forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 4:59 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 122  Следваща

За кой ще гласувате на 12 май?
ГЕРБ 19%  19%  [ 72 ]
"Коалиция за България" 2%  2%  [ 6 ]
ДСБ-БДФ 39%  39%  [ 149 ]
СДС 1%  1%  [ 3 ]
Глас народен 2%  2%  [ 9 ]
ВМРО 10%  10%  [ 37 ]
Атака 10%  10%  [ 39 ]
България на гражданите 2%  2%  [ 8 ]
Друга 7%  7%  [ 28 ]
Няма да гласувам 8%  8%  [ 32 ]
Общо гласове : 383
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 6:22 pm 
Аватар

Пак да питам - знаете ли, че ДСБ иска да чука куките много люто по най-болезнения начин? Понеже за много хора тук, ACAB е от първозначна важност, чувствам за нужно да се знае, че един от основните приоритети на ДСБ е да реформира пенсионната система и да въведе пълно съответствие между пенсионните вноски и получените пенсии. Което означава да се премахнат всички преференции, а хората, които се ползват най-много от преференции са... МВР :bigok
Какво означава това? В моментът един Ушак получава 20 БРУТНИ работни заплати при пенсиониране. Отделно, че се пенсионират по-рано. Отделно, че пенсиите им не съответстват на това, което са внасяли (всъщност техните вноски ги прави държавата) и получават, несъразмерни на вноските си, по-големи пенсии. ДСБ е единствената партия, която обяви, че иска тези привилегии да се премахнат.
Надявам се този факт да внесе малко светлина относно причините за омразата на някои хора към ДСБ.
Колкото до тези, които редовно раздават "СМЪРТ" за куките - едва ли някога през живота си ще имате възможност да преебете полицай, повече, отколкото той вас, но какъв по-удобен случай да им го набиете грубо и всецялостно, от това да ги лишите от пари и то за цял живот?! :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 6:34 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
......че един от основните приоритети на ДСБ е да реформира пенсионната система и да въведе пълно съответствие между пенсионните вноски и получените пенсии........

Пич...това просто няма как да стане.....което говори за доста голяма некомпетентност или популизъм, макар че аз лично не виждам нищо лошо да има определени компенсации за определени хора и професии....така е по цял свят.... :bigok
Ние сега с нашите вноски плащаме пенсиите на нашите родители....в пенсионния фонд няма един лев спестен...даже наскоро май взеха от Здравната каса и частните пенсионни фондове, за да платят пенсиите...и така е от години и ще продължи още поне 20...30 години....и няма как да се промени нищо, докато аз и ти не се пенсионираме...а нашите пари не се управляват реално и да носят доходи...а не да са похарчени предварително....това ще ти го каже всеки един начинаещ икономист.... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 6:42 pm 
Аватар

И как премахването на тези привилегии ще утежни пенсионния фонд? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:01 pm 
Аватар

Гледам, че ДСБ са се обявили за премахване на тавана на пенсиите, което си е точно в полза на пенсионерите от МВР и армията. Както и на миньорите, които обаче не живеят дълго след пенсия

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:05 pm 
Аватар

targovishte написа:
kozarets1914 написа:
......че един от основните приоритети на ДСБ е да реформира пенсионната система и да въведе пълно съответствие между пенсионните вноски и получените пенсии........

Пич...това просто няма как да стане.....което говори за доста голяма некомпетентност или популизъм, макар че аз лично не виждам нищо лошо да има определени компенсации за определени хора и професии....така е по цял свят.... :bigok
Ние сега с нашите вноски плащаме пенсиите на нашите родители....в пенсионния фонд няма един лев спестен...даже наскоро май взеха от Здравната каса и частните пенсионни фондове, за да платят пенсиите...и така е от години и ще продължи още поне 20...30 години....и няма как да се промени нищо, докато аз и ти не се пенсионираме...а нашите пари не се управляват реално и да носят доходи...а не да са похарчени предварително....това ще ти го каже всеки един начинаещ икономист.... :bigok

