forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Авг 30, 2025 7:55 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 3:33 pm 
Аватар

Adepta написа:
Brannik написа:
...Спрях да чета още тук, безумие.

Верно ли? Тези ТЕЦ дават една от най-евтината електроенергия в България, при 100% натоварване е около 75лв на МВ/ч. Можеш да провериш. Мисля, че си пропуснал в изречението трите ТЕЦ-а, тоест и "Марица Изток 2", която произвежда евтино, но само ако работеше:
Цитат:
Според Андонов системата трябва да се реорганизира, за да не е под такова напрежение и това може да стане по няколко начина. Единият е намаляване на мощностите, за които в момента НЕК плаща, за да стоят в готовност и да се пускат при нужда – т.нар. студен резерв или разполагаемост. Така на ТЕЦ “Варна“ на ЧЕЗ, и на държавната ТЕЦ “Марица Изток 2“ се плаща повече да стоят в студен резерв, отколкото ако произвеждат електроенергия.

Освен това:
Цитат:
По думите на шефа на БЕХ резерв за сваляне на цената на тока за крайните потребители има и в намаляването на цените, по които НЕК е длъжна да купува за 15 години тока от двете американски централи. Той обаче призна, че с приходите от дивидента от дела на НЕК в оператора на ТЕЦ “Марица Изток 3“ успява да балансира високите изкупни цени от тази мощност. За 27-процентното си участие в централата НЕК е получила през 2011 г. 27 млн. лв. дивидент, а за 2012 г. очаква 23-24 млн. лв., обясни Крум Анастасов. Също така от “КонтурГлабъл“ заявили, че вече са намалили цената на варовика, използван за сероочистващите инсталации на централата и това ще се отрази в цената на тяхната енергия, а оттам, макар и с много малък процент, това ще окаже влияние и върху крайните цени, обясни Михаил Андонов.

Виж, тези на Ковачки освен че нямат никакви екологични сероочистки и тн. са по-скъпи от Марица Изток 1 :wink:

Кажи ми, че не броиш трите тец-а, които са три напълно отделни дружества с три независими цени за едно дружество, моля те? Серизно ли? :shock:

Пък и в линковете не виждам нищо за цената, но не ми и трябва след като я знам. Двойката, която е и единствената държавна от трите, наистина продава на 75. Но единицата продава на 120, а тройката на 140. И можем да вържем бас на каквото пожелаеш, че това е така. Понеже гледам пак подмятания за Белене - Белене щеше да продава на 90, но след 10 години. Който има елементарни познания по икономика и финанси може да си направи изводите и сметките какво значи това.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 3:34 pm 
Аватар

Естествено че е виновен. Слави навремето нали каза че бил продал Кремиковци за 1 лев. :bigok
За кой да гласуваме сега? За ВМРО/АТАКА или за Зелените :strkstrk ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 3:35 pm 
Аватар

Ако под предприемач имаш предвид този Василев, то той е такъв, но май не в България. Опитът на предприемач в САЩ не знам с какво ще му е полезен в България. Иначе днес го слуашх на приемането, звучеше доста смислено и реалистично. Но препоръчвам да не ги слушаме какво говорят, а да ги следим по-внимателно какво ще вършат.
Иначе, спред мен трудно може да се измисли експерт по-отдалечен от реалния скетор, от директор на БНБ

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 3:40 pm 
Аватар

Македония написа:
И кое не сме си изстрадали на Освобождението? :ohmygod Кръвният данък ли, кланетата ли, еничарите ли, потурчването ли, въстаническите дружини ли? Кое? Или руснаците са ни освободили, а ние сме им подавали барута зад сцената, докато сме си лакирали ноктите и сме си гладили тоалетите за утрешния, свободен ден?
Като заговорите за тоя Костов и изгубвате всякаква връзка, заклевам се... :ohmygod

Спот он.

