forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Авг 25, 2025 9:39 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 2:16 pm 
Аватар

Аз продължавам с теорията на конспирацията относно Бостънския атентат, а вие си спорете за малоумни неща.
3 дни след взривовете се приема този закон - http://en.wikipedia.org/wiki/Cyber_Inte ... ection_Act
Нещата започват да смърдят все повече и повече.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 2:18 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Ето още едно сериозно допълнение към конспиративната теория за атентата в Бостън. Доста почва да намирисва:
http://imgur.com/a/Nx8EU

Аз искам да видя интервюта и биографии на жертвите. Ще е интересно, какво ще се измисли там, ако е нагласено. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 2:19 pm 
Аватар

Не знам как са били тогава, но сега са на светлинни години, може в някоя друга галактика да ги стигнем :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 2:20 pm 
Аватар

Адепта, то всичко хубаво, ама няма спор :wink: Просто споделих неща, които знам за електрониката, като казах, че самите другари решават да инвестират в тежкото машиностроене. Ти обаче както винаги гледаш да спориш с някого :bigok

Как ще се е развивало в конкурентна среда не мога да кажа, все пак е имало ембарго, машините са се внасяли нелегално, усвоява ли са се и са им правени копия. Тва с четирите години съм го чувал от обикновени хора, а не някакви ръководители. Просто през 80-те почва задъхването и изоставането спрямо запада. А и ресурсите са от доста голямо значение, държавните пари не са с по-голяма стойност от частните.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 2:35 pm 
Аватар

Аз продължавам с теорията на конспирацията относно Бостънския атентат, а вие си спорете за малоумни неща.
3 дни след взривовете се приема този закон - http://en.wikipedia.org/wiki/Cyber_Inte ... ection_Act

CISPA не е нов проект, но беше минал на заден план заради ACTA. Отделно, поне според мен, в оная ченгеджийница си се прилага отдавна, нищо че не е бил приет до вчера.... Това НЕ ОПРОВЕРГАВА теорията за конспирацията :!:

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 2:48 pm 
Аватар

То веднага би си проличало. Ако няма нещо друго значимо за гласуване или правене в държавата, е ясно защо им е нужен такъв цирк. Ще си проличи в следващите седмици, но определено планът не изглежда да сипят няколко бомби демокрация на някаква измислена страна. А можеха, примерно, да обвинят Иран.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 2:49 pm 

не вярва, че инжинерите тук са пропуснали да дискутират уж възстановяването на кремиковци :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 2:52 pm 
Аватар

Boyo написа:
В момента брутният вътрешен продукт на България е с около 30% по-голям от най-високите стойности при комунизма през 80-те.

Всякакви тези, каква индустрия имало тогава и как сега нямало нищо, са абсолютно несъстоятелни и граничат с глупостта

Статистика ма МВФ за БВП на глава от населението в долари

1989 г
=====
Испания - 10.348
Португалия - 5.882
Южна Корея - 5.565
България - 5.450 при население 9 мил. :idea:
Чехословакия - 3.795
Унгария - 2.856
Румъния - 2.294
Полша - 1.769

2007 г. (достигаме нивото от 1989 г.)
=========
Испания - 32,168
Португалия - 21,896
Южна Корея - 21,590
България - 5,520 при население 7.6 мил. :idea:
Унгария - 13,521
Румъния - 7,917
Чехия - 17.544
Словакия - 13.913
Полша - 11,156

GDP Share of World Total (PPP)

България (1989) - 0.295 %
България (2007) - 0.13 %

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 3:01 pm 
Аватар

antonatan написа:
....