Без да ми се сърдиш, но говориш нелогични неща в това мнение и макар да имаш някои верни твърдения, извода ти е грешен.
Факт е, че: внсоките покриват днешните пенсии, а не се събират и управляват - тук си прав.
Факт е, че: това ще продължи още дълго.
Факт е, че: Дянков искаше да вземе парите на частните пенсионни фондове и да влязат в НОИ, но не си спомням дали накрая посмя да го направи. Мисля, че не.
Не е вярно, че: са взимали от Здравна каса за пенсии.
Не е вярно, че: промяна на системата за калкулиране на пенсиите, трябва обезателно да се случва, когато са събрани пари в НОИ. НОИ така или иначе събира някаква сума - идеята е тя да се преразпределя по различен начин и 150-200 хиляди пенсионирани военни, куки, съдии и прокурори (които така или иначе никаква работа не са свършили цял живот) да не тежат с преференциите, които получават.

Премахването на привилегиите не утежнява пенсионната система, а я облекчава. Само куките, военни и в съдебната система повръщат кръв при тази мисъл. Няма никакъв проблем да им се вземат привилегиите и това да даде възможност да се коригират пенсиите на хора с дълъг стаж, осигурявани на сравнително добра заплата, защото в момента те взимат пенсии близки до тези на най-различни аграри, осигурявани на ниски заплати за ниско-квалифициран труд.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:07 pm 
Аватар

Кока-Кольо написа:
Гледам, че ДСБ са се обявили за премахване на тавана на пенсиите, което си е точно в полза на пенсионерите от МВР и армията. Както и на миньорите, които обаче не живеят дълго след пенсия

Не и ако се калкулират по друг начин. Ти говориш в случай, че се запазят привилегиите. Ако се приравнят вноските към получаваната пенсия, пенсиите на куки и военни слизат надолу веднага.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:14 pm 
Аватар

За тези, които са в чужбина и не са се регистрирали, освен лична карта, трябва да си носите и попълнена декларация по образец Приложение 22.

http://www.mfa.bg/uploads/images/Priloj ... aracia.pdf

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:18 pm 
Аватар

Козарски...не се сърдя бре...още повече на тебе...но не мога да схвана мисълта ти...как ще коригираш нещо, с нещо което го нямаш....? :smt017
В момента вноските едва стигат да покриват сегашните пенсии...и тези привилегии, за които говориш не са чак толкова много, като абсолютна стойност...защото от тези 150 хил. "облагодетелствени" служители на година се пенсионират по 3..400 човека :wink:
А за останалото съм много прав...и за здравната каса и частните фондове...което говори, че просто в системата няма кинти....за каква реформа говорим тук?
Трябва да минат години...да се натрупат суми...да се управляват добре и да носят доходност и тогава вече може да се говори за това, което ти пишеш....всичко останало е фигня...както казват едни други ретарди.... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:20 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
Кока-Кольо написа:

Не и ако се калкулират по друг начин. Ти говориш в случай, че се запазят привилегиите. Ако се приравнят вноските към получаваната пенсия, пенсиите на куки и военни слизат надолу веднага.

Задавам ти пряко въпрос.....Майка ми получава 150 лева.....какво ще й приравнят и от кого?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:22 pm 
Аватар

SharkyTT написа:
За тези, които са в чужбина и не са се регистрирали, освен лична карта, трябва да си носите и попълнена декларация по образец Приложение 22.

:smt023
И да питам, тъй като изтървах срока за подаване на ел. заявление...а ще гласувам в Санкт Петербург...мога ли просто да отида и да гласувам....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:24 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
Кока-Кольо написа:

Ако останат в първа категория труд, както и да го калкулират, точно тези ще намажат, може би по-всшия състав. У нас си имам спец по счетоводство и ТРЗ, който ми потвърди :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:34 pm 
Аватар

targovishte написа:
SharkyTT написа:

:smt023
И да питам, тъй като изтървах срока за подаване на ел. заявление...а ще гласувам в Санкт Петербург...мога ли просто да отида и да гласувам....

Да, само с лична карта/паспорт и това заявление, което съм дал.

Цитат:
В изборния ден избирателят представя документ за самоличност (паспорт, лична карта или военна карта (само за военнослужещите)).

