forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Авг 26, 2025 6:24 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 122  Следваща

За кой ще гласувате на 12 май?
ГЕРБ 19%  19%  [ 72 ]
"Коалиция за България" 2%  2%  [ 6 ]
ДСБ-БДФ 39%  39%  [ 149 ]
СДС 1%  1%  [ 3 ]
Глас народен 2%  2%  [ 9 ]
ВМРО 10%  10%  [ 37 ]
Атака 10%  10%  [ 39 ]
България на гражданите 2%  2%  [ 8 ]
Друга 7%  7%  [ 28 ]
Няма да гласувам 8%  8%  [ 32 ]
Общо гласове : 383
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 6:34 pm 
Аватар

Кой е Илия Минев? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 6:47 pm 

tprodanov написа:

Един от малкото истински дисиденти в България по времето на Бай Тошо.
Оставиха го да умре като куче преди няколко години.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 6:49 pm 

Adepta написа:
SZ_FEN написа:
...В Хасковска област са останали главно турци и роми, като неотдавна, община Хасковски Минерални Бани подаде молба за членство в асоциацията на турските общини....

И викаш тия да ги зарежем там :lol:
http://www.borm-md.org/
Като гледам не е уникално явление.

Не. Ти го викаш това. Аз просто констатираx факт, че само такива хора са останали там. Не съм коментирал каква трябва да е държавната политика спрямо тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 6:53 pm 
Аватар

Включвам се директно :bigok ,аз няма да гласувам за Костов,както казва и Козареца,ще гласувам въпреки Костов,няма да Ви занимавам с мойте лични наблюдения,които имам към Иван Костов,още по-малко във форум ще го направя,но ще гласувам за политическата сила,която е най-близка до мойто мислене и това е ДСБ-БДФ,за огромно мое съжаление,тази коалиция не успя да събере повече политически организации в нея.СДС преди се разпадна,защото явно все още имаше достатъчно много хора от тях,които не бяха готови да имат власт,защото много от тях се почувстваха фактори и страшни вождове,някои от тях естествено бързичко усетиха и сладостта от това да си главатарче и да имаш власт.Сегашното подобие на СДС се роди от семенцето на милиционерите.А иначе моето предложение е да се спре в тая тема непрекъснато да се говори за Костов,а да се обърне повече внимание на това,което предлага и ДСБ-БДФ,а защо не и другата политическа паплач.Да,на тези избори е изключително важно да се гласува,защото по много белези,виждам прилика с 1989г.,за която доста се постара едни партийни хорица,които от месец са безработни.И да не забравяме,че в този форум сме привърженици на Левски и меренето на пишки е вредно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 6:56 pm 
Аватар

tprodanov написа:

Цитат:
Има в света един човек, който е много изстрадал и преживял повече време в затвора като борец за човешките права.И това е българинът Илия Минев. Признанието не е на кого да е, а на нобелиста Нелсън Мандела.То дойде доста късно и създателят на Независимото дружество за правата на човека не можа да го дочака.

В края на 1996 година близки съратници на Илия Минев обръщат внимание на Иван Костов да го приобщи към новото СДС. Кой пък беше този, вдигнал недоумяващо рамене Командира. Накратко го представили, но Костов смръщил вежди и видимо дал да се разбере,че няма нужда от него.

Съжалявам,че не се включи в СДС, признава , но пак след смъртта му, първият председател на демократичното обединение Желю Желев.Премълчава обаче, че Илия Минев не е бил допуснат дори да мине покрай сградата на „Раковски”134.Този изтощен от защитата на своята кауза за правата на човека вече възрастен човек не е допуснат на нито един митинг на опозицията след 10 ноември 1989 година да говори.С изключение на една публична проява в Пазарджик, където успява да се докопа до микрофона, но бива прекъснат от Георги Спасов –говорител по онова време на НКС на СДС.