Вместо да му правите някаква положителна реклама правите точно обратното, ебати.

ultrafan_rs написа:
Кое е глупост от това, което написах, Жорка? :wink:

СДС се разбраха и с Каракачанов и с Касим и ся се чудят накъде да захванат :wink:

Ми освен Каракачанов да се е разбрал лично като участник в техните листи след като във ВМРО никой не знае за такова нещо? Той какво - разбира си се сам и после ще им го съобщи наготово ли? Някак си не ми се вярва. ВМРО на 95% се явяват самостоятелно на тези избори и като за първо самостоятелно явяване на парламентарни избори смятам реалистичната цел е 1%, което би дало стабилна основа за по-нататъшно развитие и дай боже да се утвърди като консервативна партия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 3:48 pm 
Аватар

Всъщност, това е инициатива на СДС, не на ВМРО:

Цитат:
Горчев обясни още, че на предстоящите през май парламентарни избори СДС ще се яви в коалиция с по-малките десни партии. “Соломон Паси, Минчо Спасов и Огнян Герджиков от НДСВ искат да бъдат издигнати като десни кандидати от листата на СДС. В момента представители на ВМРО и партията на Касим Дал “Свобода и достойнство” водят преговори с централното ръководство за включване в коалицията”, коментира още Горчев, който вчера участва в Националния съвет на СДС в София.

На мен лично ми е чудно зелените на Петя Ставрева точно в коя коалиция са, защото ги има в неколко май :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 3:48 pm 

Не знам в коментарите под статиите в различните сайтове дали пробладават платените писачи или материала, но като цяло на това правителство не му се даде и 1 ден - вече почти всички са разкрити. :strkstrk
Освен това министъра на финансите Калин Христов днес е казал, че надали ще може да вдигне допълнително заплати и пенсии в рамките на приетия бюджет, при което отдолу в коментарите повсеместно го плюят, кълнат, псуват и му искат оставката. :strkstrk

Интересно, че повечето хора със сигурност работят за частни фирми, но чакат държавата да им вдигне заплатата. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 3:52 pm 
Аватар

Бах мааму, кви медии четеш :bigok
Аз около мен виждам съвсем адекватни коментари - хората о общия случай не знаят кои са новите лица, което е нормално, и са склонни да им гледат действията с известна доза доверие в аванс. Само мен ме дразни електронното министерство, ма нали съм негатив :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:04 pm 

Към настоящия момент пиша 6 на Плевнелиев за състава на правителството.

Почти навсякъде има приемственост в министерствата и ги поемат хора, които са напълно в час със съответната материя и няма да имат нужда от почти никакво време за адаптация.
Почти навсякъде са назначени експерти от висшите ешалони на администрацията или лица на високи позиции в частния бизнес.
Всички са образовани и няма откровенни тъпи цървули като ЦвЦв и сие, като в последния кабинет на герб.
Преобладаващата част от хората са с ЕГН започващо със 7, което също е положително.

Естествено от основна важност са Владо Пенев и Петър Стойчев, за които се пише подигравателно, макар последния да е дал повече за България от хилядите анализатори писачи по форуми и блогове, включително от този форум.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:05 pm 
Аватар

Тия дето работят за частни форми, дето не са закачени за монополите на олигархията, сигурно имат право да чакат нещо, което ще им повиши приходите.
Но е най-лесно да се профанизира - еееее, ама как държавата ще дигне заплатите бе...ееее, ама нема как бе....ееее, колко е проС матриЯла...бееее, меееее :tmbk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:11 pm 
Аватар

Явно верно четем различни медии. Не мога да си представя някой да оплюе Петър Стойчев :ohmygod
Змей, държавата за два месеца не може, а и не трябва да прави нищо за доходите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:23 pm 
Аватар

Може поне да се започне, да се зададе посока и темп на работа, да се откроят приоритети. Като саим малко 2 месеца, да бяха сложили само финансов министър, който да крепи борда и толкоз. Защо е цял кабинет по отрасли, като нема какво да се свърши?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:27 pm 
Аватар

Щото некой трябва да подписва хартии(понеже сме в 60те). Има си и текуща работа по тия учреждения, министрите не са само за по телевизията. Един вид са "изпълняващи длъжността" в момента. На сам човек, буквално ше му се ебе майката с тая бюрокрация.
Змей, ти като не взимаш заплата, очакваш да я вдигнат на наемателите ти, за да можеш да им вдигнеш наема ли? :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:29 pm 

Змей, ще извиняваш за квалификациите, но откакто пиша тук и ти чета разсъжденията, ми прави впечатление как от буден и интелегентен младеж, прогресивно се превръщаш в недоволен от всичко чичак, а някой ден може да еволюираш и до новия Йоло Денев. :lol:

Вероятно цял живот ще си недоволен от всичко и ще си опозиция, но ако това те кефи - няма лошо. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:37 pm 
Аватар

И аз съм на мнението на бачи Омраз за правителството, особено предвид малката банка кадри с подготвени хора в БГ. Сега, ясно че Змея има поне 20 варианта за всеки пост, всичките по-чисти от момина сълза, с опит в сферата и в час с всичко полезно и нужно, но за жалост него никой не го слуша :bigok

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:40 pm 

Omraz написа:
Змей, ще извиняваш за квалификациите, но откакто пиша тук и ти чета разсъжденията, ми прави впечатление как от буден и интелегентен младеж, прогресивно се превръщаш в недоволен от всичко чичак, а някой ден може да еволюираш и до новия Йоло Денев. :lol:

Вероятно цял живот ще си недоволен от всичко и ще си опозиция, но ако това те кефи - няма лошо. :lol:

А не си ли се замислял, че хората могат да имат и основателни причини да бъдат недоволни :idea:.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:43 pm 
Аватар

Аз основателни причини не намерих, ами само рев. Тия са назначени от вчера.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:46 pm 
Аватар

STALKER написа:
Може поне да се започне, да се зададе посока и темп на работа, да се откроят приоритети. Като саим малко 2 месеца, да бяха сложили само финансов министър, който да крепи борда и толкоз. Защо е цял кабинет по отрасли, като нема какво да се свърши?

И аз това се чудя - всъщност повечето министерства трябваше да са агенции. Считам, че хората са читави, структурата на правителството можеше да е по-добра. Изненадва ме и двойната длъжност на премиера - не считам, че точно такава трябваше да бъде, но няма лошо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:50 pm 

Nakuro Bradata написа:
Аз основателни причини не намерих, ами само рев. Тия са назначени от вчера.

Нафуйо Мъдата, гепи майна :). От доста време не съм разменял мисли с теб.

Говорех по принцип иначе сред назначените вчера има няколко човека към които аз лично имам сериозни резервации, защото ги познавам лично.

Може би аз не мога да усетя виртуалното мрънкане на Змея защото по доста точки имаме една и съща позиция.

Последна промяна SZ_FEN на Сря Мар 13, 2013 4:53 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:53 pm 

tprodanov написа:
............ Изненадва ме и двойната длъжност на премиера - не считам, че точно такава трябваше да бъде, но няма лошо.

Това всъшност е едно от нещата, които много ми харесват, а и не е прецедент в историята на България. По царско време подобни неща са се случвали. Примерно моя съгражданин Богдан Дилов е бил едновременно премиер и министър на културата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 4:59 pm 
Аватар

И според теб основния приоритет на страната в тези два месеца външната политика ли трябва да е?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:04 pm 
Аватар

Основният приоритет са предстоящите избори. Външната политика никак не e за подценяване, тъй като сигналите, които изпраща държавата с тия постоянни протести и падането на правителството, всяват тревога у нашите евро-атлантически партньори. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:06 pm 

tprodanov написа:
И според теб основния приоритет на страната в тези два месеца външната политика ли трябва да е?

Това правителство трябва да има ясни приоритети и аз мисля, че до няколко дни ще ги обявят. Ако не го направят ще стане ясно, че основната им функция е да убият малко време до изборите и да запазят статуквото.

На тема какви трябва да бъдат приоритетите, какво да ти кажа? Стигнали сме до ситуация в която за няколко месеца се опитваме да направим това, което 24 (почти) години не направихме.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:11 pm 
Аватар

Македония написа:
И кое не сме си изстрадали на Освобождението? :ohmygod Кръвният данък ли, кланетата ли, еничарите ли, потурчването ли, въстаническите дружини ли?