Ако не сте включен в избирателните списъци предварително и имате избирателни права, може да бъдете вписан от секционната избирателна комисия извън страната в избирателния списък. В такъв случай, за да гласувате, трябва да представите документ за самоличност (паспорт, лична карта или военна карта (само за военнослужещите)) и декларация по образец (декларация може да намерите в DOC и PDF).

Повече информация има тук.
http://www.mfa.bg/bg/pages/199/index.html

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:44 pm 
Аватар

Да се надяваме, че в консулството ще имат от тия декларации....а аз за да съм по сигурен ще си я разпечам :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:50 pm 
Аватар

И да ги ебеш само в гъза :bii_chorbata Да представиш достойно България в шампионата :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 7:56 pm 

Ще опитам да бъда възможно най-кратък и ясен (предварително се извинявам ако не съм).

Спестените пари от приравняването ще помогнат на държавния пенсионен фонд, само ако бъдат внесени в него и употребени по предназначение.

В повечето категоризирани от Adepta "бели държави", подобни решения не се прилагат в ретроспект, а засягат само бъдещите пенсионери.

Държавния пенсионен фонд се финансира по разходо-покривния метод. Работещите внасят в него, а пенсионерите ползват от него. Проблема в България е, че съотношението на пенсионери към внасящи е в полза на първите (пряк резултат от демографската ни катастрофа).

Други потенциални източници на финансиранe биха могли да бъдат:
- средства от бюджета набавени чрез данъци, такси и акцизи, но в момента кой знае колко повече пари не могат да влязат в пенсионния фонд по този начин
- неданъчни/нетаксови приходи в бюджета от типа на държавни концесии или дивиденти от дейността на фирми с държавно участие, само че в България има няколко такива (и то с миноритарно държавно участие), средствата от които не биха били достатъчни, а от концесиите за злато получаваме 1.5% от приходите.

Решението е пенсионна реформа. Да, но каква?
- Пенсиите да се приватизират. Това е добре, но се отнася за хората от 40-45 годишна възраст надолу. Тази реформа не би засегнала сегашните пенсионери защото те няма от къде да си набавят средства за частна пенсия.

- Да се увеличи пенсионната възраст. Ами това вече го направихме, макар, че в една държава в която средната продължителност на живота при мъжете е малко над 70 години, това е връщане в 19 век в пенсионния модел на Бисмарк (пенсионираш се на 65, умираш на около 70).

- Аз лично съм си мислил и за един друг модел. Да се предоставят икономически стимули на хората, които продължават да работят и забавят пенсионирането си, но това трябва да се прави доброволно.
Примерно нещо от рода на, ако продължиш да работиш на пълно работно време след пенсионна възраст, не плащаш данъци (а плащаш само осигуровки) и същевременно получаваш 1/3 от стойността на пенсията си. Ако пък го правиш на половин работно време, не плащаш данъци и получаваш 2/3 от пенсията си или нещо подобно.
Проблема с една подобна реформа е, че днешната икономика на България генерира много малко нови работни места и всички чакат някой да се пенсионира за да бъде назначен някой по-млад на негово място.

Както и да го въртим и сучим има само едно решение. Тотална икономическа реформа и организирана имиграция на етническите българи и хора с български произход, чрез които да се разкрия нови работни места и броя на внасящите във фонда да надвиши този на ползващите от него.

Последна промяна SZ_FEN на Сря Апр 24, 2013 8:18 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 8:17 pm 
Аватар

или с две думи...това, което написа Козарски...е просто популизъм на Иван..... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 8:22 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
Как с разбиране говорите за валути през 1985 г.,година през която и на повечето от Вас родителите са били с активни пъпки :strkstrk ГДР марката беше 100 марки за 30 лева,като можеше да обмениш до 300 лева в съответната валута в двете страни,които можеше един път в годината да отидеш до един месец-ЧССР и ГДР,можеше и в Унгария да ходиш,но за там не ти даваха да обмениш кинти,можеше на място,законно от банка да смениш за 30 кинта форинти.По банков курс долара беше по-малко от 1 лев,истинската марка беше наполовината на долара.Но такава валута нямаше как да си купиш от банка

