Tuchkata написа:
Аз имам един въпрос към блядовище. Защо в иначе добрата Русия има толкова силна мафия, хората не вярват на полицията, на избоите имаха 140% избирателна активност. Защо никога това не се е случвало в Австрия, в Дания, в Швейцария? Защо в днешно време повечето от технологичните иновации се случват в САЩ, Япония, ЕС? Защо има толкова клипове с оркски изпълнения в русия и значително по-малко от европа? Не се заяждам, а искам да видя какво ти мислиш по тоя въпрос

Тучка, говорим за различни неща. Аз говоря за душевното и добротата, която притежава руския народ, като цяло. Ти говориш за битовизъм и политика. Да мафия има, но не е това, което беше в 90-те години. Във време на безвластие се появява мафията, както е било навсякъде по света. Малко по малко нещата се изчистват. Но то къде няма мафия...в щатите ли или в Италия....Испания няма?
Аз не говоря, че в Русия всичко е ок, но виждам развитието на тази държава, нещо което ние например нямаме вече 25 години. Русия след разпада на СССР беше една бедна държава, в изолация. От това положение за десетина години успя да се изправи и да се превърне пак в световен фактор. Равнището на живот постепенно се вдига, а икономическият им растеж последните години е неизменно в топ 3 в света. Има много неща, които не са ниво....липсата на реална демокрация, високата корупция, но там хората работят, а не говорят само. И тази работа дава резултати. Всеки път, като отида, а аз ходя много често, се удивлявам, как за няколко месеца например са успели да построят цели квартали, със училищата и болниците и цялата инфраструктура. Строят се пътища на три четери нива, мостове, за 1...2 години например в Санкт Петербург откриха две нови линии на метрото с над 20 нови станции. И това без помощ от вън или Европа, а със собствени средства. Заплати между 1000...2000 евро вече са нещо нормално и често срещано. Автомобилният им парк е в пъти по нов от нашия в България. Там вече почти всеки купува нова кола, а не трошки на по 10...15 години. Няма автомобилна марка, която да няма завод в Русия. А и не само автомобили се правят. Скоростните влакове вече са нещо обикновено. Аз пътувах от Санкт Петербург до Хелзинки, Алегро се движи с 300 км, в Москва ходи Сапсан с над 350 км в час. Медицината им е на доста добро ниво, но тя винаги е и била. Във военните иновации руснаците са поне 50...60 години преди САЩ. В космоса....Не ми се пише повече, а и едва ли някой ще го прочете цялото, но просто Русия в момента върви по стъпките на дивия капитализъм, но с много свои индивидуалности и собствено лице. А да не забравяме, че е и най-голямата страна в света.