forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Авг 28, 2025 1:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 122  Следваща

За кой ще гласувате на 12 май?
ГЕРБ 19%  19%  [ 72 ]
"Коалиция за България" 2%  2%  [ 6 ]
ДСБ-БДФ 39%  39%  [ 149 ]
СДС 1%  1%  [ 3 ]
Глас народен 2%  2%  [ 9 ]
ВМРО 10%  10%  [ 37 ]
Атака 10%  10%  [ 39 ]
България на гражданите 2%  2%  [ 8 ]
Друга 7%  7%  [ 28 ]
Няма да гласувам 8%  8%  [ 32 ]
Общо гласове : 383
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 8:29 pm 
Аватар

След като първи признахме Косово, едва ли некой ще плаче за нас ако се инфектира нещо с турците :lol: Божествената ни външна политика се опитва вече 100 г. да ни закрие като държава, като нищо в крайна сметка да успее :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 8:41 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
ОК, какво пречи тогава на турския народ у нас да си поиска независимост или поне автономия :wink: Друг беше смисъла на цялата работа, не може само да се осланяме на НАТО и ЕС, а да няма никакво развитие в държавата, те щели да ни пазят, ще ни пазят ама друг път :wink:

Нищо не им пречи, само че те са дошли тук, докато Шотландия е била суверена държава "добавена" към УК.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 8:49 pm 
Аватар

Тия неща са станали толкова отдавна, че историята вече тотално се е размила :smt006 Преди 300 години не имало и половин албанец в Косово, но сега са независима албанска държава, преди 150 години шиптърите в Македония са били много малко, сега са повече от 30% :smt006, през 19-ти век във всеки по-голям град българите са били малцинство, да не говорим, че до Първата световна война също са били малцинство в повечето Черноморски градове, до преди 23-24 години, мюсюлманите у нас бяха българи-мохамедани, сега са турци :smt006 Нещата се променят адски бързо, не може просто да се чака едно нещо да се случи или да не се случи :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 8:58 pm 
Аватар

По която логика, ние трябва да отстояваме позицията, че държавните граници не бива да следват динамичните демографските промени, а вместо това признахме първи Косово

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 9:04 pm 
Аватар

Тази логика нито е вярна, нито е решението. Идеята да държиш андорийци и да ги обявяваш за вогони нема как да проработи в дългосрочен план.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 9:05 pm 
Аватар

Все тая, брат :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 9:43 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Тази логика нито е вярна, нито е решението. Идеята да държиш андорийци и да ги обявяваш за вогони нема как да проработи в дългосрочен план.

“В дългосрочен план, всички сме мъртви”

Джон Мейнард Кейнс

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 9:48 pm 
Аватар

За теб не знам. Човешката раса принципно е намерила начин да продължава вида си в достатъчно дългосрочен план. аи продължителноста на живот съвсем скоро ще нарастне значително, но това е друга тема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 10:06 pm 
Аватар

Няма такава причина. Планетата може да издържи много голям брой хора, но няма и нужда - ако продължителноста на живота се удължи, раждаемоста ще се намали - нищо ново няма в това, наблюдава се и днес.
А тя според мен ще се удължи доста рязко, поне до максималните физиологични граници на организмите ни. Не сега, не утре, но в близките 100 години е неминуемо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 10:07 pm 
Аватар

Кока-Кольо написа:
По която логика, ние трябва да отстояваме позицията, че държавните граници не бива да следват динамичните демографските промени, а вместо това признахме първи Косово

По логиката, сърбе на върбе :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 10:11 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Няма такава причина. Планетата може да издържи много голям брой хора, но няма и нужда - ако продължителноста на живота се удължи, раждаемоста ще се намали - нищо ново няма в това, наблюдава се и днес.
А тя според мен ще се удължи доста рязко, поне до максималните физиологични граници на организмите ни. Не сега, не утре, но в близките 100 години е неминуемо.

Какво означава физиологични граница на организма ? Сега до психологическите ли живеем :lol: :lol: :lol:
Човекът винаги е живял до физиологичните граници на организма си спряма условията, които средата на живот му дава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 10:22 pm 
Аватар

Ако ми се дочетат глупости, винаги мога да разчитам на Проданов. Изключително надежден източник на глупотевини, при това написани с апломб

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 10:46 pm 
Аватар

SharkyTT написа:
tprodanov написа:

Какво означава физиологични граница на организма ? Сега до психологическите ли живеем :lol: :lol: :lol:
Човекът винаги е живял до физиологичните граници на организма си спряма условията, които средата на живот му дава.