1986 г. бях на екскурзия в СССР (Москва ми хареса повече от Ленинград), но си признавам без бой, че не помня как стоеше положението с обмяната на кинти. Имах достатъчно рубли за бонбони, какво повече да иска човек. :smt026

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 8:29 pm 
Аватар

Е,аз бях написал страните-две,три в които може самостоятелно да отидеш,иначе в останали от соц.лагера можеше с туристическа група и там кинтите са били като част от екскурзията.И за не остане някой в заблуда,на Запад не можеше по никакъв начин да отидеш,единствено с бягство :lol: ,което пък водеше до национализация на твоя апартамент и на близките ти,и огромни проблеми за тях и в работа и навсякъде.Хубаво си живеехме :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 8:34 pm 
Аватар

Имахме си изходни визи. :smt007

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 8:42 pm 

Ivan63 написа:
Е,аз бях написал страните-две,три в които може самостоятелно да отидеш,иначе в останали от соц.лагера можеше с туристическа група и там кинтите са били като част от екскурзията.И за не остане някой в заблуда,на Запад не можеше по никакъв начин да отидеш,единствено с бягство :lol: ,което пък водеше до национализация на твоя апартамент и на близките ти,и огромни проблеми за тях и в работа и навсякъде.Хубаво си живеехме :lol:

Ако си студент и получаваш стипендия, я губиш директно, а в зависимост от "престъплението" можеше и да те изхвърлят от университета.

Ако ти предстои да влизаш в казармата заминаваш директно при "неблагонадеждните" в Строителни Войски.

По принцип влизаш в черния списък на МВР и ДС и те привикват профилактично от време на време и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 8:50 pm 
Аватар

Абе по-малките просто гледайте "Баш Майсторът на екскурзия", там всичко си е казано и то още по онова време :smt003 Освен тва е и скандално смешно :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 9:07 pm 
Аватар

Обаче падам от ташак,явно съм мазохист и гледах точно по две минути предизборните митнги на милиционерите в Кърдали от днес и в Кюстендил от вчера.Милиционерите се правят на холивудски звезди,някакъв абсолютно еднакъв сценарии,сцени,прожектори,голяма видеостена и тиквата крачеща сред народа и раздаваща автографи.НЕма такъв ташак

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 9:13 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
Спестените пари от приравняването ще помогнат на държавния пенсионен фонд, само ако бъдат внесени в него и употребени по предназначение.

В повечето категоризирани от Adepta "бели държави", подобни решения не се прилагат в ретроспект, а засягат само бъдещите пенсионери.

Държавния пенсионен фонд се финансира по разходо-покривния метод. Работещите внасят в него, а пенсионерите ползват от него. Проблема в България е, че съотношението на пенсионери към внасящи е в полза на първите (пряк резултат от демографската ни катастрофа).

Вие пропускате един един важен момент - пенсионираните (към момента) военни и куки са около 150 хил. души, което е между 5% и 10% от пенсионерите. Реформата не засяга само това, че им го набият с високите пенсии, а ще им отрежат и 20-те брутни заплати при пенсия и възрастта за пенсиониране. С тази мярка и прекалкулирането на пенсиите на останалите (според стаж и професия), пенсиите на едни ще паднат, а на други ще се качат, за да е по-справедливо съотношението на това, което са внасяли през годините спрямо това, което получават. Не казвам, че това ще доведе до постигането на някакви супер-пенсии, но със сигурност е добро начало, а най-важното е, че куките ще го засмучат :bigok
targovishte написа:
или с две думи...това, което написа Козарски...е просто популизъм на Иван..... :bigok

Сметам, дека току-що показах, че Кара Иван е гений и шиба люто куки :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 9:16 pm 

Тука има ебати лицемерите! Хранят Ангел за клипчето, но ако си прочетат мненията назад има яко СМЪРт, к-у-р, бобонго, болести и кво ли още не за политиците, които са ни ебавали маменцето толкова години! Излезна някой да каже това, което всички мислят и стана невероятно голямата излагация!
По- добре помислете къде е клипчето на ВМРО и къде са клиповете на останалите политически "сили".
Мога ли да попитам хората, които са навътре в политиката, по колко искат телевизиите за т.нар. пакети(клипове + участие в предизборните дебати), че май са малко повече от парите, които събрахме за предишния мач със свинете, както и кой "играчи са на дебатите"!?!
Очаквам тонове Уайна да ме облеят(колкото няма да облеят свините и село унтерменшки изрод)!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 9:21 pm 

