БоК Ицо след мача!
Цитат:
Очаквахте ли да видите толкова слаб Левски?
- Не искам да бъда краен. Нека да преспим, да изгледаме още един път мача. Утре ще поставяме оценки, но нека да сме малко по-трезви, защото сега всички сме много афектирани.
Може ли Левски да има нов треньор?
- Утре и вдругиден ще се коментират нещата. Не искам да прибързваме с крайните оценки.
Какво казахте на играчите след мача?
- Нищо не съм им казвал. Имах сериозен разговор с тях на полувремето на двубоя със Славия и след него на другия ден. След такъв мач всеки усеща какво е сътворил, така че нямаше нужда да го коментираме повече.
Тодор Батков загатна за сериозни промени, трябва ли да се предприемат такива?
- Пак казвам, че не искам да бързам с оценките. Да преспим, да видим какво ще се случи и тогава да дам коментар. Вижда се, че това не е нещото, което съм очаквал от отбора. Така че сигурно трябва да се направят някои неща. Също така трябва да си направим и равносметка, но за целта трябва премислим. Защото сега всички сме афектирани и можем да кажем нещо, за което утре да съжаляваме.
Изгладихте ли взаимоотношенията си с Тодор Батков относно това, че той не Ви информира за промените в школата? Нормално ли е спортният директор на Левски да не знае за новите хора, които ще работят в академията?
От самото начало бях назначен само за отговорник на първия отбор. Той е собственик, той е предприел действия, каквито е преценил. Не трябва да се търсят сензации от тази история. Така е преценил, ще се съобразим с решението.
Има ли напрежение между Вас и собственика на Левски?
Нормални неща са в живота. След като собственикът не е доволен от изявите на отбора, няма как да няма напрежение. Но мисля, че всичко е в рамките на нормалното.
Преди зимата загатнахте, че ще имате концепция за развитието на Левски в следващите години. Виждате ли как може тя да се реализира или сте обезверен от настоящата ситуация?
Обезверен съм от начина ни на игра срещу Локомотив. Има много неща, които трябва да се променят. Но знаете, че напрежението в Левски е твърде голямо и някой път е много трудно да се такива действия. Надявам се това да е за урок.
През последните години Левски смени много футболисти, треньор, директори. На вас минава ли през ума мисълта да се откажете?
(Дълго мълчание) Има време за всички тези неща, утре ще ги коментирам. Утре мога да говоря по-сериозно и адекватно всичко днес.
Предстои вечно дерби с турците, как може да се вдигне отбора?
Тези мачове са специални и не трябва да има външна мотивация. Дори не смятам Левски да играе за премии срещу турците.
Защо Левски всеки път прави селекция, но реална промяна няма?
Нещата са комплексни. Всички попълнения закъсняха и на този етап не са подготвени. Но това не е извинение. Аз... Както и да е, все тая.
Може ли срещу турците да играете с юноши, защото Тодор Батков загатна за нещо подобно?
- Треньорите решават как ще играем. Ако преценят, че трябва да пуснат юноши, ще ги подкрепя, защото юношите са нашето бъдеще.