Нормално е да го чуеш колко сме били добри. Ние за всичко сме по-по-най. Обаче, с кой сме били конкуренция извън затворения пазар? На база на какво някой казва само 4 години назад? Иначе почти всеки може да получи лиценз за някаква технология, да я развие с цената на големи инвестииции, не е голямо геройство, но е важно след това какво се случва.
И аз съм чел книгата "златните години на българската електроника" :smt017
Wildkid написа:

CISPA не е нов проект, но беше минал на заден план заради ACTA. Отделно, поне според мен, в оная ченгеджийница си се прилага отдавна, нищо че не е бил приет до вчера.... Това НЕ ОПРОВЕРГАВА теорията за конспирацията :!:

Само да не излезне накрая като конспирацията за кацането на Луната :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 3:19 pm 
кацнаха ли според теб? :bigok

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 3:23 pm 
Аватар

Не намирам доказателства за противното. Не и онзи позорен филм на Фокс. Ако беше пуснат сега, щеше да бие Gangnam Style, което е тъжно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 3:28 pm 
Аватар

Wildkid написа:

Не е нов, но това не ти ли прави впечатление?

Цитат:
In February 2013 the House reintroduced the bill [6] and passed it on April 18, 2013.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 3:41 pm 
Аватар

Adepta написа:
Нормално е да го чуеш колко сме били добри. Ние за всичко сме по-по-най.

Всъщност не, нещата, които съм чувал не бяха само цветя и рози и ги няма в споменатата от теб книга- например за адски многото брак, слабият рандеман, за това как заради грешно сметнат резистор сме се провалили на френския пазар...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 4:28 pm 
Аватар

Имаше преди потребител тук с такова съпротивително име, и пишеше много готини неща, беше навътре и с школата...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 4:46 pm 
Аватар

http://www.businessinsider.com/paul-kru ... z2RTqaGfQz

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 6:28 pm 
Аватар

Обаче тук е пълно с ботове, които не могат да излезнат от панелното си ежедневие :smt006

Наскоро гледах интервю с един човек има предприятие и произвежда някакви метални неща, та той каза, че огромния му проблем сега, а и на колегите му е липсата на качествена суровина, след като затворили Кремиковци, нашите почнали да внасят ламарина от Сърбия, но и там фабриката фалирала/ако не се лъжа пак благодарение на Примат Мангал/ и сега внасят от Китай, суровината била пълен боклук и съответно качеството на продукцията намаляло :smt006
Не искам да ме разбирате като защитник на Кремиковци :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 7:42 pm 
Аватар

Дай го малко по-смляно като извод, защото ние с панелното ежедневие все пак загряваме бавно и трябва да ни се обяснява, понякога по 2-3-5 пъти докато разберем.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 8:12 pm 
Аватар

Кока-Кольо написа:
...

Статистика ма МВФ за БВП на глава от населението в долари

1989 г
=====

България - 5.450 при население 9 мил. :idea:

2007 г. (достигаме нивото от 1989 г.)
=========

България - 5,520 при население 7.6 мил. :idea:

GDP Share of World Total (PPP)

България (1989) - 0.295 %
България (2007) - 0.13 %

:lol:

1989 г. имаше държавен курс в НРБ и 1 долар официално се разменяше срещу 1,нещо лева :idea: , а черния курс беше 10 лв./долар :loser2 . Коментирай как трябва да се преизчисли посочената по-горе информация от 1989 и 2007 г.? (ако имаш представа как де...)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 8:24 pm 
Аватар

Не знам как и дали трябва да се преизчислява и защо смяташ, че на другите източноевропейски държави от списъка не са имали същия дефицит на валута. Между другото, не ми се струва правилно черният курс да се счита за меродавен. Всяка стока на черно е доста надценена, същото важи и за валутите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 8:31 pm 
Аватар

Минавам само да добавя загубените незначителните 400...500 хил. работни места.....което естествено никак не се отразява на БВП..... :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 8:45 pm 
Аватар

Ако ще говорим в цифри:
Номинален БВП на човек в щатски долари за избрани години
1988 - 2 453
1991 - 873
2003 - 2 546
2007 - 5 259

Източник: ЮНКТАД

:smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 8:59 pm 
Аватар

Погледнете и българския дял от световния продукт през 1989 и 2007. Българската икономика е два пъти и половина по-малка през 2007 г.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 9:02 pm 
Аватар

Кока-Кольо написа:
Не знам как и дали трябва да се преизчислява и защо смяташ, че на другите източноевропейски държави от списъка не са имали същия дефицит на валута. Между другото, не ми се струва правилно черният курс да се счита за меродавен. Всяка стока на черно е доста надценена, същото важи и за валутите.

