Цитат:
Сектор "Б" покани Бойко Борисов да поеме Левски
Димитър Байлов бе гост на Крум Савов в "Спортен свят"
Говорителят на Националния фенклуб на Левски Димитър Байлов бе гост в предаването „Спортен свят“ с Крум Савов по Канал 3. Той коментира вчерашната среща на привържениците със собственика Тодор Батков, сагата около трансфера на Гари Родригес в Лудогорец и евентуалната смяна на собствеността в „синия“ клуб.
Както вчера Ви информирахме, феновете на Левски от НКП притискат Батков да се откаже от част от акциите си. Вчера, след срещата, на която видимо всички противоречия бяха изгладени, организираните привърженици излязоха с декларация, с която казват, че „времето на адвоката на „Герена“ изтича“ (подробности ТУК!).
Димитър Байлов отрече тези информации, но в същото време призова хората, които евентуално искат да влязат в ръководството на Левски, да го направят.
„Напрежението в Левски е много сериозно, наистина. Срещаме се с ръководството. Батков не съм го виждал досега толкова притеснен, явно нещата са много сериозни. Вероятно всичко е заради липсата на финанси. Той също призна, че няма пари', започна Байлов.
"Всички наши структури ни подкрепиха в тази среща. Допитахме се до много левскари от цялата страна за това каква да е нашата позиция по въпроса с Гари Родригес. Харесваме го като играч, но тук проблемът беше негова продажба на Лудогорец в този момент и начина, по който щеше да бъде извършена тя. Задкулисна продажба, с недомлъвки и без яснота. Левски е много повече от футболен клуб, това не е супермаркет за хранителни стоки. Когато си президент на такъв клуб, който е начин на живот, тогава си длъжен да даваш обяснение на феновете. Това е, което Батков не можа да разбере дълго време. Не можа да разбере, че да управляваш Левски, не е да ръководиш супермаркет. Той вчера ни разбра какво искаме да кажем. Интерпретираха го, че сме му оказали натиск. Ние му казахме сам да си направи избора“, отбеляза един от хората, нахлули на пресконференцията при представянето на Ивайло Петев.
„В момента Лудогорец са единственият пряк и сериозен конкурент за титлата тази година. Не може да си представим факта, утре Гари Родригес да ни вкара гол, да се радва и те да станат шампиони. Да си продадем най-качествения футболист за да закърпим някаква дупка. Така не приличаме на Левски, трябва да сме най-могъщите в цялата група. Трябва да имаме мисленето на голям клуб, ние да командваме парада. Не може някой, с извинение, да те надупи и да ти вземе най-добрия играч“.
„Това, което дискутирахме 2 часа беше страшно за нас и за Левски. Щом Батков каза, че акциите са му в другата стая, явно търси помощ. Призовавам всички по-заможни левскари, сега е моментът да се помогне на любимия ни клуб. Сега е моментът за помощ! Искаме предварително да информираме цяла България какви са проблемите, за да не се озовем в положението на лит(*кс-етрополе. Вече изплуват нови и нови дългове, почват да излизат наяве. Най-важното – ние сме вече в 100-годишнината на Левски. Ръководството май не го разбира много добре това“, отбеляза Байлов.
„Вутов е наше дете. Но там нещата са малко по-различни. Имаше възможността през лятото без пари да напусне Левски. Той дори имаше основание да бъде обиден. Той показа голямо сърце и остана в Левски. Аз лично съм му се молил на Вутов да не напуска. Ето сега ще го продадем за повече пари. Кой е последният трансфер от България в посока Италия? Не трябва да го спираме момчето, нека да отиде. Освен това, това вече става и по негово желание.
Единственото, за което се разбрахме с Батков, беше да не продаваме Гари Родригес“.
„Болката на Сираков е по-друга. Сега не искам да го коментирам. Ако някой може да излезе и да каже, че ни е купил нас феновете, нека лявата ми ръка да бъде отсечена. За Петев получихме „Браво“ от всички наши структури, които ни подкрепиха. Посипахме си главите с пепел, не трябваше да го правим. Казал е, че е бил фен на лит(*кс-етрополе – няма работа в Левски. Иначе Петев не ни е направил нищо. А вие какви неща изписахте след това с Ивайло Петев. Ако Станислав Ангелов беше казал, че е от лит(*кс-етрополе, той нямаше да играе при нас. Какво да чакаме? Сираков искаше подкрепа за Йоканович. Той човекът се опита, нищо не стана. Никой не ни каза за тази смяна. Никой не ни взима на сериозно. Сега щяха заради Гари да станат циркове пак“, загатна Байлов.
„Ние не можем да издържаме отбора. Като идея може да се случи, но много трудно. Повод за притеснение, че може да стане по-зле, ако Батков си тръгне. В последните години обаче в неговото управление нищо положително не се случва. След Шампионска лига, нищо. Кой е виновен за това? Много искам някой да се покаже някой, който да каже Батков си отива, но аз съм тук. Няма го този човек все още. Много искаме да го има, все още го няма“.
затвори Феновете на Левски съблякоха екипа на Ивайло Петев
Феновете на Левски съблякоха екипа на Ивайло Петев
„Посочете ми една грешка на Иво Тонев. От контактите му с феновете - каквото е казал, не ни е излъгал. Когато му звъннеш по телефона, ти вдига и ти казва, кога ще се чуете. Докато други наши ръководители не го правят. Тонев обеща, ако не стане Левски шампион да си подаде оставката, и го направи. Обеща, че ще построи сектор „А“. Това, че към днешна дата не се работи по стадиона, не означава, че трибуната няма да бъде построена до 24 май. Той е хубав човек и се надявам да не ни подведе. Проблемите ще тръгнат след като се направи сектор „А“.
„Ако Бойко Борисов много обича Левски и му се става президент, нека заповяда. Той казва, че е от Левски. Ако извади и пари, добре дошъл“.
„Специално за протестите – полицията много добре познава всички рискови фенове. Пълни глупости са, че участваме в митинги. Като сме хората на Бойко, защо в момента на площада няма нито един фен на Левски“.
„Батков да си опича акъла. Разбираме го, че не му е лесно. Апелирам, сега е моментът, ако има сериозни хора, желаещи да помагат на Левски, да се включат. Положението е тежко. Не ми се вижда реално Дембеле да дойде. До колкото знам, взима уникална заплата – около 40 хиляди евро. Яд ни е, че Генков не играе нищо за много пари. Тези пари му ги е дал Батков, това е. Нека тези хора да си поемат веднъж завинаги отговорността', завърши един от тарторите на сектор „Б“