.

Това е адски важно и ме яде от много време, но нямам представа как може да се изреже този тумор. Може би трябва да започнем да говорим за този проблем навсякъде.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:00 am 
Аватар

Shtraker написа:
UL написа:
Моля те да ми изброиш тези клубове в Германия, където ФЕНОВЕТЕ управляват клуба със своите 51% акции и да ми напишеш точно как го правят :)
Може би се събират всичките 200 000 акционера и назначават президент, треньор, домакин и почват селекция за играчи :)
Очаквам все пак да ми посочиш клубовете и как става управлението.

Направи си справка във wiki и виж сам колко отбора от водещите отбори в Германия са акционерни дружества с дял на феновете над 50%.
Лично от мен един прекрасен пример - Борусия Дортмунд: http://de.wikipedia.org/wiki/Borussia_D ... 6_Co._KGaA
Държейки акции например в Борусия, човек има право да гласува при избирането на хора в управителния съвет.
В примера - след като Нийбаум и Майер докарват невероятна финансова криза, така договорите им като президент и меринджей просто не биват подновени. Вместо това Раубал се връща отново като президент, а Вацке става изпълнителен директор.
От тогава са изминали 8 години, а клубът от 120 милиона задлъжнялост, днес е на годишна печалба от... И това може да провериш. :wink:

Благодаря ти че ми даде линк на немски, признавам че всичко разбрах.
А ето какво стана като потърсих сам :
Цитат:
In Germany a majority control by a single entity (person, or company) is not permitted by the league,and is the German law for clubs. The law suggests a registered club should have minimum 7 members. The league requires that either a club, or a limited company which is controlled by a club with 50% + 1 vote can get a license to participate in the German first or second league. In the lower leagues, it is required to be a club

Иначе е много хубаво да ги сънуваме тия клубове, дето феновете ги управляват, само че такива, освен кварталните отбори нЕма.
Да в големите футболни страни, феновете притежават голям брой акции на любимия си клуб, но това е въпрос на чест и морално задължение.
Един вид инвестиция, както абонаментната карта и мърчъндайза...
НИКОЙ не участва в управлението на самия клуб.
А Борусия дортмунд които толкова умело даваш за пример, направиха нещо друго.
ФЕНОВЕТЕ СПАСИХА КЛУБА ОТ ФАЛИТ, защото той беше фалирал и феновете трябваше да съберат огромна сума за инвестицията за да го има тоя отбор и те го направиха под такава форма, но никога и никъде не са управлявали.

Това само исках да прочета, защото ми беше много интересно какви са ти фактите и доводите, но не виждам такива.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:06 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
Момчета, в момента Левски е неработеща структура, оглавявана от един глупак, ема един финансист, който е долу горе в час и надолу нищо, с главно Н. От няколко години финансиран от бог знае кой, без финансови отчети публикувани както е по закон и без ясна визия за бъдещето. Този процес беше доведен до полууспешен край благодарение и на някои наши легенди. Това ръководство на клуба реши, че не е нужно да направи нещо за вековния юбилей, да се опита да изгради някаква структура. Левски съществува само и единствено благодарение на ентусиазма на десетина човека, които жертваха много за да осъществи юбилея ни и да се създаде Тръста. Малко или много левскарската общност показа, че е фактор с който трябва да се съобразяват. Не забравяйте, че Тръста е организация в която хората работят на доброволни начала и за тяхна сметка ( дано скоро това се промени ), нещата стават бавно, но се случват, а за да се случват трябва активност. Аз също искам Тодор да се махне, но това към момента е малко вероятно да стане. Така, че първо имайте вяра, щото без да вярваш в успеха нещата не стават, привличайте приятелите си за каузата, събудете познатите си левскари от летаргията и идвайте на стадиона, купете си карти, фланелки. Това е начина.

