forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 10:05 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:20 am 
Аватар

targovishte написа:
UL написа:
Проблемът "[]Дянков" беше че той и шефът му ДОубиха малкия и среден бизнес в България, без да вземат нито едно адекватно решение, без да насърчат нито една вярна посока за икономиката[/size], без да докарат никакви чуждестранни инвестиции - даже напротив чуждестранните инвестиции намаляха с 3 милиарда евро по времето на Дянков/Боко....и може би не е била работа на Финансовия министър ще ми каже някой?
Може би не зависи от УСЛОВИЯТА ЗА БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ? ОТ ДАНЪЦИТЕ? 'ДАНЪЧНИТЕ ОБЛЕКЧЕНИЯ?

Това е най-голямата глупост и популизъм....можеш ли да ми кажеш, с какво го убиха...като ТЕ абсолютно нищо не са променяли от предните правителства...виж..да кажеж...не са го стимулирали...ще се съглася...но да са го убили...така говорят само по телевизора...и то не адекватни люде.... :smt006

И още нещо....
Цитат:
Може би не зависи от УСЛОВИЯТА ЗА БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ? ОТ ДАНЪЦИТЕ? 'ДАНЪЧНИТЕ ОБЛЕКЧЕНИЯ?

можеш ли да ми кажеш...с какво условията за бизнес и данъците се утежниха по времето на управлението на Боко?....щото аз от 10 години промяна не виждам.... :smt047

Ама аз не казвам че са го убили а ДО-убили, точно с некадърността си да направят нещо за промяна.
Точно това че не пипнаха нищо в бизнес условията от предните овчарски правителства ги прави неадекватни...а уж това ми било правителство от експерти :ohmygod2

Правителството на Костов и експертите които назначи направиха много повече за бизнес средата в България в много по-гладна криза (след Виденов) когато хората взимаха по 5$ заплата.

това е разбира се моето мнение, за политика, 8 000 000 различни мнения ;)

П.С. неадекватните люде по телевизията говорят че ОНЕЗИ СА МАСОНИ И ДНК ПОДОБРЕНИ, мани ти :strkstrk :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:21 am 
Аватар

Това са пълни глупости...влез на съответните сайтове и ще видиш...че навсякъде има ръст на събираемостта...особено в митниците.... :smt006
А за зърнопроизводителите дотациите идват в април...така е било всякога...то и затова Дянков искаше тогава да ги плати...
Не...просто не ми се вярва, как се водите по телевизора....ми четете малко преди да се изакате да го ева...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:27 am 
Аватар

UL написа:
targovishte написа:
UL написа:
Проблемът "[]Дянков" беше че той и шефът му ДОубиха малкия и среден бизнес в България, без да вземат нито едно адекватно решение, без да насърчат нито една вярна посока за икономиката[/size], без да докарат никакви чуждестранни инвестиции - даже напротив чуждестранните инвестиции намаляха с 3 милиарда евро по времето на Дянков/Боко....и може би не е била работа на Финансовия министър ще ми каже някой?

Това е най-голямата глупост и популизъм....можеш ли да ми кажеш, с какво го убиха...като ТЕ абсолютно нищо не са променяли от предните правителства...виж..да кажеж...не са го стимулирали...ще се съглася...но да са го убили...така говорят само по телевизора...и то не адекватни люде.... :smt006

И още нещо....
Цитат:

можеш ли да ми кажеш...с какво условията за бизнес и данъците се утежниха по времето на управлението на Боко?....щото аз от 10 години промяна не виждам.... :smt047

Ама аз не казвам че са го убили а ДО-убили, точно с некадърността си да направят нещо за промяна.
Точно това че не пипнаха нищо в бизнес условията от предните овчарски правителства ги прави неадекватни...а уж това ми било правителство от експерти :ohmygod2

Правителството на Костов и експертите които назначи направиха много повече за бизнес средата в България в много по-гладна криза (след Виденов) когато хората взимаха по 5$ заплата.

това е разбира се моето мнение, за политика, 8 000 000 различни мнения ;)

П.С. неадекватните люде по телевизията говорят че ОНЕЗИ СА МАСОНИ И ДНК ПОДОБРЕНИ, мани ти :strkstrk :bigok

Добре де как може да принизяваме така дискусията....ако ти имаш –5 лева в джоба...ще ми дадеш ли назаем 10 лева...няма...щото просто не можеш...мислете малко бе....
И не ми казвай как е било...щото аз се занимавам от 1994 година...и съм преживял какво ли не....дори и Костов и знам за какво иде реч...да това правителство не мислеше за бизнеса...но и не виждам с какво е попречило...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:29 am 
Аватар

за едно нещо не си прав, аз не се водя от телевизора а от всекидневното ми наблюдение върху среден и малък бизнес, масовото обедняване на хората и спирането на абсолютно всички парични потоци, освен за големите, мастодонтите , олигарсите - близките до върхушката на герб фирми и обръчи
за техните плащания не е имало НЕ и постна пица ;)

Съжалявам ако някой червен боклук се упражнява по тези теми , но те са реалност.

