Цитат:
Първият футболист, който исках да привлечем беше Гулдан, който да дойде без пари, но нямаше пари за заплата. Заплатата му нямаше да превишава тази на Жоао Силва. След това искахме да привлечем капитана на полския национален отбор. Парите, които той обяви, бяха с 15 хиляди евро годишно повече от тези на Дъстли Мюлдер, ние му предложихме 60 хиляди евро по-малко. Капитанът на Панатинайкос – идентична ситуация. Говорим за хора, за които не трябваше да се плаща нито една стотинка – без трансферна сума. Нямаше пари за тях. Даниел Николае, който има над 40 мача в националния отбор и беше готов да дойде да играе до Нова година, а след това Левски щеше да спечели пари от трансфера му в Китай – каза се, че имало вече много нападатели и няма място за него. Преди 3 седмици Иванович – екстракласа играч. Само ако дойде да играе без пари, само тогава можело да го вземем. Защо започнах така – на първия месец ми стана ясно за какво става въпрос. Но аз бях убеден, че мога да вдигна този отбор – развалина....
„Защо казах, че за стадиона има пари, а за отбора няма. В момента Левски урежда кредит от 5-6 милиона лева за строежа на стадиона. Но за футболисти, които иска Наско Сираков - няма. Футболисти – които са друго измерение от нашето първенство и нямаше да струват нито един лев.“
За уволнението на Славиша Йоканович, Наско Сираков заяви: „В петък, 15 минути след мача, ми се обади Тодор Батков. И ми каза, че не иска да вижда Йоканович повече на стадиона. Казах му, че не трябва да се взима подобно решение и това ще е грешка. Казах му, нека утре да поговорим. Аз знаех и виждах, че съм докарал един европейски треньор, с европейско мислене и поведение. И виждах, че някои неща на Йоканович му пречат да успее. Той не можеше да мотивира и да предаде агресията на отбора. Той е един прекрасен треньор. В събота, когато говорихме с Тодор, той ми спомена името на Ивайло Петев. Казах му да ми даде възможност, аз да говоря с Ивайло, и да видя какво му е мисленето за футбола. Говорихме 2 часа с него. Видях у него същите качества, които видях в Станимир Стоилов преди 8-9 години, и бях сигурен, че с този човек Левски може да тръгне нагоре.“
„Аз не съм водил разговори за финанси с нито един футболист. Разговорите се водеха от Иво Тонев. Иво Тонев ми е звънял по 5 пъти всеки ден и той се отнасяше прекрасно с мен. Ние се видяхме в деня на връщането ми. Аз като се разбера с някого, аз му вярвам безрезервно. Аз казвам фактите какви са. Нито една стотинка на Наско Сираков не е отпусната за селекция. 5 човека, които аз исках, не беше взет нито един. Вратарят – Горан Блажевич – направи се всичко възможно, за да не подпише с Левски, благодаря на мениджърите му, те могат да разкажат какви ли не истории.“
Може вече да е пускано, извинявам се ако е така. Наско казва едно към едно това, което всички в този форум коментираме с ирония, но пак той ни е най-виновен.