Шмиц...добре си го написал, макар че ще оспоря.....чичо Б е по скоро добър счетоводител....отколкото финансист.... :bii_chorbata
Тези факти ги знаем.....и няма да ги решим само с фланелки....за съжаление.... :wink:
Аз имам следното предложение.....да има вече сформиран екип, навярно хората са кадърни....НО!
Но това не пречи, да се потърсят и външни консултанти ПРЕДИ СДЕЛКАТА....и нека тези 15% не се превръщат в самоцел, защото, ако тръгне да фалира клуба, това бащицата няма да го спре....а фалит може да се предизвика и от външен фактор...... :smt006
Нека се направи бизнес план...нека се проверят нещата в клуба.....нека действаме не с емоции, а с разум....
Нескромно е, но давам пример със себе си....считам се за успял човек, според моите разбирания....и то не защото съм много умен или работлив....а защото имам усета да ползвам знанията и уменията на другите....юристи...икономисти....мениджъри....
В моята работа ползвам хора на ниво членове на бордове на банки....Управители и собственици на големи и успели български и чужди фирми....Кметове и Управители на Области....имам много идеи...но как до отида при хората и да искам нещо за каузата...дали пари или знания, когато няма ясна визия за това, с което сме се захванали?
Извинявам се за самоизтъкването..... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:07 am 
Аватар

Всякакви опити да се съпоставяме с Германия и Дортмунд са несъстоятелни и смехотворни. Там феновете заставиха ръководството да увеличи цените на билетите, за да може клубът да избегне фалита. А сега отворете темата за абонаментните карти, където ще намерите спорове- мноу високи тьес цини уа... осим льеаа, брааат. Тьез луди ли са, уа?!?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:10 am 
Аватар

:smt023
Признавам си, че явно това, което съм чувал, не е точно така, но идеята сам я написа.
Цитат:
a majority control by a single entity (person, or company) is not permitted by the league

Идеята е, че го няма това бащинийство, а феновете, притежавайки акции, също имат влияние при взимането на решения. А като си акционер, имаш достъп и до отчета.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:17 am 
Аватар

Цитат:
a majority control by a single entity (person, or company) is not permitted by the league

Идеята е, че го няма това бащинийство, а феновете, притежавайки акции, също имат влияние при взимането на решения. А като си акционер, имаш достъп и до отчета.

за да довърша темата относно криворазбраното "управление" на феновете в Германия,
понеже много се спекулира как феновете управлявали клубовете си по Германия и Испания,
да уточним само огромната разлика между - стабилно спонсорство за любимия клуб, за да не зависи той от един човек (както за съжаление е при нас) или от арабска компания и реално управление на клуб (което не съществува от фенове в професионалния футбол)

Стабилни спонсори никой не ни пречи да бъдем, освен това че се намираме в България и имаме нисък стандарт на живот... ;)

Цитат:
50+1=Smart Business

The steady growth of the Bundesliga is made possible, in large part, by avoiding the injections of cash that have turned middling Premier League clubs such as Manchester City into transfer market giants. Honoring the German federation's 50+1 rule, Bundesliga clubs all have the same majority owner -- their fans, who maintain control of 50 percent of shares plus one. There are a few exceptions, such as Wolfsburg, which is owned by Volkswagen, which, of course, is based in the same city as the team. Ditto Bayer Leverkusen, which is owned by Bayer pharmaceuticals. But in both cases, ownership is still community-based.

The 50+1 rule means that German soccer avoids the economic instability that comes from deep-pocketed entrepreneurs swooping in to purchase a club. Such arrangements go sour at least as often as they work out (see: Newcastle United, Portsmouth FC and Liverpool FC, to name just three).

"What you're not getting is entrepreneurs buying up clubs and amassing massive debt and then leaving the club behind in difficulty," said Chadwick.

[+] EnlargeChristian Seifert
Alex Grimm/Bongarts/Getty ImagesBundesliga CEO Christian Seifert takes a league first, team second approach.

Bundesliga CEO Christian Seifert said, "You have great and serious investors but the question is: What happens if you have investors who maybe only have a short-term interest, who want to trade their shares in the clubs?" Instead, the league prefers to ensure that the "competition overall is getting stronger," said Seifert, and that investment helps more than "one club, which may be good for the fans but bad for the [overall] competition."

In other words, German soccer's zen -- its harmony of fans, parity and solvency -- is a direct result of its chi-like financial landscape.

It's a policy that folds into the Bundesliga's blanket strategy of avoiding risks. While clubs the continent over gladly snag whatever cash they can get their hands on without much concern for how they'll get out of debt, the rules in Germany force clubs to toe a strict financial line. Buy now, ask questions later -- not going to happen in the Bundesliga.

"The licensing procedure as it's currently conducted in Germany is better than what we have in other countries," said Bernd Frick, a sports economist at the University of Paderborn in Germany. "Clubs have to open their books to the league and apparently the football association does indeed exert pressure on clubs that are in financial distress."