Мда, явната пропаганда си е вършила работата. От кое съдиш за "потурчването", сигурно по "Време разделно" :lol:
Само някои факти - първо, няма турско, а османско владичество (ако искаш робство, но не е точен израз) базирано на религията, не на нацията. Приелите исляма се ползват със същите привилегии, каквито има другите чалми, независимо от произхода. Второ, християните са били със собственост, собствено местно самоуправление вкл. "данъци и такси" за местни нужди и администрацията е пазела населението щото носи паричките. По същата причина не е било много изгодно да се "потурчват" :roll: тоест да приемат правата вяра християни, защото всички, които не са били масюлмани са били натоварени с допълнителен данък.
Истината е съвсем друга - бидейки под шапката на Османската империя сме се отдалечили от Европа. Което не се е приемало като кой знае какъв проблем предвид малкия обхват на въстанието. Та да, тогава българския народ не е изстрадал своето Освобождение, нито е осъзнал нуждата от независимост. Затова и продължава да продава свободата си я на Сталин, я на Царчето. Все някой, който ще ни "оправи". Затова и има невиждани кланета след 44-та, затова и нямаше истинско движение като Солидарност след 89-та.
Brannik написа:
Пък и в линковете не виждам нищо за цената, но не ми и трябва след като я знам. Двойката, която е и единствената държавна от трите, наистина продава на 75. Но единицата продава на 120, а тройката на 140. И можем да вържем бас на каквото пожелаеш, че това е така. Понеже гледам пак подмятания за Белене - Белене щеше да продава на 90, но след 10 години. Който има елементарни познания по икономика и финанси може да си направи изводите и сметките какво значи това.

1. „Ей и Ес -3С Марица Изток 1” ЕООД – 133,98 лв./МВТч - обаче част от парите се връщат обратно в НЕК. 2. „Контур Глобал Марица Изток 3” АД – 95,79 лв./ МВТч. ТЕЦ „Марица Изток 2” ЕАД – 66,81 лв./МВТч. И цените им ще паднат и без предоговаряне. Обаче понеже филосостваш за високите цени на инвеститорите, сигурно си чувал че "печелившата" Козлодуй иска от НЕК да не и изплаща дивиденти, защото има нужда от капитал. Да не говорим, че има дългове около 750 милиона.
Това за Белене дето си го написал е хипотеза, необвързана с нищо. Цената е неясна, пазара е неясен, за капак няма дълготрайни хранилища, нито се знае колко ще струват.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:12 pm 

Между другото, този интересен текст ми попадна снощи. Може би някои от вас да са го виждали за което се извинявам предварително.

На 12 декември 2008 г. новоизбраният президент на Еквадор Рафаел Кореа (БВП около 50 милиарда евро, 30 пъти по-малък от Италия) официално декларира в директно излъчване по телевизията на целия американски континент, че „изтрива националния дълг, считайки го за „омразен”, тъй като е неморален; създаден е в разрез с конституцията, подтискайки народа, чрез измама. Убеждават ни, че което е закон, тоест е легитимирано, значи е правилно. Не е така: в земята на Еквадор важи новият конституционен принцип, според който само което е правилно за населението може да бъде закон”.

Дългът е 11 милиарда евро. Международният валутен фонд (МВФ) изтрива Еквадор от списъка с цивилизованите нации: няма да получи никога повече каквато и да е помощ от никой. „Страната трябва да се изолира”, заявява Доминик Строс-Кан, тогава изпълнителен директор на валутния фонд. Страната е на колене.

На другия ден Уго Чавес обявява официално, че ще даде своя принос, доставяйки гратис петрол и газ на Еквадор за 10 години.

Четири часа по-късно бразилският президент Лула обявява по телевизията, че ще предостави гратис 100 тона дневно пшеница, ориз, соя и плодове за прехраната на населението, докато страната не си стъпи на краката.

Вечерта Аржентина обявява, че ще предостави на Еквадор гратис 3% от своята продукция на телешко месо първо качество, за да гарантира количеството протеини за населението.

На другата сутрин в Боливия Ево Моралес легализира националната продукция на растението кока и го обявява за колективно благо. Налага данък на производителите на листа от кока и предлага на Еквадор заем от 5 милиарда евро с нулева лихва, който да се върне за 10 години чрез 120 вноски.

Два дни по-късно Еквадор подава официална жалба срещу Юнайтед фрут къмпани (Чикита) и Дел Монте за „робовладелчество и престъпления срещу човечеството”, национализира банановата индустрия (Еквадор е най-големият производител на банани в света) и лансира национален план за инвестиции в чистото био и екоземеделие.

Десет дни по-късно, баварските Зелени, Зелените от Schleswig Holstein, в Италия Conad и в Дания Haagen Daaz, декларират интереса си за незабавно подписване на 10-годишни договори за изкупуване на произведените банани по официални финансови пътища и в евро-валута на Чикагската търговска борса.