Че комунистите не са обичали Илия Минев това е лесно за разбиране. Че са го натъпкали 27 години в затворите, от които 1860 дни е бил в карцера – също може да се обясни. За онази идеология той е врагът, който трябва да се преследва и сломи. Но се оказва,че е един от малцината, който не бива пречупен и не подписва никакви декларации за сътрудничество – наистина костелив орех.Ето какво пише в справката на Държавна сигурност- Пловдив изготвена по искане на ЦК на БКП.”Илия Минев ероден през 1917 година в град Септември, произхожда от богато земевладелско семейство.В края на трийсетте години завършва висше образование –химия във Франция. Бил е в ръководството на пазарджишките легионери, проддържал е връзки с фашистката власт, активно е сътрудничел на полицията и Гестапо. Организирал и участвал преследвания и погроми на евреи.През 1946 година е осъден на доживотен строг тъмничен затвор. Впоследствие присъдата е заменена на 20 години лишаване от свобода. От затвора излиза в края на 1962 година.”

Справката не свършва до тук и проследява неукротимата енергия на Минев за борба с властта.Там се упоменава как на 16 януари 1988 г. в неговия дом в Септември и по негова инициатива се създава първата дисидентска и независима легална антикомунистическа организация –Независимото дружества за защита на правата на човека /НДЗПЧ/.Това са 16 души, към които през есента се присъединява и д-р Константин Тренчев.Естествено всеки опит да бъде регистрирано дружеството са блокирани, сбирките им се осуетяват, някои от активистите попадат и в ареста.Дружеството намира добър прием сред насилствено преименуваните турци, които спомагат да се изграждат организации по места.

Илия Минев не е допуснат на прословутата закуска с президента Митеран в началото на 1989 година. Част от ръководителите на дружеството са арестувани, а документацията е иззета. Илия Минев обявява гладна стачка и удпява да издържи 62 дни, които без малко не го вкарват в гроба.Той е блокиран и не може да участва в Международния екофорум в края на октомври 1989 годисна в столицата.Намира се едва ли не под домашен арест.

Такава е накратко биографията на този затворник за правата от европейски ранг до промяната на 10 ноември 1989 година.Той сигурно се е радвал повече от свалянето на Живков, представял си е,че вече идва ред на неговото дружество и че при демокрацията ще бъде съвсем,ама съвсем друго. Но не би.

Как е бил посрещнат, споменахме по-горе. Има и още един показателен случай. През януари 1999 година осем партии и движения внасят при тогавашния президент Петър Стоянов предложение да бъде награден с орден „Мадарски конник” за заслуги към България.От президентството се правят на разсеяни, Стоянов отклонява въпроса и не сторва последен жест на признание към стареца, който вече гасне.

Само след три седмици –на 6 януари 2000 година, забравен, самотен и в пълна мизерия в порутената си къща в Септември, издъхва на 82 години човекът, който беше признат от Мандела. Но не и от българските демократи.Единствен,който се е сещал за него и го е подпомагал всеки месец с пари, е бил Константин Тренчев. Навестявали са го още и най-верни останали съратници.Погребението, както и последните му години и месеци, е също мизерно и малобройно. Наистина животът на Минев е една възходяща спирала на страданието. И то за една кауза, в която е бил убеден ,че е справедлива и праведна.

Ето каква е веруюто му, записано от д-р Иван Гаджев: „Моето верую са свободата, демокрацията, законността. Властта сама по себе си е необходимо зло. Общественикът има една единствена задача –приемайки държавната формация, избрана от народа, да следи за ненакърняването на свободата на мисълта, словото, религиозната съвест и партийното предпочитание на отделния индивид.Мои първи приятели, старци като мене- по на 70-74 години, ме нападат:Махай това дружество! Дай да образуваме партия! Казвам –не! Ако го направим, няма да се различаваме от останалите. Утре, когато обществото ще живее при демократични условия, ние ще сме балансиращата сила между партиите, която ще изисква от гражданите търпимост, законност и ред.”