German soccer is guided by a 200-page rulebook with precise stipulations on liquidity and debt, among many other things. Perhaps the most important rule: Clubs must demonstrate that they expect to at least break even or they are denied a license to practice professional soccer. Imagine if EPL or La Liga teams were held to the same standard?

"The key issue is to see if a club has the liquidity to allow it to play the upcoming season," said Seifert, stressing that no club is exempt regardless of its stature. "We make sure that the licensing system doesn't work in a way that somebody just writes a letter and draws some flowers around the numbers. We make sure all the figures are reliable because they have to be checked by professional accountants."

Clubs that don't make good on their financial projections are fined and docked points. This happened to Arminia Bielefeld last year. The German soccer federation also reserves the right to order an additional audit by a third party if the numbers aren't adding up.

Overall, though, the numbers are encouraging. Of the 36 clubs across the Bundesliga and second-tier Bundesliga 2, just three are thought to be in the red. Schalke 04 is said to owe about 300 million euros, while Borussia Dortmund is in the hole by an estimated 70 million euros. Hertha BSC has some 60 million euros in debts.

By being kept to a strict budget, German clubs avoid the pitfalls that sink their European peers, like paying inflated transfer fees or letting payrolls mushroom. "In the Bundesliga, the ratio between turnover and player wages is about 50 percent," said Seifert. "In other leagues, it lies between 60 and over 70 percent. This is a crucial point. Having a certain level of turnover reached and then controlling the players' wages is the key to success."

It's all about the fans

The Bundesliga's sound financial footing means that wealth is fairly evenly distributed. No one team can grossly outspend another. The net result: Relative parity rules the league. Although Bayern Munich has won the title five times in the past decade, four other teams have won it, too, and the domestic cup competition, the DFB-Pokal, has had 11 different finalists over that span.

"We need to stay entertaining," said Seifert. "We think that the more entertaining and unpredictable the competition is, the more it will excite the fans." While the merits of parity are debatable, its effects seem to encourage ticket sales in Germany. The Bundesliga has set attendance records for seven years in a row.

[+] EnlargeBayern Munich
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty ImagesDowntown Munich came out to celebrate Bayern Munich's two titles -- the DFB Cup and Bundesliga trophy -- in May.

It's good to be a footy fan in Germany. Not only do you get competitive matches, you don't have to put a major dent in your wallet to support your favorite team. Because fans have a controlling ownership of their clubs, they can keep ticket prices affordable -- about $28 on average, roughly the same as an MLS ticket and less than half of admission to an EPL game.

Bundesliga clubs claim that they wouldn't raise prices much even if they could. "I've asked many club officials: Why don't you increase ticket prices until the first seat remains vacant in the stadium?" said Frick. "Their first answer is always that they would lose money from sponsors, because they want to see full stadiums." That strategy is paying off. The Bundesliga is thought to be taking in more sponsorship money -- some $800 million annually -- than any other league.

So it should come as no surprise that attendance in Germany is the highest in Europe. During the 2008-2009 season, an average of 41,900 spectators came to every Bundesliga game, outdrawing the English Premier League (35,600), the Spanish Primera Division (28,500), the Italian Serie A (25,300) and the French Ligue 1 (21,000).

And it's not the prawn sandwich brigade, either. Bundesliga matches are festive occasions for "real fans," as they say, drawn from a much larger socioeconomic demographic than other leagues.

Some dismiss the attendance boom as a result of Germany having hosted the World Cup in 2006. "It's almost always a major boost to the domestic league," said English sports economist Stefan Szymanski. "You primp up the stadiums and make them very attractive and you get people excited about football. But if [attendance] trails off after a few years you have to ask questions."

No one's asking those questions in Germany. By being fan-friendly and making soccer accessible, the Bundesliga has become the world's most profitable league. Although it doesn't yet gross more than the EPL, which took $3.14 billion in revenue in 2008-2009 to the Bundesliga's $2.18 billion, the Bundesliga's $225 million profit eclipsed the Premier League's $125 million.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:18 am 
Аватар

Скандали и раздори има ли :smt005 :strkstrk :smt005 Просто всички сме с надеждата, че като футболистите ни играят за Левски това ги прави мегадобри. Еми - не :smt006 С тия бастуни - толкова. Ще почакаме, ще потърпим. Много радост сме получавали, много мъка също, но няма да се предадем :levski