Не, не е така. В момента много често хората умират заради заболявания, или отказ на един орган. Това медицината ще го пребори, и ще стане относително бързо. На човечеството му трябва да се пребори с рака например, за да вдигне продължителноста на живота с десетина години в развитите общества. Трансплантациите стават все по-успешни, по-лесни и по-евтини. Затова, вместо утре някой да умре от инфаркт, или както Джеф Ханеман от чернодробна недостатъчност, това ще бъде преодолявано, и човек ще живее докато тялото му може да издържи цялостно. Към момента доколкото знам, физиологичната граница е към 140-160 години.

Кока-Кольо написа:
Ако ми се дочетат глупости, винаги мога да разчитам на Проданов. Изключително надежден източник на глупотевини, при това написани с апломб
Някой път когато пораснеш достатъчно, за да се включваш и в материи, които не могат да бъдат открити толкова лесно в гугъл, може и да ти се промени мирогледа :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 11:04 pm 
Аватар

:lol: :lol: :lol: Аз пак питам има ли граница и какво я определя ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 11:07 pm 
Аватар

Представи си го като кола. Пукаш гума, и в момента изхвърляш колата. После се научаваш да ги сменяш, и можеш да стигнеш до фазата, в която нещо се чупи непрекъснато, и колкото и да подменяш, вече не става. Ама между двете състояния има бая разлика. Бах мааму, Рибозома не ви ли учеше на теории в биологията бе?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 11:12 pm 
Аватар

Аз те питам нещо конкретно, ти ми отговаряш с коли и глупости. Ясно е колко знаеш какво говориш... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 11:14 pm 
Аватар

Ми на конкретния ти отговор май бях написал по-горе? Има ли граница? Ми има ли, написах ли?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 11:29 pm 
Аватар

:bigok :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 11:31 pm 
Аватар

Копеле, не знам, на различен език ли говорим, или какво? Има ли граница - да, 140-160. Какво друго? :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 11:52 pm 
Аватар

Границата е докогато човек може да старее или демек - докато може се делят клетките - най-лаишки казано, а аз съм лаик в тази материя и пиша по слабата си памет, каквото съм чел. Това при положение, че болестите пукнат :loser2 Мяркал съм из разни четива възрастовата граница от порядъка на тази, която дава Проданов. Чел съм и че основния виновник за стареенето е кислорода, което ако е така си е една голяма ирония :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 04, 2013 12:02 am 
Аватар

Разбирам какво говориш, просто не споделям мнението ти :strkstrk

Личното ми мнение е, че теоритично не би трябвало да има лимит на продължителността на живота. Да определяш физиологичната граница с това, колко пъти може да присаждаш орган е меко казано скандално.

Не смятам да се впускам в спор или дискусия, защото това или иначе е отворена тема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 04, 2013 12:13 am 
Аватар

Не колко пъти, а до кога. :wink: Има сериозна разлика. Отпадането на лимита е моя теза също, но тя не влиза в рамките на периода, който посочих по-горе - в близките 100 години. Но продължаването до 140-160 години определено влиза.

Въпреки, че имаше един хипароизглеждащ гений преди години, който твърдеше, че днешните хора ще живеят до 1000 години.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 04, 2013 1:06 am 
Аватар

Аз пък не искам хората да живея толкова дълго, особено при точно този формат на цивилизацията, щото най-малкото и след 50 години пак за СтаниГЕЙ, Боко, Цвъки и Боленчо ще има драми, за кого от тях да се гласува :bigok Аре нема нужда, както пееше Кембъл Великий(Бог да го прости).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 04, 2013 2:52 am 
Аватар

просТак написа:
Границата е докогато човек може да старее или демек - докато може се делят клетките - най-лаишки казано, а аз съм лаик в тази материя и пиша по слабата си памет, каквото съм чел. Това при положение, че болестите пукнат :loser2 Мяркал съм из разни четива възрастовата граница от порядъка на тази, която дава Проданов. Чел съм и че основния виновник за стареенето е кислорода, което ако е така си е една голяма ирония :bigok

А чел ли си колко жалък процент е кислорода от атмосферата, която дишаме? Азотът е близо 80%, но за него нищо не се споменава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 04, 2013 9:48 am 
Аватар

просТак написа:
...Чел съм и че основния виновник за стареенето е кислорода, което ако е така си е една голяма ирония :bigok

Ако бяха толкова прости нещата :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 04, 2013 10:20 am 
Изображение

:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Май 04, 2013 10:23 am 
Аватар

:shock: :shock:
Тва Жоро Илиев явно...ама този вляво ...Конан Смъртта къв е :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 04, 2013 10:58 am 
Аватар

Тва верно ли е едно и също лице: Галин - Релефа - Конан - Смъртта :ohmygod2
На второ четене и този вдясно Стенли ли е, къв е ...не лъже - малък, но зъл за стотина :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 04, 2013 10:59 am 
Аватар

Е, това е Бащата... :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 04, 2013 11:03 am 
Аватар

Това верно е Сър Стенли Ройс :smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 122  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]