forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Авг 29, 2025 1:00 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 9:37 am 
Аватар

Босия: Нейнски внася контрабандни цигари, дължи 128 млн. лв. данъци, но си вее перчема свободно
Цитат:
Той даде и конкретен пример – Нейнски, съпругът на Надежда Нейнски, евродепутатката, вкарвал тирове с цигари от Сърбия и дължи на хазната 128 милиона лева данъци и акцизи. “Но никой не му търси отговорност и той си вее перчема свободно”, заяви Николай Колев.

:bigok
Познайте обаче накрая кой ще е виновен :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 10:28 am 
Аватар

targovishte написа:
ми кажи де...как така хем се съгласяваш..че никой не го припознава...хем се надяваме той нещо да промени в положителна посока или от него нещо да зависи...след като не може да събере и 4% :?:

Просто ти , както и мнозинството от българите, приемаш изборите като мач, в който има един победител и останалите са загубили. На теб ти е чужда идеята на демокрацията като цяло. Изборите и партийната система имат за цел да дадат на всеки гражданин представителство във властта, а не да има диктатура на мнозинството. Ти трябва да гласуваш за този, който най-добре представлява твоите виждания за държавата. Това кой колко процента ще вземе няма никакво значение. Бранника казва, че ако ДСБ вървели зле щял да гласува за ГЕРБ. Тогава той ще гласува за партия, която по никакъв начин не представлява него и следователно напълно ще изгуби гласа си. Парламентарната система гарантира, че ще се чуе гласа на всяка обществена група, но ако ти не гласуваш за тази група , която пасва на твоите виждания, ти сам доброволно се лишаваш от това твое конституционно право да бъдеш представен.

Дори парията с 15 депутата може да прокарва политики и да отстоява идеите на гласоподавателите си. Синята коалиция успя да прокара не едно и две неща през последните 4 години. Те бяха и в основата на битката срещу Белене, разкриха злоупотребите с бонусите в много министерства, вдигнаха врява по много спорни законопроекта и в много от тях ГЕРБ даде задна.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 10:34 am 
Аватар

Именно. За мен е изключително важно ДСБ да вкарата "тия 10-12 депутата", за да продължа да чувам нещата, които си мисля и коментирам с приятели, от трибуната в парламента.

Търговище, доста си се повлиял от живота в Русия на Путин.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 11:11 am 

Нямам какво да допълня. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 11:21 am 
Аватар

И аз му го казах 5 поста по-нагоре, че не разбира идеята на парламентарната демокрация, дано спре малко с дивотиите Костов колко е откраднал и да вземе да напише нещо смислено. Това словосъчетание от 2-3 думи...точки....словосъчетание от 2-3 думи всички знаем какво е :roll:
Цветанки Ризови - ефектът на говорещите глави
Поредната смислена статия от е-вестник. Освен тях, бивол.бг и медиапул май не останаха купени медии.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 11:51 am 

bivol.bg, стожер на независимата журналистика в България :smt035 :smt035 С нито една критика срещу управлението на БСП и нейните ръководни кадри. :smt035

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 12:15 pm 
Аватар

Boyo написа:
Това кой колко процента ще вземе няма никакво значение. Бранника казва, че ако ДСБ вървели зле щял да гласува за ГЕРБ. Тогава той ще гласува за партия, която по никакъв начин не представлява него и следователно напълно ще изгуби гласа си.

Има значение кой колко процента ще вземе. В момента последното от което се нуждаем е политическа криза и за мен точно на тези избори няма място за идеи и идеали, а за рационалност и здрав разум. Ако дсб има 2% и аз пусна за тях то значи да изгубя гласа си при положение, че предпочитам управление на герб пред бсп. А за да се докарат до това положение дсб и останалите сини не съм виновен аз в крайна сметка, а са си виновни те. Отстрани споровете им изглеждат смешни, особено на фона на подкрепата, която имат. След като не могат да се разберат за елементарни неща значи може би не заслужават въобще да влезнат. И както вече казах - за съжаление изглежда много неща в любимия ни клуб също зависят от изборите, колкото и да не ни се иска..