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:20 am 
Аватар

Сега ще трябва да се борим на първо място с недоверието. Виждате какво е положението в страната, никой на никого не вярва, всички институции са с нулев авторитет, включително и БНБ, която би трябвало да е абсолютно технократска и неутрална. В цялата тази кочина, ние тръгваме да събираме синята общност и да убеждаваме хората, че за да го има Левски, трябва да отделят от залъка си. Добре, но докато Батков реално разполага с бюджета на Левски, ще ни е много по-трудно да убеждаваме хората. От друга страна, няма как да разкараме Батков преди да се съберем достатъчно хора и да натрупаме някакъв кеш. За мен това е гадния параграф 22 в нашия случай - трудно ще събираме пари, докато Батков контролира клуба, но пък и трудно ще махнем Батков преди да започнем да събираме пари. Дано да го развържем по някакъв начин...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:23 am 

niki87 написа:
Всякакви опити да се съпоставяме с Германия и Дортмунд са несъстоятелни и смехотворни. Там феновете заставиха ръководството да увеличи цените на билетите, за да може клубът да избегне фалита. А сега отворете темата за абонаментните карти, където ще намерите спорове- мноу високи тьес цини уа... осим льеаа, брааат. Тьез луди ли са, уа?!?

Пропускаш факта, че там ходят по 80 000 на мач и със сигурност не работят за по 300 евро. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:27 am 
Аватар

UL, благодаря много за статията, точно нея бях чел преди време!
Цитат:
Bundesliga clubs are required to be majority-owned by German club members (known as the 50+1 rule (de) to discourage control by a single entity) and operate under tight restrictions on the use of debt for acquisitions

Окей, как точно феновете участват, съм го разбрал грешно. Но все пак тръстът спокойно може точно по горе споменатия начин да се намеси. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:34 am 
Аватар

A Bundesliga club board is made up of delegates selected by the shareholders. That way the supporter membership associations or Mutterveirenhave a direct say on the management of the club.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 1:51 am 
Аватар

Явно е от късния час, но като чета - май не сме се разбрали един друг като хората. :bigok UL, нямах предвид за 100% влияние на фенове, които назначават скаутове, треньори и прочие. Визирах възможността да участваш в решенията на мениджмънт ниво, разбирай, единият президент прави ли тотални идиотщини, имаш влияние след това при избирането на нов.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 3:04 am 
Аватар

ICF написа:
 A Bundesliga club board is made up of delegates selected by the shareholders. That way the supporter membership associations or Mutterveirenhave a direct say on the management of the club.

С тая разлика, че Дортмунд си пълнят стадиона всеки божи мач и нямат непродадена сезонна абонаментна карта :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 3:15 am 
Аватар

Ние не можем да се сравняваме с тях, но поне модела на управление можем да взаимстваме! А и е друго когато си собственик, а не да наливаш на батков във воденицата!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 8:53 am 
Аватар

Задължително следващата контрола трябва да е с отбор, в който да има поне 1 чорбар. :strkstrk :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 8:54 am 
Аватар

Тия сравнения с Дортмунд са ми бая далечни, от 80 700 капацитет на стадиона продават по 80 000 карти, ако не и повече. :roll:

Тука се разразиха всякакви спорове. Ясно е че положението е тежко, ясно е че пари няма, ясно е че ако се класираме за ЛЕ тоя сезон, ще е добре. С националната кауза също е ясно, че в момента не можем да се борим. За мен, най-дразнещо е че отбори с не по-голям бюджет и не по-скъпи ритнитопковци ни направиха смешни - бившия ни юноша Мунин, Иво ГлаЪтъ и супер нападателя Венци Христов. Естествено да не забравяме и Ванесата, дето прави мачовете на живота си срещу нас. Силно се надявам Гонзо и треньорчето да променят това и да започнем поне малко от малко да играем футбол.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 9:07 am 
Аватар

Хубчев май и той става като неустойчо и се е заградил с яко негери.

Абсолютно нищо не трябва да очакваме от нашия отбор, който е пълен със страхливци начело с лъчко, който го е страх да скочи за 1 топка до големия негер, пачека, който е тотално скаран с футбола, антон огнянов тони, който е тотално спрял.

Към момента ни трябва 1 централен защитник, ляв бек, едно или две крила/нападател и някой, който да подава топката напред.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2014 9:13 am 
Аватар

Сега се замислих че не можахме да влкараме на Ванесата ..... Ванесата бе батко дето е огъзен на вратата нон стоп :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1125 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 38  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]