Общо-взето това е. Човекът е вярвал, че нещата ще се оправят, ако е „свободен отделният индивид”.Искал е не да бъде във властта, а неин коректив. Красиви илюзии.Но нали това е чарът на живота – да съхраниш илюзиите си, независимо какъв хастар имат и на колко години си. И както си е по стародавна наша традиция – един българин става значим като умре. Две години след кончината на Илия Минев в София му вдигат скромно паметниче. След шест – бюст- паметник и в град Септември. А преди това го титулуват почетен гражданин и кръщават на негово име едно малко площадче. И ще нещо- общинарите забелязват полусрутената му къщичка и вземат решение да направят музей.Както се казва – това не се прави за умрелия, а за живите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 7:11 pm 
Аватар

Хахаха щом има хора, които вярват, че Костов не е милионер какво да говорим повече? :bigok Нека погледнат само как става приватизирането на Булбанк и всичко по темата дали Костов е милионер е изчерпано.

А други, които са присъствали на откриването на кампанията на ДСБ и се прегръщат с Костов (като Козарски например) няма как да са безпристрастни, да гледат обективно и да казват, че гласуват за ДСБ въпреки Костов :8) Сори, Ники, но цялостното ти поведение е точно супер пропагандно и поне да ти плащаха за тая предизборна кампания (защото съм сигурен, че не ти), а не да си останеш само със снимките с Костов :smt003

Към този момент без ГЕРБ няма пари за Левски и стадион, това е по темата :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 7:14 pm 
Аватар

Жоре,моля те махни го това последното ти изречение,гадно е,кощунствено е и за мен е неразбираемо,че точно ти го пишеш,при това не за първи път.Хората трябва да имат и чест бе мама му стара

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 7:17 pm 
Аватар

Кощунствено и гадно е отвсякъде, но да не съм аз виновен, че в момента това е реалността? Или като си затваряме очите ще я променим? Или ще се правим просто на прекалено наивни?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 7:30 pm 
Аватар

И предлагаш да гласуваме за преоблечени комунисти,за да имаме стадион.Ако това е цената,на мен и тоя си ми харесва,можем и без сектор А.Сега се чудя,дали ако на времето бяхме почнали да си викаме Витоша,дали нямаше да си ни върнат националният,нашият стадион,кво толкова,Витоша е красива планина

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 7:35 pm 
Аватар

Аз отидох на откриването на кампанията, но не виждам какъв е проблема в това? Освен това, даже не го бях планирал - Мичо ме накара и аз взех, че отидох :bigok Но никъде не съм казвал, че съм безпристрастен - аз съм пристрастен и то много.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 7:42 pm 

Brannik написа:
Към този момент без ГЕРБ няма пари за Левски и стадион, това е по темата :bigok

Ясно е, че политиците смятат електората за идиоти, но подобни изказвания все повече ме карат да мисля, че и ти смяташ хората с които пишеш в един форум за идиоти. :smt006
Както и да е, имаш приятели тук, те да преценят дали се излагаш в очите им. Какво мислят другите - предполагам ти е все едно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 8:04 pm 
Аватар

Бай Иване, времената са съвсем различни, сравнението ти е некоректно.

Омраз, никой не смятам за идиот, но смятам някои хора за наивни. Или има хора, които наистина вярват, че ВТБ бяха докарани от преговорния гении и бизнес нюха на батков, или че Левски се издържа от батков, или че той дава парите за новия стадион, или че газпром ще влиза в Левски от любов към спорта и че е случайност, че откакто падна правителството преговорите с тях са замразени?

Дали се излагам в очите на приятелите ми в случая няма голямо значение. Факт е, че за мен е ясен собственикът на Левски, ясни са ми всичките им схеми и зависимости и по какъв начин в Левски идват пари. Ако това ме прави да се излагам - ок, излагам се.