Така е, каза им го Ангел, евала. :lol:

Както вече съм казвал, аз се имам за много умен, но явно греша и съм доста прост, след като на предните избори гласувах за тоя инфантил. :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 9:31 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
Вие пропускате един един важен момент - пенсионираните (към момента) военни и куки са около 150 хил. души, което е между 5% и 10% от пенсионерите. Реформата не засяга само това, че им го набият с високите пенсии, а ще им отрежат и 20-те брутни заплати при пенсия и възрастта за пенсиониране. С тази мярка и прекалкулирането на пенсиите на останалите (според стаж и професия), пенсиите на едни ще паднат, а на други ще се качат, за да е по-справедливо съотношението на това, което са внасяли през годините спрямо това, което получават. Не казвам, че това ще доведе до постигането на някакви супер-пенсии, но със сигурност е добро начало, а най-важното е, че куките ще го засмучат :bigok

Това няма как да стане, защото ранното пенсиониране и 20-те заплати засягат още много други извън куките и шапките :wink:, а "ония" няма да си дадат така лесно привилегиите . Пък и наскоро герберите вдигнаха пенсионната възраст с около 10-на години така, че кура пак е в гъза, как ще се прекалкулира пенсията на някой вземал по 300 лева заплата за да получи 1000 лева пенсия, на каква база?, а на мангалите, а на тези, които не са работили въобще, а на псевдо инвалидите :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 9:46 pm 
Аватар

никак....писал съм по нагоре защо няма да стане...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 9:57 pm 

Omraz написа:
Така е, каза им го Ангел, евала. :lol:

Както вече съм казвал, аз се имам за много умен, но явно греша и съм доста прост, след като на предните избори гласувах за тоя инфантил. :?

Добре, че ти е дошел акъла у глъътъ! Не ми даде отговор на въпросите, та ше си чекам!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 10:08 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
Adepta написа:
Американците знаеха ли :strkstrk
Е кво имаше да знаят,като никой от нас туземците нямаше как да си купува.

Не бай Иване, имам предвид знаеха ли американците, че с ~1,3 долара могат да си купят 1 безценен лев :lol:
Mr. Smith написа:
....как ще се прекалкулира пенсията на някой вземал по 300 лева заплата за да получи 1000 лева пенсия, на каква база?....

Не мисля, че Козареца говори за такива цифри, то прекалкулиране има и сега. Въпроса е да им се махнат тия безмислени 20 заплати, и тия високи пенсии за баране по кура 25 години, ебах ти и парите. Станахме малко като Щатите - 5 години даскал, пожарникар или полицай и доживот мангизи :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 10:13 pm 
Аватар

Glavan написа:
Тука има ебати лицемерите! Хранят Ангел за клипчето, но ако си прочетат мненията назад има яко СМЪРт, к-у-р, бобонго, болести и кво ли още не за политиците, които са ни ебавали маменцето толкова години! Излезна някой да каже това, което всички мислят и стана невероятно голямата излагация!
По- добре помислете къде е клипчето на ВМРО и къде са клиповете на останалите политически "сили".
Мога ли да попитам хората, които са навътре в политиката, по колко искат телевизиите за т.нар. пакети(клипове + участие в предизборните дебати), че май са малко повече от парите, които събрахме за предишния мач със свинете, както и кой "играчи са на дебатите"!?!
Очаквам тонове Уайна да ме облеят(колкото няма да облеят свините и село унтерменшки изрод)!

Въпросът ти май касае средствата на партиите... Малко по-назад сме коментирали имотите на ВМРО и това, че в момента се оплакват от бедност. Някой явно е останал доволен.
А ако това поведение на Ангел е бъдещето на българската политика... Много лошо. Но не мислиш ли, че таргета на това клипче са хора... елементарни?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 122  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]