На 20 декември 2008 г., реагирайки на зова за помощ на Юнайтед фрут къмпани, президентът Джордж Буш (с изтичащ мандат, но все още официално на власт до 17 януари 2009 г.) обявява „решението на Еквадор за нулево и криминално” и претендира за изключване на страната от ООН: „готови сме дори на военна намеса, за да защитим интересите на САЩ”.

На следващата сутрин мощното адвокатско студио от Ню Йорк „Голдбърг и Голдбърг” представя защитна записка, твърдейки, че съществува юридически прецедент. Шест часа по-късно САЩ се предават и налагат на международната общност приемането и легитимирането на понятието за „омразен дълг”. Доказва се, че Юнайтед фрут къмпани е „мултинационална компания, систематично прилагаща политическа корупция” и е осъдена да заплати щети за 6 милиарда евро.

Обръщам внимание, че „юридическият прецедент” (до ден днешен неизвестен за повечето европейци) е с дата 4 януари 2003 г. и носи подписа на Джордж Буш. Да, точно така. Отнася се за Ирак, когато „технически” е американско владение, окупиран от пехотинците и с временно правителство, непризнато от ООН. Саддам Хюсеин е оставил заеми за 250 милиарда евро (от които 40 милиарда са към Италия, благодарение на маневрите на Тарик Азиз, вице на Саддам и човек на Опус дей, верен на Ватикана), който САЩ изтриват, използвайки концепцията за „омразен дълг” и създавайки по този начин исторически пресен прецедент.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:17 pm 
Аватар

Всичко супер, само да можехме да си отглеждаме банани ... :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:24 pm 
Adepta написа:
Македония написа:
И кое не сме си изстрадали на Освобождението? :ohmygod Кръвният данък ли, кланетата ли, еничарите ли, потурчването ли, въстаническите дружини ли?

Мда, явната пропаганда си е вършила работата. От кое съдиш за "потурчването", сигурно по "Време разделно" :lol:
Само някои факти - първо, няма турско, а османско владичество (ако искаш робство, но не е точен израз) базирано на религията, не на нацията. Приелите исляма се ползват със същите привилегии, каквито има другите чалми, независимо от произхода. Второ, християните са били със собственост, собствено местно самоуправление вкл. "данъци и такси" за местни нужди и администрацията е пазела населението щото носи паричките. По същата причина не е било много изгодно да се "потурчват" :roll: тоест да приемат правата вяра християни, защото всички, които не са били масюлмани са били натоварени с допълнителен данък.
Истината е съвсем друга - бидейки под шапката на Османската империя сме се отдалечили от Европа. Което не се е приемало като кой знае какъв проблем предвид малкия обхват на въстанието. Та да, тогава българския народ не е изстрадал своето Освобождение, нито е осъзнал нуждата от независимост. Затова и продължава да продава свободата си я на Сталин, я на Царчето. Все някой, който ще ни "оправи". Затова и има невиждани кланета след 44-та, затова и нямаше истинско движение като Солидарност след 89-та.

:ohmygod Заеби тва дето ти казах. По-добре за Костов да се говори... България не е изстрадала Освобождението си, потурчване не е имало! Пропагандата ми е ебала майката, леко владичество сме карали, с имущество, земя и всичко както си трябва.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:28 pm 
Аватар

krivia написа:
Всичко супер, само да можехме да си отглеждаме банани ... :smt003

Като нема банани и доматите/картофите/краставиците са банани :bigok
Само дето тука нема Бразилия и Аржентина да ни подпомагат, а варианта дето го има не искам да си го помислям.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:43 pm 
Аватар

Според Сидеров е крайно време да си разширим кръгозора и да погледнем на Изток. Русия, Китай ... не знам дали слага южната съседка в това число. :smt003 Ще бъде цирк да вземе властта този герой ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:45 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Явно верно четем различни медии. Не мога да си представя някой да оплюе Петър Стойчев :ohmygod
Змей, държавата за два месеца не може, а и не трябва да прави нищо за доходите.

Ами прочети медията форум.левски.цом, даже в същата тази тема.

kosjo написа:
Скандални назначения- Владо Пенев- министър на културата
Петър Стойчев- източва СК "Левски"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 5:50 pm 
Аватар

Е тва беше ирония бе пич. А и Петър Стойчев си е наше момче.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]