Ето мнение на Евгений Дайнов за ГЕРБ, което смятам че силно отговаря на истината и споделям:

http://www.pik.bg/balgariya-potava-v-tarbuha-na-gerb/

П.С. Забележете как човекът преди 1 месец още преди протестите е определил какво ще стане.
Простести до дупка и масово бягство и дезертьорщина на неадекватното правителство.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:40 am 
Аватар

е може и аз в нещо да не съм прав...все пак не съм боко.... :bigok
Пич не си прав за паричните потоци...аз работя ОП от много години...нямам НИКАВИ връзки с герб...ми не са ми спирали никави потоци...а ти помниш ли батко и братко...? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:43 am 
Аватар

Аз съм псоедният човек, който ще се "води по телевизора". Това за акцизните стокли съм го чувал от 4325425 разлиани места, показваха и таблица с данни. На зърнопрозиводителите това са парите от 2012 г. които са доши в БГ през АВГУСТ 2012 г. Дянков е обещавал да ги плати до НОЕМВРИ, а до онзи ден още не бяха.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:50 am 
Аватар

Направи си пак справка за субсидиите...аз също съм и производител...със скромните 150 декара зеленчукопроизводство...отделно и внасям и изнасям земеделски стоки...и знам, къде и какво се плаща сега и по рано как беше..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 3:55 am 
Аватар

Ти ли докара чорбарите Изображениев камион пред министерски съвет ? :strkstrk :bigok

П.С. шегувам се :smt003

както и да е, живи и здрави и БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
Смятам че все още има достойни хора в тази страна, които да работят за нея!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 7:28 am 

Момчета, Дянков е финансов министър. Задачата на финансовия министър е бюджета да е балансиран и ако може да има пари в държавната хазна. Поради това той е на нож с останалите министри (не дава толкова пари за министерствата им колкото те искат) и с хората.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 8:26 am 
Аватар

Вие не спите ли бе? :loser2

БоК!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

http://svejo.net/951357-simeon-dyankov- ... -za-levski
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=597479

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 9:48 am 
Аватар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1738444

Приходи от акцизи - повече с близо 5%, а при цигарите ръстът е 6%. При ддс на внос също има сериозен ръст

При НАП ръстът е още по-голям, над 10%. А сега в първите месеци на тази година са събрани със сигурност и голям процент стари задължения заради промяната в начина на погасяване!

Точно за това някой да критикува ГЕРБ значи е болен мозък! Има определно спад на сивата икономика и може би това е причина за обедняването на населението (защото хора и фирми неплащали с години се наложи да си плащат и оттам спада реалния доход) , но това не е мой проблем и няма как да симпатизирам на хора, които не си плащат данъците!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 9:49 am 
Аватар

Moнката Дянков ще се види дали е бил успешен министър след време. Сега иначе само се плюнчим по темата. Икономиката не е копане на картофи и не е просто нещо, колкото и всички в тая държава да си мислят, че разбират от нея, наравно с политиката, футбола и курвите. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 10:07 am 
Аватар

Предлагам да изчакаме двайсетина дни и тогава да погледнем какъв е рейтинга на борисов.
ПП.Търговище,въобще не си прав за малкия,средния и част от по-големият бизнес.Във всеки отрасъл се изградиха здрави монополи от "нашите",които пък сериозна лакомия ги гони и би трябвало сам да знаеш,че нещата са повече от сериозни.Това,че на теб точно сега ти се е отворила повече работа,мен може само да ме радва,но личния пример не е показател.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 10:15 am 
Аватар

Руснаците продължават да ни ебават, като подкрепят колониалната си пасмина от комунета и ченгета. След провала на АЕЦ Белене на много хора са им опънати нервите. Монопол има в още поне 100 индустрии, но атаката е с/у инкасаторите(не са руски!). Предстои дълго лутане в безвластие. Ще се разиграе и етническата карта, за да продължи ДПС да има влияние.
Ще го духаме сополив :oops:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 10:20 am 
Аватар

Всеки отрасъл? Че има няколко отрасъла където се сручи това е така, но далеч не всеки. Съгласен съм с тръговище - герб не насърчиха по никакъв начин малкия и среден бизнес, но и с нищо не са му попречили.