Конкретно става дума за България. 1989 имаше дефицит на всичко, а черният курс реално отразяваше събитията в икономиката на държавата. Все пак ще припомня, че валута не липсваше, а бяхме във фактически фалит от 5-6 г. По твоята логика по същото време имаше режим на тока, т.е. имало е дефицит на електроенергия ли? :lol:
Комунистите и отрочетата им опяват от 23 г. колко хубаво е било преди 1990. Носталгичните просто да отиват в Северна Корея. Там ги чакат с крив к.р, чесън и светло бъдеще :oops:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 9:06 pm 
Аватар

Ами нормално нашето БВП да падне като % от световното, все пак световното население се е увеличило с 1/5-та докато нашето е намаляло с 1/6-та, освен това Китай, Бразилия и Индия развиват икономиките си и вдигат драстично БВП-то.
Пък и тук спора беше дали въпреки липсата на индустрия, България няма по-голямо БВП оттогава. А че растежа ни е малък на фона на други страни е ясно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 9:08 pm 
Аватар

Доколкото съм чувал и чел, свободен обмен на валута не само не е имало, ами дори е било забранено да се притежава валута. На баба ми и дядо ми докато са работели в Либия са им взимали доларите и са им давали бонове, с които тук се е пазарувало в "Корекома". И това ако не е дефицит, здраве му кажи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 9:15 pm 
Аватар

Като смятате, да не забравите да вземете предвид, че цялата ни икономика беше в лайна и договорки с останалите братски държави от Източния блок и СИВ :idea: Спомнете си за "един валутен лев" и механизмите на търговия с останалите? :ohmygod
Каква икономика, БНП и какви 5,00 лв. в условията на тоталитарна държава, командна икономика и комунистически режим? :shock:

Дефицит имаше на всичко, само консерви домати имаше в изобилие, но често вътре можеше да се намери бръмбър, муха или нещо друго. Хората с валута на сметка купуваха от Кореком различни вещи и ги продаваха, като при преизчисленията се използваше черния курс 10 лв. за 1 долар. Комунистите ебаха майката на целия свят от 1917 г., а днес още 1/3 от хората по света живеят в комунизъм.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 9:19 pm 
Аватар

Предлагам да се придържаме към сухите факти, без излишни емоции :wink: Постнах числа от статистика на МВФ, не от ЦК на БКП. Ако някой може да извади по-меродавна, МОЛЯ !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 9:20 pm 
Аватар

Кока-Кольо написа:
Предлагам да се придържаме към сухите факти, без излишни емоции :wink: Постнах числа от статистика на МВФ, не от ЦК на БКП. Ако някой може да извади по-меродавна, МОЛЯ !

Ти понякога се увличаш в спора и нещата стават абсурдни - Змея адвокатства на комунистическия режим :smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 9:25 pm 
Аватар

south написа:
Дай го малко по-смляно като извод, защото ние с панелното ежедневие все пак загряваме бавно и трябва да ни се обяснява, понякога по 2-3-5 пъти докато разберем.

Какво ти стана пък на тебе :smt017 Да не ти заседна някоя детерминанта в кривото гърло :bigok
001010101010101101010101 :losers

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 9:26 pm 
Аватар

Кока-Кольо,

Няма смисъл да се гледа назад във времето, когато решенията в икономиката и политиката се вземаха от една шепа лумпени комунисти с незавършен 7 клас. Те бяха слуги на Москва, КПСС, БКП и България бе последната им грижа.
Основен постулат в икономическия анализ е да се сравняват ябълки с ябълки, а не коне с кокошки. Една изродена затворена икономика и един тоталитарен обществен ред не подлежат на сравнение 23 г. по-късно. Нарушен е основен принцип: "...при равни други условия..."

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]