Освен това като гласувам за по-малкото зло не знам как ще ме убедиш, че ми е изгубен гласът. Алтернативите са болшевикът волен, бсп, дпс, пръмова.. не, мерси. А ако гласувам за партия извън парламента за мен е тотална загуба на глас точно на тези избори. Може би има смисъл да се гласува за ВМРО, за да достигнат 1% и да видим какво биха направили с държавна субсидия следващите 4 години, но макар и в крайна сметка да се явяват сами не съм сигурен след всичко от последните месеци.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 12:22 pm 
Аватар

angeloff написа:
bivol.bg, стожер на независимата журналистика в България :smt035 :smt035 С нито една критика срещу управлението на БСП и нейните ръководни кадри. :smt035

Грам критика няма :smt035
https://bivol.bg/index.php?option=com_f ... Itemid=945

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 12:33 pm 
Аватар

Ангелов тек-журналиста да не се изказва за политика :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 1:16 pm 

Дееба, журналистическа му работа. Само приказва без да проверява. :slap

Извинявам се, ще продължавам чинно да си чета темата, да се образовам и да не пиша излишни глупости. :smt059

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 1:34 pm 
Аватар

Brannik написа:
Boyo написа:
Това кой колко процента ще вземе няма никакво значение. Бранника казва, че ако ДСБ вървели зле щял да гласува за ГЕРБ. Тогава той ще гласува за партия, която по никакъв начин не представлява него и следователно напълно ще изгуби гласа си.

Има значение кой колко процента ще вземе. В момента последното от което се нуждаем е политическа криза и за мен точно на тези избори няма място за идеи и идеали, а за рационалност и здрав разум. Ако дсб има 2% и аз пусна за тях то значи да изгубя гласа си при положение, че предпочитам управление на герб пред бсп. А за да се докарат до това положение дсб и останалите сини не съм виновен аз в крайна сметка, а са си виновни те. Отстрани споровете им изглеждат смешни, особено на фона на подкрепата, която имат. След като не могат да се разберат за елементарни неща значи може би не заслужават въобще да влезнат. И както вече казах - за съжаление изглежда много неща в любимия ни клуб също зависят от изборите, колкото и да не ни се иска..

Освен това като гласувам за по-малкото зло не знам как ще ме убедиш, че ми е изгубен гласът. Алтернативите са болшевикът волен, бсп, дпс, пръмова.. не, мерси. А ако гласувам за партия извън парламента за мен е тотална загуба на глас точно на тези избори. Може би има смисъл да се гласува за ВМРО, за да достигнат 1% и да видим какво биха направили с държавна субсидия следващите 4 години, но макар и в крайна сметка да се явяват сами не съм сигурен след всичко от последните месеци.

Както написах и по-горе, ДСБ с 12 депутати пак ще могат да се борят за нашите (общи) идеи. Независимо дали правителството е на ГЕРБ или на БСП. Ако имат 2% , значи че при 60% активност не им достигат само 0.4% да влезнат - това са само около 20 хиляди гласа

Въпросът не може да бъде "кой има шанс да управлява, че да гласувам за него" - въпросът е какви са твоите виждания за бъдещето на страната, за управлението й и коя партия е най-близко до тях! Ако е ДСБ гласуваш за тях, ако е ГЕРБ - ок, ако е ВМРО - пускаш за тях.

Ако има проблем в това, че само 1-2% от населението споделят моите или твоите виждания за тази държава, то проблемът е в това, че все още живеем тук, след като нямаме много допирни точки с останалите хора.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 1:53 pm 
Аватар

Жоро, не разбирам как можеш да гласуваш за някой, който не харесваш. А ако харесваш ГЕРБ, защо не гласуваш за тях по принцип? Тези работи за стабилността, мнозинствата в парламента и тн. са задача за друго ниво - парламентарно. Избирателят може да даде гласа си кой да влезе в НС, но не може да избира кой в каква коалиция или в каква договорка ще влезе в Събранието. Така че ти, да речем гласуваш за ГЕРБ, но ГЕРБ самостоятелно няма как да вземат мнозинство. От там на сетне, ще им трябва помощ, я от АТАКА, я от ДПС и накрая се оказва, че с твоя глас е формирано управление ГЕРБ-ДПС, да речем.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 2:56 pm 
Аватар