Иначе за рейтингите съм съгласен. Ей сега гледах внимателно коментарите в дневник - няма никаква съществена промяна с преди. Повечето хора просто не искат да гласуват нито за герб, нито за бсп. Протестиращите с откровено комунистическите сигнали, които изпращат , за народна власт и прочие идиотщини, просто дразнят много хора, които предпочитат герб пред такава алтернатива, но това не значи , че ще гласуват за герб.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 10:32 am 
Аватар

targovishte написа:
UL написа:
Проблемът "Дянков" беше че той и шефът му ДОубиха малкия и среден бизнес в България, без да вземат нито едно адекватно решение, без да насърчат нито една вярна посока за икономиката, без да докарат никакви чуждестранни инвестиции - даже напротив чуждестранните инвестиции намаляха с 3 милиарда евро по времето на Дянков/Боко....и може би не е била работа на Финансовия министър ще ми каже някой?

И още нещо....
Цитат:

Спряха плащанията към бизнеса. 2009та имаше почти 2млрд неразплатени пари към бизнеса, след това последва рекета със 10те процента. Това не го ли помниш? :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 10:34 am 
Аватар

targovishte написа:
tprodanov написа:
targovishte написа:
Защо и пък безкадърен...кой го определи като такъв....бсп...дпс....Костов... :smt017
За фикса си беше идеален Дянков...естествено, като утвърден капиталист---за народа не мислише.....но нали вие всичките искате капитализъм...ами свиквайте.... :bii_chorbata

Щото проведе ли някаква политика? Аз не забелязах. Гледаше да му излезе бюджета, а всъщност и това не успя да направи. Бюджета не му излезе нито веднъж. Значи вместо министър го играеше просто ковчежник, но и това не го отигра като хората. Единственото положително му беше, че беше стиснат като гъз и не плащаше пари, но това до колко е вярно все още не знаем. Не знаем колко е резерва, колко е външния и вътрешния дълг, нищо не знаем. Нищо чудно да се окаже, че целата тая финансова дисциплина, с която се хвалим да се окаже, че я е нямало.

Пич...и ти яко си се отдал на популизма...нали се сещаш...че като член на ЕС дори вътрешния ни бюджет се съгласува...да не говорим, че имаме и вноски към този съюз...съответно ползваме някои облаги...но не и при комунистите.. :wink:
А политика дали е провел...аз не знам...но знам, че след Швеция или Дания беше...фикса ни е най-добър в целия Евросъюз...бюджета беше вързан за година напред....давам ти за пример вчерашния аукцион....800 млн дълг бяха купени за 30 минути при лихва 1%, реално 0.5%....еми няма такива показатели просто... :strkstrk

Имаше ли поне една година, в която бюджета да не се преработва в средата й? Имаше, да - 2013. Щото още Януари се оказа, че липсва един милиард.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 11:36 am 
Аватар

Петко Бочаров: Бойко го зачука здраво на враговете си

Обърка ги с оставката, ще спечели изборите с голямо мнозинство, смята журналистът

http://www.blitz.bg/news/article/183802

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 11:40 am 
Аватар

чета че ТИМ правили некви шайки във Варна, заплашвали протестиращи, май неделя ще е интересно там

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 11:41 am 
Аватар

На някои от езиковите школи/центрове, работещи по програмата "Аз мога повече" държавата не е плащала от февруари 2012 г. Нито една стотинка. В същото време курсовете си текат, на преподавателите се плаща, издават се удостоверенията, фирмите си имат разходи, свързани с "безплатното" обучение......

Това не е ли убиване на малкия бизнес, не е ли водене до фалит?!?!?!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 11:42 am 

Boyo написа:
чета че ТИМ правили некви шайки във Варна, заплашвали протестиращи, май неделя ще е интересно там

Това аз го разбрам като да се притесяват ТИМ от тия протести.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 11:45 am 
Аватар

krivia написа:
Петко Бочаров: Бойко го зачука здраво на враговете си

Обърка ги с оставката, ще спечели изборите с голямо мнозинство, смята журналистът

http://www.blitz.bg/news/article/183802

Ние можем да си плещим какво ли не, но журналист със стажа и опита на Бочаров, да твърди, че тая оставка не е била предвидена от никого и е изненада и то най-вече за комунистите, дето манипулация е второто им име, просто е адски несериозно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 12:10 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
Търговище,въобще не си прав за малкия,средния и част от по-големият бизнес.Във всеки отрасъл се изградиха здрави монополи от "нашите",които пък сериозна лакомия ги гони и би трябвало сам да знаеш,че нещата са повече от сериозни.

