Ще го напиша тук, защото темата за Юбилея ми се струва прекалено чиста за да се продължава цапането ѝ с присъствието на името на ТБ в нея.
През годините се опитвах да разбера лицето ТБ – левскар ли е или не е, работи ли в интерес на Левски и всички, които обичат синия любим отбор или гледа изцяло личния си интерес и никак не малкото дивиденти, които идват с това, че е собственик на най-великия клуб в България, чието име се познава и по света? Дали е глуповат или просто е прекалено умен, дали е комунист или е оставил, като срамно петно миналото си в историята? Дали е просто една пионка в някаква по-голяма игра или той е човека, който управлява нещата? През годините на някои от тези въпроси си изградих категоричен отговор, на други не чак толкова. Продължавам да не разбирам как е възможно да притежаваш(може да не е правилния глагол, но дефакто си е така) най –обичания клуб в България и да не искаш да го управляваш, така както е редно за името Левски.. Да си имал цял куп прекрасни възможности да го издигнеш на недостижимо ниво за всички останали и всячески да правиш точно обратното. Въпреки всички идеални условия, които си имал в дадени моменти, ти да правиш точно обратното и по всякакъв начин да се опитваш да го буташ надолу и все по-надолу и днес от футболния клуб реално да е останало само името му и огромната маса обикновени хора, които просто го обичат и винаги ще го обичат.
Тук идва и следващият въпрос, как е възможно след всичките цигании и нелепи управленски решения през годините, толкова малко хора да осъзнават, къде се крие проблема и в същото време толкова много хора да приемат лицето ТБ, като човека, който само плаща и разни "човечета" с нечисти намерения около него му пречат да управлява Левски така както е редно. Това наистина не го разбирам и предполагам няма да го разбера. Как е възможно след всяко по-сериозно провинение, шума и вълненията идващи от масата левскари да утихват за точно два до три дена!? И така до следващата и следващата и следващата глупост.. Примерите са безброй много, но явно не са достатъчни за масата хора, които се водят левскари.
Действията му покрай най-големия празник за всеки един футболен отбор днес, а именно достигането на 100 години са просто колосална катастрофа и отново повечето хора(защото не се интересуват достатъчно или просто защото не искат да си го признаят, поради някакъв страх ли.. и аз не знам) продължават да смятат, че човека плаща и това е. Да изоставиш Левски, като негов собственик на вековния му юбилей първо е колосална глупост, а после дори престъпление. Как може да твърдиш, че си левскар, че обичаш Левски, че правиш всичко за Левски и да го изоставиш в този момент. Явно умственият ми капацитет не е достатъчен за да осъзнае това действие, а на много хора им е все тая и това не е редно. Сега е момента да се промени тази неприемлива ситуация и колкото се може повече да разберат, че това е най-голямото предателство на лицето ТБ спрямо „обичания“ от него Левски!
Ясно е, че Левски го е имало преди ТБ и ще продължи да го има много след ТБ и всички нас, но някак си точно ТБ имаше възможността да направи нещо повече, а той го предаде за пореден път. Този път обаче, искрено се надявам, предателството да е с катастрофални за амбициите му спрямо Левски последствия.
Дълги постове не четем, ама днес ме е избило на мощна неприязън към лицето ТБ, след вчерашните му поредни глупости, които изрече.