Не ги харесвам, но още по-малко харесвам бсп, дпс, кунева, волен. Бойо, ако има шанс за 10-12 съм депутата ок, но не мисля, че има. Пак казвам - не съм им аз виновен за циганиите с коалицията. Също не съм аз виновен на другите дет харесвам, ВМРО, че за пореден път търсиха да направят безпринципни коалиции и така обричащи се за пореден път на 0,5%. И най-вече искам нов стадион и спонсор за любимия ми отбор, а кой точно ще управлява следващите 4 години едва ли е от толкова огромно значение, а стадионът ще се използва следващите поне 50 години. Интересно би било и да видим за първи път една партия ако има два поредни мандата какво ще стане.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 2:59 pm 
Аватар

Тройната коалиция имаше два мандата, на мен лично не ми допадна резултата :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:13 pm 

Отиде си Маргарет Тачър.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5670671

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:13 pm 
Аватар

Brannik написа:
но още по-малко харесвам бсп, дпс, кунева, волен.

Е да де, но със сигурност ще трябва да се договорят с някой от последните три, за да имат мнозинство. Тва е малко, като да гласуваш за НДСВ 2005 г. за да не дойдат БСП на власт.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:27 pm 
Аватар

Ако гласуваш за ДСБ в тази си форма(разделени от СДС) е обречен глас, който ще се разпредели между герб, бсп и дпс, защото няма да влязат в парламента. Аз не бих спял спокойно, ако даже и 1% от моя глас отиде за турци или комунисти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:31 pm 
Аватар

Само не разбирам защо на БСП им викате 'комунисти', а на ГЕРБ не, но няма да се заяждам :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:33 pm 

В ръководството на алтернативата Герб, почти всички са бивши комунисти или деца на комунисти. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:33 pm 

Brannik написа:
Не ги харесвам, но още по-малко харесвам бсп, дпс, кунева, волен. Бойо, ако има шанс за 10-12 съм депутата ок, но не мисля, че има. Пак казвам - не съм им аз виновен за циганиите с коалицията. Също не съм аз виновен на другите дет харесвам, ВМРО, че за пореден път търсиха да направят безпринципни коалиции и така обричащи се за пореден път на 0,5%. И най-вече искам нов стадион и спонсор за любимия ми отбор, а кой точно ще управлява следващите 4 години едва ли е от толкова огромно значение, а стадионът ще се използва следващите поне 50 години. Интересно би било и да видим за първи път една партия ако има два поредни мандата какво ще стане.

Жорка, спри с тия мантри за стадиона.Неговото построяване няма никаква връзка с изборите, а още повече с нов евентуален мандат на ГЕРБ.С тия алабализми си търсиш причини, с които да оправдаеш избора си да гласуваш за ГЕРБ.

ВЪН ДОНОСНИЦИТЕ ОТ ЛЕВСКИ!

Последна промяна Andy Frain на Пон Апр 08, 2013 3:38 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:34 pm 
Аватар

Забележката на Змея е много точна :bigok факт

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:37 pm 
Аватар

genchev написа:
Ако гласуваш за ДСБ в тази си форма(разделени от СДС) е обречен глас, който ще се разпредели между герб, бсп и дпс, защото няма да влязат в парламента. Аз не бих спял спокойно, ако даже и 1% от моя глас отиде за турци или комунисти.

Принципно, това важи за всяка една партия. Ако на база на това ти становище всички НЕ гласуват за ДСБ, те няма да влязат в парламента. Ако на същата база хората не гласуват за Герб и те няма да влязат.
Работата на една партия е да предлага политики, да назовава точни диагностики на заобикалащите ни проблеми и да създава кадри във всички области. Всичко това е редно да е гарнирано и с някаква гаранция за независимост. Затова партия, която предлага точните решения, разполага със съвсем прилични кадри, а и в общия случай - много над средното ниво, и има процедура, която напълно ограничава достъпа на ченгета до редиците й, за мен си е свършила работата като заявяването си като алтернатива.