Абсолютно точно. Масово хората около мен се оплакват от това.

Личният момент не е показателен. Но все пак... :strkstrk Самият аз имам сериозни проблеми за раазрешаване в момента, в сферата ми на работа въведоха изисквания, които задушават малките като мен. И е обществена тайна, че тия изисквания са инициирани от големите в бранша... :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 12:38 pm 
Аватар

Баща ми има фирма за търговия с жито, която преживяваше преди, тъкмо се беше отпушил и откакто дойде боко фалира. И то насилствено, нон стоп запори от данъчните, взеха му базата и я продадоха на безценица на един управител на банка(няма да казвам коя). "Случайно" този управител е в листите на Бойко. И преди го е имало проблема с данъчните, но това, което боко иска е да са неговите хора навсякъде.

Погледнете им протеста на гербаджиите, уж граждани се събрали, а иначе флагчета на ГЕРБ размятат... ако сега не се случи промяната няма кога..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 12:38 pm 
Аватар

Мога да ви дам много прост пример
90% от обществените МАЛКИ поръчки, за нормални фирми, от които ще се искарат съвсем малко пари са с клаузи от рода на :

- за се занимава поне 7 години с тази работа
- да има назначени на работа поне 2ма вишиста с точно определено образование от няколко години
- технически спецификации, определящи само един възможен продукт
- (най-любимата ми точка много популярна напоследък) - ДА ИМА ПОНЕ 3 ИЗПЪЛНЕНИ ОБЕКТА ПО СХОДНИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ !
(интересно като всички поръчки имат такава клауза как ще направиш първите 3....)
.....

говорим за съвсем дребни обекти, където си има бая работа....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 12:43 pm 
Аватар

Цитат:
Един от лидерите на протеста - член на "Българска левица" и шеф на младежката структура на русофилите

http://www.glasove.com/edin-ot-liderite ... lite-25621

:smt006

Последна промяна shalala на Съб Фев 23, 2013 12:19 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 12:45 pm 
Аватар

А на шофьорите от фирмата на баща ми искат касови бележки, където са спирали по пътя и са пили кафе или са ползвали тоалетна, за да докажат, че са минали по тоя път...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 12:45 pm 
Аватар

Никой не е твърдял, че в протестите няма и боклуци. Това не променя нищо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 12:46 pm 
Аватар

kosyo,
Това е точно в полза на по-старите фирми, може да се прочете, че изключва фирми, които са създадени от 3-4 години, ерго са функция на правителството.
Но това, че част от поръчките се дават на "наши" хора е било, е и ще бъде десетилетия наред, така е и по цял свят. Просто хората са така устроени.

П.С. За мита за съсипания малък и среден бизнес - искам да попитам освен в отрасъл строителство и свързаните с него бизнеси, къде са мавите фалити? Какво производство изобщо имахме през предните години и голям бизнес, който е съсипан напоследък? Освен кинтите, вкарани от чужденците и банките в строителството, което създаде един огромен балон и логично се спука, но много хора останаха на улицата, друг бизнес не виждам да е съсипан. В пазарни условия е нормално да има играчи, които отпадат и такива, които се появяват. Това е естествено. Може да си спретнем една дискусия на тази тема.

Последна промяна krivia на Пет Фев 22, 2013 12:48 pm, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2013 12:46 pm 
Аватар

немлад написа:
Ivan63 написа:
Търговище,въобще не си прав за малкия,средния и част от по-големият бизнес.Във всеки отрасъл се изградиха здрави монополи от "нашите",които пък сериозна лакомия ги гони и би трябвало сам да знаеш,че нещата са повече от сериозни.

Абсолютно точно. Масово хората около мен се оплакват от това.

Личният момент не е показателен. Но все пак... :strkstrk Самият аз имам сериозни проблеми за раазрешаване в момента, в сферата ми на работа въведоха изисквания, които задушават малките като мен. И е обществена тайна, че тия изисквания са инициирани от големите в бранша... :boisw

+ 1
И в моята област (знаете - езикови преводи, обучения) - същата история....Куп малоумни изисквания.....хората на свободна професия (самоосигуряващи се) да ни притискат да започнем да работим за .... някой ....

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]