От толкова седене в чужбина явно може и да съм затъпял, не знам, защото е факт, че за мен в момента е по-важно да имаме стадион, който ще използваме следващите 50-100 години от това точно на тези избори да гласувам за идеали и дали някой ще вкара за следващите 4 години 10 депутата в парламента. Освен това съм и обиден на ДСБ и Костов, че за едно елементарно обединение не можаха да се разберат и на ВМРО заради факта, че пак търсиха да правят безпринципни и малоумни коалиции. Така че място за идеали и убеждения - на следващите избори, като си построим стадиона.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 8:09 pm 
Аватар

Жорка, верно си се побъркал....ГЕРБ, Милуол...на Фулъм Роуд няма ли някой добър шринк, брат... иди на некой-друг сеанс... :smt102 :smt102

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 8:40 pm 

Жорка, ти си станал бетер чорбарите. :ohmygod2

ВЪН ДОНОСНИЦИТЕ ОТ ЛЕВСКИ!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 8:51 pm 

Според мен обаче е доста прав. Просто е първият във форума който да изрече на глас/напише тези неща и понеже нещата, които говори са зловещи, затова на всички ви се струва жестоко, това което е написал. Кое от написаното от него не е вярно? Аз само за газпром имам съмнения и ви съветвам да изчакате да се сключи договора, и тогава да се радвате, че Левски се е уредил със стабилен спонсор.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 8:52 pm 
Аватар

Жорка, ако до там ще го опираме... И при червено правителство пак ще продължат преговорите, може да си спокоен за това.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 8:55 pm 
Аватар

Има някаква истина в думите на Жорката, но това в никакъв случай не означава, че трябва да гласуваме за тая гняс герб :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 8:59 pm 

Тъп и плосък клип, но да се кефи селячеството и дано му въздейства. :strkstrk

Макетата са измислили доста по смешен: :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 9:05 pm 
Аватар

kozarets1914 написа:
Аз говорех на Кара–Кольо, който има бийф с Кара Иван и затова плюе по жена, която не го заслужава. Кара-Кольо, кога ще ти напия бирата в квартала? Имате там някакво много пропаднало и много вкусно кръчме.

Адаш, тия пишман Сорос-интегратори от НПО-то дори не си помисляй да ми ги хвалиш под никаква форма. А ако действително имаш идея, че са свършили нещо положително по циганския въпрос, по добре се засрами в ъгъла :bii_chorbata

Колкото до бирата, на линия съм когато кажеш! :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 9:05 pm 

Изображение

дъ бест :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 9:16 pm 
Аватар

Brannik написа:
...
От толкова седене в чужбина явно може и да съм затъпял, не знам, защото е факт, че за мен в момента е по-важно да имаме стадион, който ще използваме следващите 50-100 години от това точно на тези избори да гласувам за идеали и дали някой ще вкара за следващите 4 години 10 депутата в парламента.

Тоест да гласуваме за хлеба т.е. за стадиона? И ние после викаме на перничани орки дето замалко да вкарат доказан престъпник депутат заради хляба си?
Brannik написа:
Освен това съм и обиден на ДСБ и Костов, че за едно елементарно обединение не можаха да се разберат и на ВМРО заради факта, че пак търсиха да правят безпринципни и малоумни коалиции. Така че място за идеали и убеждения - на следващите избори, като си построим стадиона.

Това за обединението не го разбрах - кое му е елементарното?
А на следващите избори ще трябва да гласуваме за осветлението на стадиона ми се струва :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:06 pm 
Аватар

Силно се съмнявам Газпром да не знаят на колко време се провеждат парламентарни избори у нас, и да са си постлали така, че бъдещето им тук да зависи от определена политическа сила. Имайки предвид, че могат да купят съвсем спокойно цялата ни политическа класа, за мен много по-вероятно е следващите управляващи да стоят чинно и да слушат какво искат от Газпром, отколкото някой да им пречи да идват тук.

ПП Бранник, какво за приватизацията? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:21 pm 
Аватар