Оттук нататък, дали тази партия ще влезе в парламента е отговорност на избирателите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:47 pm 

Герб са с по комунистически манталитет от комунистите бе хора, ква алтернатива. Деца на фуражки и провинциална номенклатура.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:48 pm 
Аватар

Само да вметна, че като цяло е неправилно да се гласува за хора, които не подкрепяш и не харесваш, защото "няма други". Още по-неправилно е да не гласуваш за някого, щото "няма да влезе". Напротив, гласува се за този, който отразява твоите политически възгледи и вижданията ти за управлението на страната. Не можеш да оправдаваш бягането от принципите и стремежите си с това, че понеже тия, дето мислите така, сте малко, нищо нямало да стане. Така наистина нищо няма да стане.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:51 pm 
Аватар

Това е така. Какво правим обаче, когато нито една партия не отговаря на вижданията ни? Избира се някоя, която е най-близо до тях, колкото и да не харесваш някои неща в нея, или не гласуваш?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:53 pm 
Аватар

Сам преценяваш дали е достатъчно близка до вижданията ти. Въпросът е, че в критериите - ще гласувам за или против - не може да влиза - бе тоя ше влезе, или тоя няма да влезе.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:54 pm 
Аватар

Къде ги видя тия кадри и решения? Много прост въпрос задавам, на който трудно може да се отговори. Всички кадри избягаха, я при Кунева, я някъде другаде. От миналото също не го харесват - Нейнски се отказа, Йордан Соколов каза да гласуват за ГЕРБ, Петър Стоянов. Как може да очакваш нещо от някой, който не може да се разбере с тези с които работи, а още повече да му гласуваш доверие да управлява държавата. Аз не съм чул и едно нещо, което да каже и да тръгваме нагоре. Едни и същи глупости. Даже си гласуваха и със сестринската партия - бсп някой решения в Парламента.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 3:58 pm 
Аватар

немлад написа:
Това е така. Какво правим обаче, когато нито една партия не отговаря на вижданията ни? Избира се някоя, която е най-близо до тях, колкото и да не харесваш някои неща в нея, или не гласуваш?

Проданов е отговорил. Впрочем за мнозинството от читавите и мислещи хора едва ли има формирование, което да отговаря на 100% на техните виждания. В такъв случай търсиш това, което е достатъчно близо, като под достатъчно близо разбирам да е толкова близо по толкова основни точки, че да си съгласен (сам със себе си) на компромис по отношение на останалите неща. Ако пък хич, изобщо, ептен няма такава - не гласуваш (а ако имаш топки - създаваш си собствена :strkstrk ). Но не може в уравнението да участва основанието "тоя няма да влезе".....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 4:04 pm 
Аватар

vazcho написа:
Къде ги видя тия кадри и решения? Много прост въпрос задавам, на който трудно може да се отговори. Всички кадри избягаха, я при Кунева, я някъде другаде. От миналото също не го харесват - Нейнски се отказа, Йордан Соколов каза да гласуват за ГЕРБ, Петър Стоянов. Как може да очакваш нещо от някой, който не може да се разбере с тези с които работи, а още повече да му гласуваш доверие да управлява държавата. Аз не съм чул и едно нещо, което да каже и да тръгваме нагоре. Едни и същи глупости. Даже си гласуваха и със сестринската партия - бсп някой решения в Парламента.

Аз кадрите ги виждам прекрасно. За мен топ политикът в тази организация е Иван Иванов, който считам, че няма аналог, а в много области превъзожда Костов. Радан, Светослав, Петър Москов са прекрасни млади хора. Веселин Методиев държи ниво много над средното за страната вече с години.
Ти насреща слагаш всичко на всичко един Прошко. Не се връзва.
Решенията и платформите им са такива, че Герб ги преписват за втори път, Меглена гледам и тя краде с големата кофа.
А това кой го харесва от политиците и кой не е въпрос на зависимости. Както виждаш само страничка по-назад, очевидно Неински има зависимост и това за мен напълно обяснява разпада на обединението. Останалите не виждам смисъл да ги коментирам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 08, 2013 4:07 pm 
Аватар

То е ясно, че никой не ти отговаря 100% на вижданията и има някой, който е най-близо.

Исках всъщност да чуя дали според вас е по-добре да се гласува с компромис или да не се гласува.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]