1. Твърде силно се съмнявам компания от калибъра на Газпром да основава бизнес-интересите си просто на резултатите от един избори, при това в абсолютна бананова република като нашата. Може (казвам може, щото далеч не мисля, че е така) нещата и да са донякъде обвързани с изборите, но далеч не вярвам, че всичко зависи от това кой ще ги вземе. Т.е. - който и да ги вземе, ако тия наистина имат определени намерения, те най-верочтно ще се случат. Може да е с известно забавяне и мъки, но ще се случат. Ако ние сме част от тях - и нас ще ни огрее. Ако не сме - няма.
2. Всички искаме хубав нов стадион и могъщ спонсор, който да направи отбора хегемон. Дали, обаче, съм готов заради един стадион и една, две, пет или дори десет титли, да изневеря на принципите и вижданията си за развитието и бъдещето на собствената си държава - не, не мисля. Подобно мислене имат "другарите" от градинката. При тях победата е над всичко и всички. Те ще гласуват и за ДПС, ако им обещаят стадион. А ние не сме такива. За нас ценностите са наистина ценности. И неведнъж сме твърдяли, пък и доказвали, че за нас ценностите и идеалите на тоя клуб (а защо не - и истинските, патриотични ценности и идеали) са над всичко и над всички и никога няма да ги сменим за една титла, една купа, и дори за един стадион! Левски, истинският Левски и публиката на Левски - истинскаа публика на Левски може и без стадион, без титла, без купа! Ако отборът е това, което хората искат от него - борбен, нахъсан, готов за битка до последно, играчи и ръководство се раздават максимално - можем да изтърпим всичко и няма да ни пука къде играем и дали сме първи! Но няма да сме продали гласа си и да се чувстваме отговорни пред самите себе си, че не сме се противопоставили на убиването на държавата и народа ни!

Лично мнение....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 10:52 pm 
Аватар

http://www.glasovoditel.eu/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 11:06 pm 
Аватар

Малее днес колко глупости са се изписали в тази тема... Ще коментирам две от тях

- БГ е уникална с това, че тук и ако твои роднини починат и получиш имотите им по наследство вече ставаш престъпник автоматично :smt005 Май най-добре като умре български гражданин и всичко да се конфискува от държавата :smt005

- дори и това за стадиона да беше вярно (а то не е), не виждам как некъв кирлив стадион може да е по-важен от бъдещето на децата ми :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 11:11 pm 
Аватар

Изяждате ли се,мозъци/капацитети?Последните страници ги скролнах.Нема да ви казвам нищо,нямам мнение или по-точно в тоя момент е все тая какво ще стане...за футбол ли трябваше да се говори тук при предстоящите мачове...или аз съм се бъгнал.Пея ви.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 11:12 pm 
Аватар

Тук наистина ли някой вярва, че ако БСП се върне на власт, а това не може да стане без коалиция с ГЕРБ, договорите с "Газпром" ще бъдат преразгледани? От кого бе?! От тия рубладжии, дето не отиват да се изсерат, преди да питат Москва ли?

Жорка, какво ти става бе? Ако ще без стадион да останем, за комуняго-милиционерите ли да гласуваме? Нямало да гласуваме за некви идеали. Ми давай да закриваме Левски тогава или да го прекръстваме на Спартак и комуняго-чорбарите да цвилят от кеф, че най-накрая постигнаха целта си да ни убедят, че сме поредният измислен, селски отбор, ГА е велик историк, а тия надъхвации, дето Македонията ги вкарва в клипчета и декларации, са некъв бутафорен цирк.

Ти нали идеалист беше? Затова се кефеше на Милуол, щото били останали един от малкото традиционни английски клубове. Ама дай да се подложим на мутрите и милиционерите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 17, 2013 12:51 am 
Аватар

Всеки да си гласува за когото иска, ама това със стадиона и ГЕРБ ми идва доста крайно и курвенско, а с разсъждения от типа "от веднъж не се става" е ясно докъде се стига :wink:

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 17, 2013 1:00 am 

Не виждам Жоро да ви кара да гласувате за ГЕРБ. Но пък виждам колко верни неща е написал. Вие що не ги виждате?

Стадионът бил кирлив, на други им харесвал така, можело и без А сектор, трети даже и без стадион можели. Много силни мнения, оценявам :smt006

И няма да гласувам за ГЕРБ, преди да някой да ме е сложил в тая клика. Но това не значи да не казваме нещата, каквито са.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 17, 2013 1:01 am 
Аватар

Според теб бъдещето на стадиона, или бъдещето на страната е по-важно?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 122  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]